Meidän "salainen projekti" number 1 oli Miukun kanssa matkata Piteån näyttelyyn. Tätä matkaa suunniteltiin kauan ja hartaasti :) (salaisesta projektista number 2 kuulette lisää myöhemmin ...)
Päätettiin ettei kerrota kellekkään mitään jos menestystä ei tule :) No sitähän tuli, nyt voi paukutella henkseleitä :)
Eiköhän Miukun Piitu käynyt edellisenä iltana jossain kuraojassa rypemässä. Miuku kampaili ja puhdisti sitä koko illan, ja sitte kehtaa laittaa mulle viestiä tyyliin klo 21 illalla ettei ota Piitua mukaan ollenkaan. Just joo!
Otin heti puhelun Miukulle ja sainkin kuin sainkin ylipuhuttua Piitun matkaan :) Kampaaminen oli jatkunut kello 1:een asti yöllä.

Me starttasimme aamulla klo 7 matkaan Miukun jenkkipakulla jossa tilaa oli riittämiin kolmelle koiralle ja kolmelle ihmiselle. Poimimme nimittäin Kemistä kyytiin "Kassun äipän" Teijan. Torniossa treffasimme vielä Oilin ja Aunen omistajineen, ja ajelimme perä kanaa Piteåon. Säätiedotukset ennustivat taas mitä sattuu, piti olla +11 - +16 ja pilvistä. Aurinko porotti täydeltä terältä ja hellettä piisasi :(
Oltiin hyvissä ajoin paikalla, varmaan nelisen tuntia odoteltiin kehään pääsyä. Ensin kehässä pyörähti Piitu,
valitettavasti tiukkis täti antoi Piitulle vain eh1:n. Kuulin kyllä että se sanoi arvosteltuaan Piitun että "excellent" jonka se sanoi koirille joille antoi myöhemmin ck:n. Taas koirille joille ei anna ck:ta tuomari sanoi "very good". Mutta ck:ta ei sitten herunutkaan. Kävin vielä varmistamassa sen kehäsihteereiltä.
PASKA!
Seuraavana oli vuorossa Petu kehässä. Annoin Miialle numerolaput ja namit sun muut, ja sitten kävi Petu keksikin ettei lähekkään Miian kanssa kehään. Se löi totaalijumi jarrut päälle. Ei auttanut ku lennosta antaa kamerat pois ja ottaa numerolaput ja painella itse kehään. Petu oli avoimen luokan toinen ck:lla.
Sitten tuli Aksan vuoro, Aksa oli ainoa uros valioissa, ja sai ck:n hienolla arvostelulla.
Sitten alkoi PU kehä, myös 2 nuo-luokan urosta sai erin. Annoin Petun Miialle, seisokoon vaikka kehän reunalla jos ei lähde matkaan. Aksan esitys oli nyt tärkeämpi. Akun esittäminen oli kyllä TÄYTTÄ TUSKAA kun paikalla oli juoksuinen narttu / narttuja. Tuomari nosti aika alussa Aksan ekaksi.
Voi niitä tuskaisia hetkiä kun tuomari mietti ja pui mihin järjestykseen koirat laittaa. Ja voi sitä iloa kun meitin Aksa 7,5 vee korjasi potin ja näytti nuorille pojille närhen munat :) Petu jääräpää oli PU5.
Nartut voitti ruotsalainen narttu Pedebe's Bumble Pee. ROP/VSP-kehässä esitys meni AIVAN PÄIN ...
nimittäin tuolla nartulla oli tärppipäivät. Oli täyttä tuskaa pidellä Aksaa ettei se raiskannut narttua.
Lopulta Aksa oli VSP, narttu ROP. Heti kehän jälkeen kimpsut ja kampsut kasaan ja kotimatkalle.
Tulomatkalla pysähdyttiin Haaparannassa ostoksilla, mukaan tarttui ne perinteiset riisipuurot ja ristikkoperunat :) ja kävin tilaamassa meille Kallen grilliltä kebab perhepizzan, jonka nautimme autossa.
Hyvä että sain sen laatikon auton ovesta sisään, niin iso se oli !!!  Emme jaksaneet ihan kaikkea syödä,
Petu ja Aku sai myös maistella kebabpizzaa :) Piitu tyytyi vain haistelemaan sitä ilmeellä ei kiitos.
Torniossa nappasimme Teijan kanssa parit siiderit huoltoasemalta matkaan, matka Kemiin sujuikin hujauksessa. Kävimme katsomassa ja kuvaamassa Kassu herraa, voi miten iloinen poika meitä oli vastassa ! Kassu oli kehittynyt paljon sitten viime näkemän !
Matka jatkui kahvittelun jälkeen kohti Raahea, matka sujui Miian kanssa rattoisasti läpättäessä kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Noin klo 22 aikaan oltiin turvallisesti Raahessa.
Kiitos Teijalle avusta ja kiitos Miukulle kyydistä ja molemmille mukavasta matkaseurasta !
Mainittakoon vielä se, että meitin Petu sai uuden nimen matkan aikana, PIMIÄ-PETU. Sen lisäksi että se keksi näitä "jarrut päälle" ideoita se alkoi TAAS vahtimaan Miian autossa (teki tätä jo kun kuljimme bh-kurssilla). Olen aina inhonnut koiria jotka räyhäävät autosta, ja tuntuu että ne tulee lasista läpi just. Ilmeisesti Petu on saanut säikytettyä jonku kunnolla, ja nauttii nyt kympillä tästä hauskasta leikistä ! voi tsiisus, se on oikeasti ihan KAMALA.Se tekee sen jokaiselle jopa mulle kun menen lasin lähelle. En tiedä näkeekö se sen lasin läpi, kun ne lasit ovat tummennetut. Sitten kun avaan auton oven, se tulee sieltä häntä heiluen ulos :) Aksa ei tietenkään luojan kiitos osallistu tuollaisiin idioottimaisiin tempauksiin.
1611037.jpg
tässä poseeraa VSP&CACIB: FIN&S MVA BH TK1 Royal Seed's Brindle Heirloom
tuomari Tamara Sarmont Valkovenäjältä sekä ROP
Pedebe's Bumble Pee
1611040.jpg
Petu (FIN MVA Suvimarjan Al Carrera) kehässä
Kuvat: Eija Kinnunen

Tässä vielä Aksan arvostelu:
7 yeas. This is a very good type head. Excellent expression. Good proportions muzzle and skull.
excellent profil. deep and wide shoes (?? ei mitään tietoa mikä sana). medium angulation. Very good temperament. Hook in but he is many years.
VAL EH1 VAK 1 CK PU1 CACIB VSP

Petun arvostelusta ei ota mitään selkoa, se on tosi huonolla englannilla ja väärin kirjoitettu.
pari lausetta ymmärtää :)
Lopuksi vielä kuvat Titon veljestä ja Aksan pojasta komeasta Kassusta.
1611124.jpg
aivan ihana pää ;) (tosin murkkuiän finnit vähän häiritsevät :))

1611125.jpg
Kassu 9 kk poseeraa Miian kanssa