Nyt sitten viimein satoi reippaasti lunta tänne pohjoiseenkin. Ihanan valoisaa illallakin lenkkeillä. Ja muutenkin joulufiilistä :) Aloitanpa taas tarinan kertoilun Sunnuntaista.
Sunnuntaina kokkailin taas Rakkaudesta ruokaan blogista löytämäni reseptin mukaista lihamureketta ja lohkoperunoita. Aivan ihania, erityisesti lohkoperunat oli yllättävän hyviä ! Ja jälleen helppo resepti saa tehtyä kaikki samalla kertaa uunissa. Laitan reseptin loppuun.
Titon kanssa kävimme lenkkeilemässä Tuomiojalla, Petu jäi kotiin koska mulla palo sen käytöksen takia totaalisesti hermot lähtiissä. Kävin sitten Petun kanssa tässä lähimaastossa illalla lumimyrskyssä lenkin.
Maanantaina sitten pojat pääsivät yhdessä matkaan, käytiin taas Tuomiojalla metsässä pitkä lenkki lumisissa maastoissa kera otsalamppujen. Petu käyttäytyi jälleen ihmeellisesti ja ei oikein halunnut leikkiä Titon kanssa. Ihmettelin käytöstä lenkkikaverillekkin moneen kertaan. Tiistaina olikin raskas päivä, aamusella starttasin kokoukseen Oulaisiin, sieltä tultuani ehdin olla 1.5 tuntia töissä kun piti suunnata kampaajalle. Lounas jäi väliin, ja kahvin litkimisen jälkeen ilman kunnon ruokaa sain vielä kivan päänsäryn. Mutta kampaajalta saatiin taas uusi look, tällä kertaa jotain sellaista mitä en ole koskaan aiemmin kokeillut :) Muutenkin iltaan mahtui aika lailla puhelinsoittoja ja vähän ikäviä juttuja, piti vedellä buranaa naamaan urakalla :(
Marko soitti aamusella että Petu raapii korviaan (on jalan takia sairaslomalla). Ja silloin tajusin mistä parin viime päivän ihme käytös johtuu (se kun lisäksi jätti ruoatkin syömättä, vaikka viime aikoina on syönyt hyvin) sillä on korvatulehdus! Oulaisista tullessani soitin eläinlääkärille, joka määräsi tipat apteekkiin, hain ne saman tien kun pääsin Raaheen. Pistin heti kotiin tultuani reilusti tippoja korviin.
Tänään sitten Petu söi hyvin sekä aamu että iltaruoan, ja oli muutenkin taas oma itsensä. Kävimme treeneissä Petun kanssa sisätiloissa. Treeneissä oli dobberi uros sekä parson uros meidän lisäksi. Alkuun otimme pieniä seuraamisia ja perusasentoja. Tässä kohtaa Petu käyttäytyi aivan ihmeellisesti ! Se tarjosi koko ajan maahanmenoa peruasennon sijaan ?! en tajua mistä tämä johtuu. Sitten otimme yksitellen sellaista harjoitusta että jätimme koiran seisomaan paikoilleen ja palasimme koiran luo kolme kertaa. kahdella ekalla kerralla palkka, ja vimppa kerralla luoksetulo. Sitten teimme saman istuma-asennosta. Petulla meni kummatkin osiot hyvin. Sitten otimme luoksepäästävyyden pariin kertaan, ja sitten PITKÄN paikallaolon lyhyellä etäisyydellä. Jälleen Petun kohdalla ei ole moittimista. Lopuksi otimme muutamaan kertaan hyppyä. Muuten hyvä, Petu lähtee reippaasti käskystä, jää seisomaan mutta ennakoi AINA perusasennon. Oli hauska kun parson uikutti kärsimättömänä välillä kun odotti vuoroaan. Petu kuunteli vierestä ja kohta vastasi oikein pitkällä uikutuksella sille takaisin :)  Kotiin päästyäni lähdin heti Titon kanssa lenkille, kierreltiin liukkailla pyöräteillä Saloisten suunnalla pitkä lenkki. Ja vielä kotiin päästyäni intouduin korkkaamaan potkuttelukauden Petun kanssa. Käytiin alkuun noin kilsan lenkki, potkuri meinasi välillä tökkiä mutta Petu veti tosi hyvin, reipasta tasaista ravia. Toivottavasti lumi pysyy maassa jotta pääsemme potkuttelemaan jatkossakin.
Ollaan viimein saatu virtapiikki (tai lue: Marko on saanut) ja olohuoneen remppa on aloitettu. Tapetit ovat revitty pois, ja seinät ja katto maalattu. Perjantaina mennään Ylivieskaan huollattamaan autoa, toiveissa olisi samalla löytää jotku ihanat tapetit olkkariin.

Loppuun vielä se sunnuntainen resepti:
Kurkkusalaatin makuinen mureke ja lohkoperunat

400 g kevyttä jauhelihaa
1/2- 1 dl korppujauhoja(tai vaaleaa leipää)
2 isoa ruokalusikallista sinappikurkkusalaattia
1 dl kermaviiliä
muita mausteita oman maun mukaan:paprikajauhetta,pippuria,suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna massan tekeytyä hetken aikaa.Muotoile mureke ja paista lohkoperunoiden kanssa vajaa tunti.Perunat kuoritaan ja leikataan lohkoiksi. Voitelin ne oliiviöljyllä ja sitten reippaasti mausteita pintaan. Paista 200 asteisessa uunissa.