taas aika rientää siivillä... eilen kun olisin ehtinyt kirjoittaa, niin blogi olikin sitten päivityksessä :( mutta ei se mitään, entistä ehompana ja uusin ominaisuuksin palasi takaisin.

Uuden vuoden aatosta sen verran, että olen tosi tyytyväinen haukkujen käytökseen... Petu reagoi viime vuonna raketteihin ja epäilinkin että osasyy sen käytökseen saattoi olla muutto uuteen kotiin. Niin olikin, Petu ei tänä vuonna ollut moksiskaan raketeista. Käytiin metsälenkki "pienessä tuulessa" aattoiltana klo 20 aikaan, silloin jo paukuteltiin. Sen jälkeen Petu kävi vaan pihalla pissalla kerran ja sitten aamulla ja mitään ongelmaa ei ollut. Tito oli meidän kanssa puolen yön aikaan tiellä katsomassa kun naapurit ampuivat raketteja.

Uuden vuoden aikaa on vähän varjostanut Petukan sairastelu. Jo joulun aikaan aloin ihmetellä että se juo aikas reippaasti ja pissailee paljon. Ensin ajattelin juomisen johtuvan siitä että saivat kinkkua yms. suolaista syötävää. Sitten yhtenä iltana oli verta lattialla, ja vaikka suurin piirtein suurennuslasilla tutkin koirat mitään haavaa en löytänyt. Viikonloppuna se hyppäsi sängylle ja samalla ulahti, silloin aloin kelailla että kaikki ei ole kohdallaan... Sitten aloin miettiä sen haluttomuutta juosta ja leikkiä Titon kanssa metsässä ja haluttomuutta hypätä autoon, jolloin tajusin että eturauhasvaivaa sen täytyy olla :( Eilen käytiin sitten lekurilla, ja eturauhanen ei ollut suurentunut, mutta ilmeisesti siellä jyllää tulehdus. Antibiootit saatiin. Lisäksi anaalit oli todella täynnä, ne saatiin samalla tyhjäksi. Eturauhasen lisäksi ultrattiin virtsarakko ettei siellä olis kiviä. Eturauhanen näytti täysin normaalille samoin virtsarakko. Verikokeitakin otettiin, toisen vastaukset sain heti, ja niissä ei ollut muuta ihmeellistä kuin tulehdusarvot koholla. Hemoglobiini oli muuten 188 :) Ja ei olla käytetty dopingia :) Toisen vastaukset saan parin päivän päästä. Täytyy nyt seurailla tilannetta, olen jo viikon verran antanut sille samaa luontaistuotetta mitä Akukin sai eturauhasvaivaan. Oli tarkoitus antaa ne purkit Niilolle, mutta onneksi en ehtinyt :) Sunnuntaina Marko kävi mökkeilemässä ja makkaran paistossa Petun kanssa. Petulla oli toppaloimi päällä ettei ainakaan lisää enää palelluta itseään. Meidän oli tarkoitus mennä Titon kanssa leikkimään Maisa-bullmastiffin kanssa, mutta pakkanen kiristyi lähes 20 asteeseen, niin käytiin Titon kanssa sitten tokolanperällä lenkkeilemässä, pitää tavata Maisuli lauhemmalla kelillä.



Petukka mökillä toppaloimi päällä


Petu eilen illalla, silmät luppas mutta väkisin piti yrittää pysyä hereillä...


juomakupilta tulossa tahtoo jäädä "töllö päälle" ;)


tässä jo katsellaan ikkunasta ulos