Lauantai-illan kunniaksi tein makkaravuokaa, jonka reseptin löysin Ruokia laidasta laitaan - blogista.
KIITOS lainasta :) Tää oli helppo tehdä, ja vähän erilainen makkararuoka, hyvää oli!

Makkaravuoka

-500 g peruna-sipulisekoitusta
-1 dl amerikkalaista kurkkusalaattia
-2 dl ruokakermaa
-1/4 tl mustapippuria
-½ tl suolaa
(-1-2 tl rakuunaa)
-1 pkt (400 g) grilli- tai lenkkimakkaraa
-juustoa

Kaada peruna-sipulisekoitus vuokaan. Sekoita joukkoon kurkkusalaatti, ruokakerma ja mausteet. Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa makkaraan viiltoja ja laita niihin n. sentin paksuisia juustoviipaleita. Nosta makkarat vuokaan perunapedin päälle. Kypsennä vielä n. 25 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää ja makkarat ovat saaneet väriä.

Sitten huomista varten kokkailin valmiiksi sapuskan, ja löysin tälläisen helpon ja nopean spagettipadan ohjeen Katariinan keittiöstä. Kiitos ! Tosin käytin koko pussin pätkäspagettia jotta sain ruokaa kerralla isomman annoksen :) Tuota 3 juuston kermaa en ole aiemmin kokeillutkaan.

Spagettipata
½ pss tummaa pätkäspagettia (n. 175 g)
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
n. 400 g kesäkurpitsaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 prk 3 juuston ruokakermaa
suolaa
valkopippuria

Laita pastavesi kiehumaan. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Silppua sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu isolla pannulla, lisää murskattu valkosipulinkynsi ja kesäkurpitsaraaste, kääntele hetken aikaa. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Valuta spagetti ja kaada jauhelihan joukkoon - tai toisin päin, kaada jauheliha kattilaan, ellei mahdu pannulle ;) Mausta suolalla ja valkopippurilla.