Tänään oltiin Petun kanssa "kisamaisessa treenissä". Voi miten Petu oli motivoitunut ja teki hienosti liikkeet.
Ensin otettiin paikallaolo neljän koiran voimin, Petu ei noussut kertaakaan ja eikä ennakoinut peruasentoa vaikka käsky tuli vähän viiveellä. Osa koirista haukahteli ja hieman vaihtoi asentoa mutta Petu ei reagoinut niihin. Kävin palkkaamassa pariin otteeseen Petun paikalle (ja HIENOA että Petu ei palkkaamisen yhteydessä noussut, koska sitä ongelmaa on aiemmin ollut). Siitä on PALJON aikaa kun viimeksi olen porukassa ottanut Petulla paikallaolo harjoituksen, siihen nähden olen tyytyväinen.
Saimme valita kaksi liikettä jotka otettiin ensin kisamaisesti, ja sitten käytiin läpi ongelmakohtia. Valitsin ekaksi liikkeeksi luoksetulon, koska siinä on ollut ongelmana se, että kun olen opettanut Petun tulemaan ensin eteen, niin se jää liian kauas. Nyt sitten herra tietenkin tuli ihan lähelle, eikä ongelmaa ollutkaan.
Sitten toisena liikkeenä otin liikkeestä seisomisen, siinä meitin ongelma on peruasennon ennakointi. Sen se tekikin kuten ennenkin. Harjoittelimme sitten pelkkää seisomista siten, että laitoimme paperin päälle namin maahan, käskytin Petun seisomaan, seisoin hetken vierellä, ja vapautin siitä ottamaan namin. Kesken treenin lensi helikopteri matalalla meidän yllä, Petu reagoi ääneen pysähtymällä ja kuuntelemalla, mutta palautui entiseen intoonsa kun ääni hävisi :)  Lopuksi Petteri sai vähän leikkiä Tiinan australianpaimenkoira pennun kanssa. Tosin pentu oli niin rauhallista sorttia että ei sitä leikiksi voi kutsua, sanotaanko näin että Petu haisteli sitä ja samalla kuolasi sen märäksi :)
Eilen Titon kanssa kävelin porukoilta kotia, tuli osittain uutta lenkkimaastoa ja Peten kanssa käytiin lenkki ihan kotikulmilla.
tässä vielä pari kuvaa Petukasta heinäkuulta meidän aitauksesta:
1897344.jpg
Pete - pieni symppis -
1897346.jpg
Petukka jämynä :)

Huomenna on suunnitelmissa ensin näyttelytreenit Titon kanssa, sitten mennään kimppatreeneihin Petun kanssa.
Loppuun vielä pari kuvaa Espanjan sukulaisista, tässä Perlan sisko Pamela. Joka siis Aksan lapsen lapsi, Pamelan isä on Petu veli Nico. Pamela näyttää korkearaajammaiselta ja hitaasti kehittuvämmältä kuin Perla. Hyvä niin, kun tytöt ovat vasta reilun vuoden ikäisiä.
1897356.jpg
Pamela vauhdissa
1897357.jpg