Nyt on sitten sillä mallilla että lumi on sulanut pois, ja joka paikka peili jäällä. Voi helvatto.
Taas pientä päivitystä viime päivistä... eli perjantaina oltiin Ylivieskassa, ja löydettiin aivan upeat tapetit olkkariin. Takaseinään sellainen isokuvioinen tehosteseinä, ja sitten sivuseinät tulevat sellaisella kellertävällä tehosteseinän pohjavärillä. Yhteen seinään ostettiin vielä seinälaminaattia, sellaista akaasiapuun väristä, millaisia meidän kalusteetkin on. Siihenkin osaan seinään tulee tapetti. Suunnitelma on ainakin mielestäni loistava, toivottavasti lopputulos tyydyttää. Tosin mönkään meni heti tapettien laitto, siinä vaaleassa tapetissa oli 40 cm välein oikeassa reunassa musta jälki, ilmeisesti tullut jostain painokoneesta. Onneksi liikkeessä oli niin loistava palvelu, että tänään soittaessani liikkeeseen, ilmoittivat että tehtaalta toimitetaan meille uudet tapetit ilmaiseksi, ja lähetän vaan palasen tapettia kirjekuoressa heille ja sen eränumeron. Liike oli siis Ylivieskassa nimeltään Rautapohja. Muualla kuin sisustuskaupoissa ei ehdittykkään käydä, kävästiin kuitenkin syömässä ennen lähtöä. Kallis reissu, autohuolto 700 eur ja päälle tapetit ja laminaatit huh huh!
Kotona käytimme koirat ulkona, ja käväisimme porukoilla. Sain isältä sellaiset kumiset jutut kengän pohjiin jossa on piikit ettei kengät luistais. Todella hyvät, lenkki kotimetsissä sujui kuin tanssi :)
Lauantaina shoppailin kaverin kanssa Raahessa, yllättävästi löytyi Raahestakin joululahjoja ja itsellekkin pusero. Tulomatkalla käytiin Kummatin uudella grillillä hakemassa sapuskaa, otin aurarullan, voin suositella lämpimästi :) Illalla kävin taas eri reitin kotimetsässä koirien kanssa. Petu on ihmeellinen, kun se ottaa lunta suuhun se oksentaa heti. Tito vetelee lunta koko ajan, ja se ei reagoi mitenkään.
Sunnuntaina sitten taas shoppailtiin, ajeltiin Sirkan kanssa Kempeleen Zeppeliiniin. Muutama pussi kourassa sieltäkin startattiin, joulushoppailut alkaa olla aika kivalla mallilla. Itselle löytyi taas pusero, ja sitten kampaamotukusta lakkaa ja shampoota. Iltasella vielä lenkkeilin Tekun takana metsässä.
Hieman ikäviäkin uutisia viikonlopulta. Titon velipoika Kassu vaihtoi kotia. Kassu ja lapset eivät oikein sopeutuneet samaan perheeseen, ja kun vielä perhekin on kasvamassa vauvalla alkuvuodesta, niin oli tämä oli paras ratkaisu. Kassu muutti Kiralle Rollon seuraajaksi, ja kuulemma Kiran mielestä ihan meitin Aksun näköinen :) Eka päivä on sujunut hyvin ja Kassu on kamalasti leikkinyt Kiran bulldogin kanssa. Jotta kaikki ei menisi ihan putkeen, Kira joutui tänään sairaalaan myyräkuumeen takia. Kiralle pikaista toipumista ja toivotaan että Kassu sopeutuu Kiran perheeseen !
Shoppailufriikin tilaamat nahkavaljaat tuli tänään. Vaikka tilasin isoimman mahdollisen koon, ei ne saakutti mahtuneet Titolle päälle. Ei lähellekkään menneet kiinni, ei auta ku palauttaa ne. Illalla käytiin Tuomiojalla metsälenkillä. Aivan upeaa kun siellä oli reippaasti lunta, ja ei tarvinnu koko ajan pelätä että liukastuu. Pieni sumu kyllä haittasi näkyvyyttä, mutta koirat painelivat innoissaan hangessa. Petu raasu vähän väistelee Titoa ja yrittää mennä eri reittiä, Titon ja sen kokoero on niin iso, ja Titon leikit on todella rajuja. Petu on aina yltä päältä kuolassa kun Tito roikkuu sen niskassa ja poskissa. Petu on tainnu unohtaa ajat, jolloin roikkui ihan samalla tavalla Akussa :) Jottei elämä olisi liian helppoa, Petu keksi lähtiissä miten froligia tippuu satelemalla. Nakkaan sille aina froligin autoon että se hyppää kyytiin, tänään se keksi hypätä autoon ja salamannopeasti takaisin napattuaan froligin etten ehtinyt saada luukkua kiinni. Viidennen kusetuskerran jälkeen piti kammeta se väkisin autoon ilman froligia.