Laitanpa muutaman reseptin tänne jos joku haluaa kokeilla näitä vaikka uudeksi vuodeksi.
Tein siis kahdenlaisia pasteijoita jotka olivat tosi hyviä ja helppo tehdä :)

JAUHELIHA-HERKKUSIENIPASTEIJAKOLMIOT (12 kappaletta)

1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)
150 g jauhelihaa
1/2 rkl öljyä
n. 5 cm:n pala purjoa
1 tlk (185 g) herkkusieniviipaleita
1 prk (150 g) ranskankermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl viherpippureita
Voiteluun: kananmunaa

1. Levitä voitaikinalevyt sulamaan.
2. Suikaloi purjo ja valuta herkkusienet. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon purjo ja sienet. Sekoita pari minuuttia.
3. Lisää ranskankerma. Hauduta 3-4 minuuttia ja mausta suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla. Anna seoksen jäähtyä.
4. Leikkaa voitaikinalevyt keskeltä kahteen osaan. Painele reunoja hieman ohuemmiksi. Jaa täytettä runsas 1 rkl taikinapaloille. Kostuta reunat vedellä ja sulje kulmittain. Voitele pasteijat munalla, pistele ja paista uunin alimmalla tasolla 225 astessa noin 15 minuuttia.

TULISET CHILITONNIKALAPASTEIJAT (12 kappaletta)

1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä (pakaste)
1 tlk (185 g) tonnikalaa chilikastikkeessa
1/2 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tilliä hienonnettuna
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: juustoraastetta

1. Levitä taikinalevyt pöydälle sulamaan.
2. Valuta tonnikala ja poista kokonaiset chilit. Sekoita tonnikala, tuorejuusto ja tilli keskenään.
3. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Nipistä kaksi vastakkaista kulmaa yhteen "kirjekuoreksi". Voitele pasteijat kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.

ja sitten tein suklaakakun, josta voin sanoa, etten itse kamalasti tykännyt. TODELLA MAKEAA.

SUKLAAKAKKU
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl juoksevaa hunajaa
1 1/2 dl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokeriseokseen kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Valmista täyte. Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen hunaja ja kaakaojauhe. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja levitä täyte väliin.

Kiehauta kuorrutuksen kerma, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute vähän jäähtyneenä kakun päälle tasaisesti.