Ensin täytyy kertoa keskiviikon tokoiluista Titon kanssa. Mentiin aika lailla samaa kaavaa ku Petun treeneissä. Me mentiin paikalle vähän myöhässä, matkalla huomasin että makupalat jäi kotio, oli käytävä ostamaan matkalta pussi froligeja :) Kun päästiin paikalle, pienen alkuvirittelyn jälkeen otettiin heti ruutua. Ei menny samalla lailla putkeen ku Petulla... Tito jostain syystä halusi jok ikinen kerta käydä tutkimassa oikean puolimmaisen etumerkin ennen kuin siirtyi keskelle ruutua. Sillä oli kiire, se oli huolimaton ja vaikka ahne on niin ei löytänyt kannen päälle laitettua namia lumen seasta. Yhteen ainoaan suoritukseen olin itse tyytyväinen. Meni yhden kerran suoraan ruutuun kannelle ilman ylimääräisiä haisteluja. Sitten otettiin seisomis liikettä, joka on Titolle niin tuttu näyttelyharkoista, että seisoo vaikka tunnin ku patsas :) Siirryin itse aina pari metriä eteenpäin ja palasin palkkaamaan. Sitten otettiin sivulletulo harjoituksia. Välillä meni ihan nappiin ja välillä paikka oli vähän hakusessa ja koira vinossa. Sitten otettiin seuraamisia ja rytmin vaihtoja, nämä meni Titolla suht hyvin. Se ottaa vielä häiriötä aika paljon koirakavereista, kun olis niin paljon kivempaa leikkiä niiden kanssa kuin tehdä tyhmiä tokoliikkeitä :) Mutta pikku hiljaa jaksaa keskittyä enemmän. Eli ensi viikolla taas jatketaan harjoituksia... Petun kanssa lenkkeilin kotimetsissä ja loppumatkasta otin tokotreeniä. Kävin lähes kaikki aloluokan liikkeet hyppyä ja luoksepäästävyyttä lukuunottamatta läpi ja loistokkaasti meni. Liikkeen jälkeen kun vapautin Petun se kävi innoissaan juoksemassa parin sadan metrin lenkin ja tuli takaisin odottamaan seuraavaa liikettä:)

Eilen oli hillitön lumipyry. Olin ensin valokuvauskurssilla, jossa me kehitettiin ne mustavalkofilmit. Haastavinta oli saada se filmi pyöritettyä sellaisen kelan ympärille säkkipimeässä :) Säkkipimeässä ne kelat sitten laitettiin sellaiseen valotiiviiseen purkkiin, ja sitten saikin laittaa valot päälle. Sen jälkeen siihen purkkiin kaadeltiin jos jonkinlaista litkua, kehitettä ja kiinnitettä. Purkkia piti hölskytellä puolen minuutin välein 18 minuuttia.

huono kännykuva litkuista

Lopuksi sitten pestiin niitä filmikeloja vedessä aikamoinen tovi, kunnes filmien pinta ei enää tuntunut "liukkaalle" vaan "puhtaalle". Sitten filmi pois kelasta ja pyykkinarulle kuivumaan.

filmit narulla

Tähän kaikkeen meni aikaa noin 2.5 tuntia! Lauantaina jatketaan sitten tekemällä filmit kuviksi :)
Kurssin jälkeen suunnistin kotimetsiin lenkille. Titolle oli taas siunaantunut kunnolla energiaa. Tuon metsätien varrella loppupäässä on todella jyrkän rinteen päällä taloja. Kun yhden talon pihaan syttyi hämäräkytkin valo, eiköhän Tito painattanut katsomaan että mitä ihmettä siellä pihalla on... sain sen onneksi huudettua takaisin. Lunta oli sellainen määrä että suurin energiapiikki siinä hangessa juostessa jäi metsään....

Tänään sitten oli vapaapäivä. Suuntasin totta kai kohti Kokkolaa. Kelikin oli kelvollinen kun isot tiet oli aurattu. Pian kanssa shoppailtiin urakalla, ja syötiin taas pedridaksessa erinomaista ruokaa (Pia vielä tarjos mulle ruoat siitä edestä että uusin sen blogin ilmeen, KIITOS Pia. Eipä ole valittamista ruoan suhteen). Jossain vaiheessa kävimme myös kahvilla ja minä vetäisin vielä naamariin jätskin. Siis purkissa lakritsivaniljapehmistä ja päällä geishan ja pätkiksen paloja. Ei ollunna hyvää ei :)
Pia oli käynyt ystävällisesti minulle ostamassa lihoja Pietarsaaren tehtaan myymälästä, joten heti alkuun auton takaosa täyttyi mahasta, naudan ja broilerin lihasta, joita oli 30 kg. Muita mainittavia ostoja oli mm. KUNNOLLINEN JALUSTA kameraan. Olipa upea asioida valokuvausliikkeessä jossa myyjänä oli ammattilehtikuvaaja. Sain todella hyvän palvelun, ja mukaan tarttui juuri minun kameralle sopiva jalusta. Lisäksi tuli osteltua mm. kengät. Olen käynyt ko. kenkiä aikaisemmin kuolaamassa, mutta hinta oli niin korkea, että jätin ne ostamatta. Nyt ne oli puoleen hintaan, joten ostin ne. Siltikin jäi hintaa keskiverto kenkiä enemmän. Löysin työhuoneeseen uudet verhot, ja kaiken maailman pientä sisustustavaraa ja tulipa osteltua jo Leevin tulevalle pikkuveljelle vauvan vaatteitakin :)
Sitten ostin Oulusta uuden putken kameraani, nyt kelpaa kuvailla TOSI kauas :) Mun veli käy sen huomenna ostamassa, ja porukat hakevat sen sunnuntaina sitten Oulusta. Ai niin ja oli mulla sellainen jälkijoulukin tänään :) Vaihdettiin Pian kanssa vasta nyt joululahjat, kun ei viitsitty niitä postissa lähettää. Sain Pialta monta ihanaa lahjaa, mm. sellaisen ihanan peltisen rasian jossa lukee "first aid". Sen sisällä oli mm. Pian itse tekemää nokkosuutetta, lisäksi ihania jalkakylpyjä ;) Sain myös aivan ihanan ISON mustan lyhdyn, jota en raaskinut laittaa ulos, vaan olohuoneeseen! Koissut sai Pialta ison pussillisen koirankeksejä. KIITOS vielä kerran Pia. Illalla vielä heti kotiinpäästyäni raahauduin Sinkkiniemen metsiin lenkille tällä kertaa molemmat mukana. Sen verran on tullut tänään käytettyä noita jalkoja että nyt etsimään unihiekkaa...