Perjantaina soittelin pokkana matkakumppaneille että en mie jaksa minnekkään messariin lähteä, on niin huono kelikin.... Perjantai-iltana ajattelin uhmata liukkautta ja kävin Titon kanssa kiertämässä kummatissa lenkin jotta se raasu näkee joskus vastaantulevia ihmisiä :) Petun kanssa tyydyin metsälenkkiin.
Lauantaina sitten rauhassa siivoilin ja otin iltapäivällä pienet päiväunet ja olin siinä uskossa että ei tässä minnekkään lähdetä... pari kaveria pisti viestiä matkalta että tie on sula ja luntakaan ei ole niin aloin miettimään että josko sittenkin lähtis matkaan kun Titon sinne ilmoitin... Soitto Riikalle että lähteekö hää messariin 16 maissa ja kun vastaus oli myönteinen niin imuroin kämpän loppuun ja löin vartissa kamat kassiin ja lähdin ajelemaan kohti Ylivieskaa jossa meidän oli määrä Riikan kanssa treffata. Vielä 18.15 me emmimme Ylivieskan ABC:llä että mitä me tehdään kun tien pinta alkoi jäätyä. Päätettiin että lähdetään ajamaan ja palaamme vaikka takaisin jos keli on ihan mahdoton. Ensimmäiset 100 kilsaa oli kyllä aika aika liukasta ja osittain huonoa ja lumista tietä. Sitten alkoi helpottaa kun pääsimme Jyväskylään menevälle tielle. Eiköhän Jyväskylän jälkeen sitten alkanut sellainen sumu että oksat pois. Ei nähty eteen eikä sivulle. Se oli jotain ihan kamalaa. Oltais pysähdytty mutta ei nähty onko tien vieressä pysäkkejä :) ei auttanut ku ajaa ja toivoa parasta! Sumua kesti lähes 200 km. Puolen yön aikaan oltiin Lahdessa Saijalla. Tito päästettiin pihalle juoksentelemaan, sitten ruokaa sille naamariin ja nukkumaan. Minä idiootti join matkan aikana energiajuomaa, joten unta sai odotella. Varmaan pari kolme tuntia olin jossain horteessa ja sitten 6 maissa oli noustava. Pikaiset suihkut, aamupalat ja Titon ulkoilutus ja sitten klo 7 kohti messaria.
Oltiin jo 8 maissa messarissa joten aikaa oli 1.5 tuntia kehän alkamiseen. Tito oli tyypilliseen tapaan energiaa täynnä ja froligia kulu yksi jos toinenkin. Ensin kehässä pyörähti muutama pentu, sitten päästiin junnuluokkaan jossa oli 8 koiraa. Heti ensimmäinen sai T:n joten aloin miettiä että minnekkähän sitä taas tuli lähdettyä... Tito oli tokana, sai erin. Loppujen lopuksi Tito oli kilpailuluokassa 3. Uroksissa nuorten ja avoimessa luokassa ei jaettu eriä ollenkaan, ja valioissa erin sai 2 koiraa. Olin varma PU luokkaan mentäessä että mitään jakoa ei ole, mutta Tito kuitenkin sijoittui PU4:ksi.
2154181.jpg
Tässä junioriluokan koirat sijoilla 1-3. Kaksi ensimmäistä koiraa oli Sannan koiria, onnittelut siis Sannalle! (kuva: Mikko Ylilammi)

Heti kun Titon kehä oli ohi, vein Titon autoon ja lähdimme shoppailemaan. Olin päättänyt olla Jyväskylässä ennen pimeää, joten aikaa ei ollut paljon, ja siksi päätimme jättää narttujen katsomisen tällä kertaa väliin. Melina tuli myös meidän matkaan shoppaamaan. Reilussa tunnissa mukaan ehti tarttua ruokasäkki (ostin kokeeksi sellaista jenkkiruokaa kuin Canidae, vaikutti laadukkaalle kun kolme ekaa tuotetta tuoteselosteessa oli lihaa), puinen motivointi/muistipeli pojille, parit joululelut, kyltti ym. ym.
Messarista ajelimme Lahteen jonne pudotimme Saijan, ja joimme siellä kahvit ja ulkoilutin Titon ennen kotimatkalle lähtöä. Kiitos Saijalle yöpaikasta ja tarjoiluista ja seurasta !
2154238.jpg
tässä Tito poseeraa Juslinin arvosteltavana (kuva: Riikka Takanen)

Titon arvostelu oli tälläinen:
"Erinomainen vahva luusto. Oikeanmuotoinen pää. Hyvä maski. Täyteläinen kuono-osa. Leveä alaleuka. Vahva kaula. Hyvä kaarevuus rintakehässä. Leveä lihaksikas reisi. Paksu häntä. Liikkuu erinomaisesti. Lanneosan pituus häiritsee"
J.Juslin 14.12.2008

2154251.jpg
Tässä vielä junnuluokan 3. eli Tito ja junnuluokan 4. Seppo (kuva: Riikka Takanen)

Kotona oltiin 21 maissa. Kerran pysähdyttiin syömään seisovasta pöydästä ja pari pienempää pysähdystä. KIITOS Riikalle loistavasta matkaseurasta ! Maanantain vietin kotosalla joulukortteja kirjoitellen. Olin päättänyt ottaa lomapäivän jos messariin lähden ja se tuli kyllä tarpeeseen :) Illalla lenkkeiltiin Tuomiojalla metsässä. Ero Titosta oli tehnyt Petulle hyvää, se oli todella energinen ja jaksoi riekkua ja leikkiä nyt Titon kanssa koko lenkin ajan.
Eilen sitten kävin Hannalla hakemassa Nicon joululahjan. Hanna ompeli Nicolle aivan ihanan sinisen "viilennystakin" froteesta. Totta kai kylkeen tuli kirjailut, jossa Nicon nimi. Tuhannet kiitokset Hanna että näin lyhyellä varoitusajalla ehdit ommella pyyhkeen ! Samalla reissulla kävin ostamassa Davelle joululahjan ja tänään kiikutin ne postiin että ehtivät vielä jouluksi. Samalla meni Suomeen useampi paketti, niille jotka antoivat lahjat minulle messarissa. Mun lähtö oli niin pikainen, ettei siinä ehtinyt lahjoja alkaa paketoimaan vaikka ne oli valmiiksi ostettu :) Illalla lenkkeiltiin koirien kanssa kotimetsässä, Tito olikin mulla autossa mukana kauppareissulla ja Hannalla käynnin ajan.
Tänään tajusin että olin niin täpinöissäni näiden joululahjojen kanssa, että unohdin kokonaan mennä Titon kanssa eilen treeneihin. HARMI, olivat viimeiset treenit tälle vuodelle.
Tänään kävin Tuomiojalla metsässä, eri paikassa kuin viimeksi. Kun olin jonku matkaa kävellyt tajusin että maassa menee isot tassun jäljet eikä ihmisen jälkiä... vedin siitä sen verran paniikit että otin koirat remmiin ja kävelin suoraan autolle. Näin jo sieluni silmillä jonkun suden vaanivan pusikossa. Ajeltiin sitten muutama kilsa takaisinpäin ja uusi yritys metsään. Siellä lenkkeilin sellaisen puoli tuntia, koirat juoksenteli irti, mutta jotenkin säpsyin jokaista ääntä varsinkin kun oli kova tuuli. Taidan huomenna pysytellä ihan täällä kaupungin tuntumassa :)
Enää kaksi päivää töitä, sitten olisi VIIKKO lomaa. Ihanaa !