Lauantaina sitten siivoiltiin urakalla ja koko päivä.Iltapäivällä haettiin Take Awaysta kunnon kebab annokset. Päivä meni pähkäillessä, että mennäkö vaiko eikö mennä Lapinlahden näyttelyyn. Sinne oli vaihdettu tuomari, eli Marja Talvitie oli vaihtunut Ritva Raidaksi, ja siitä tämä pähkäily. Surfailin netissäkin ja yritin hakea tuomarin aiempia arvosteluja jotta tietäisin millaisesta tyypistä se pitää. Löysin Ruotsalaisista ja Norjalaisista koirista muutaman joita se oli viime aikoina palkinnut, ja sen perusteella Raidan arvostelut ei tuntuneet hullummalta. Olipa Raita aikanaan tehnyt myös Aksan siskosta valion. Oli kyllä jakanut myös sinistä ja keltaista nauhaa... Sitten sain kuningasidean: annan Akun päättää mennäänkö vaiko ei. Aksa oli edellisenä päivänä remutessaan Petun kanssa hieman niukauttanut etukoipeaan. Aamulenkillä se oli hieman epäpuhdas. Ei ontunut mutta aavistus epäpuhtautta. Päätin sitten että jos Aksa on epäpuhdas iltalenkillä en lähde, jos liikkuu normaalisti lähden.
Iltalenkille menin Sinkkiniemestä metsään. Käveltiin metsää ja mökkitietä siis erinäisiä vaihtelevia maastoja, ja vaikka kuinka syynäsin, Aksa ei ollut enää yhtään epäpuhdas. Ei siinä sitten auttanut kotiin tultua ku pakata näyttelykassi ja laittaa kello soimaan 4.45. *HUOH* Siitä on AIKAA kun meikä on lähtenyt noin aikaisin näyttelyreissulle! Marko katseli euroviisuja ja minä kuuntelin puolella korvalla niitä yrittäessä saada unta. Klo 1 olin vielä hereillä :( Kello ei edes ehtinyt herättää kun meikkis oli jo hereillä. Tito oli pirteänä touhuamassa aamulla mukana. Aksa nukkui, kävin sille sanomassa että lähdetään, kyllä se kömpi sitten pystyyn, ja Petu ei edes herännyt !
Hyvissä ajoin olimme näyttelypaikalla. Kehässä arvosteltiin vain 6 koiraa meitä ennen. Sinistä nauhaa tuli ja mitta heilui... siinä vaiheessa tuntui että minne sitä piti taas raahautua...
Titon vuoro tuli, ja me mentiin kehään. Tito oli liian innokas taas ja hyppi ja pomppi ja häsysi niin että hampaiden katsominen oli vaikeaa. Pakko harjoitella sitä lisää. Tuomari ihastui Titoon kamalasti ja alkoi oikea kehumisen tulva. Minä punoitin ja kuuntelin ihmeissäni. Sertit lyötiin kouraan ja minä olin TOSI tyytyväinen. Kun Aksa pyörähti kehässä saaden erin, ja sitten alkoikin kilpailu iskä vastaan poika.
Sirkkakin joutui ex tempore kehään ensimmäistä kertaa elämässään! En ollut varautunut tälläiseen eikä siten handlereita ollut tarjolla.
Ja yllätys oli SUURI, tuomari ihastui niin tyystin Titoon, ja näin Tito voitti urokset. Siis Tito 9 kuukautta ja eka kertaa junnuissa !
Nartuissa ei eriä jaettu, joten ROP-ruusuke oli Titon. Tuomari käski lopuksi vielä juosta kehää ympäri kuulemma pitää kaikille näyttää kuinka UPEA koira minulla on ! Näin teimme :)
Emme jääneet ryhmäkehään, koska sää oli aika lämmin, ja odottelua olisi ollut 5 tuntia. HARMI ryhmän olisi tehnyt Marja Talvitie, olisi ollut kiva näyttää hänellekkin kuinka upea koira minulla on :)
Tullessa pysähdyimme Pulkkilan ABC:lle syömään seisovasta pöydästä. Kävimme viereisellä kirpparillakin, ja mukaan tarttui koirille pari pussilakanaa ja itselleni pari kirjaa kesälomalukemisiksi. Toinen on Linuxin tarina, joten ammattimaista lukemista tiedossa :)

Tässä Titon arvostelu:
"Tasapainoinen erittäin lupaava juniori jolla hyvät mittasuhteet. Erinomainen valmiin koiran pää. Hyvä ilme. Tarpeeksi tiivis purenta. Hyvät korvat. Hyvä maski. Erinomainen luusto. Normaalit kulmaukset. Liikkuu hyvin." JUN ERI1 PU1 SERT ROP  - 25.5.2008 Ritva Raita-

Aksan arvostelu:
"Veteraanilta vaikuttava vankka sopusuhtainen valio. Erinomainen ilmeikäs pää. Hyvä purenta. Hyvin kulmautunut edestä. Hyvät mittasuhteet, runko ja luusto. Hyvät mittasuhteet takana. Liikkuu edestä hyvin, mutta takaa ahtaasti. 7 vuotta ei vaikuta niin vanhalta."
VAL ERI1 PU2
tuo alku ja loppu on vähän ristiriitainen. Mietin että ehkä ensivaikutelma oli "veteraanimainen" mutta kun Aksa pääsi liikkeelle, ja näytti pirteytensä (ei ollutkaan mikään perässä laahattava) niin tuomarin mieli saattoi muuttua siinä :)

Iltasella rentouduttiin möksällä ja päästettiin höyryjä pihalle. Meikän ilta oli PILALLA, ihan sairas mahakipu. Kun laitoin Sirkalle viestiä, kuulin että myös hänellä on mahakipu, lisäksi HILLITÖN ripuli.
Totesimme että saimme jumaliste Pulkkilan ABC:n sapuskoista ruokamyrkytyksen !!!! Luultavasti se tuli kalasta,  ja Sirkka sai voimakkaammat oireet kun söi sitä enemmän kuin minä. Otan sinne yhteyttä, saavat palauttaa vähintään rahat noista ruoista. Mie en pilaantuneesta sapuskasta maksa mittää!!!

Tässäpä vielä perinteiset mökkiotokset:
1591786.jpg
Tee ja Pee meno päällä :)
1591788.jpg
Tito juttelee Aksa iskän kanssa mukavia...

1591790.jpg
ROP-koira poseeraa läpimärkänä ja likaisena