Tänään sitten valokuvauskurssi jatkui aamusella klo 11. Ensin tehtiin negoista pikkukuvat, jotta voidaan katsoa mistä niistä kannattaisi tehdä ihan isoja kuvia. Tämän jälkeen valittiin kuva jota alettiin työstämään. Pimeässä, punaisessa valossa työskenneltiin koko päivä. Mun kuvista iso osa oli heikkoja, tälläinen automaattitarkennukseen tottunut tonttu, ei ollut osannut tarkentaa oikeaan kohteeseen, *HUOKAUS*. Päädyin tekemään ison kuvan (ja se olikin sitten oikeasti ISO; eikä mikään 10 kuva) yhdestä maisemakuvasta, joka on otettu Pyhäjoella mökin pihalla. En kaikkien suureksi ihmetykseksi valinnutkaan koirakuvaa, vaikka niitä oli pilvin pimein :) Sitten negatiivi valotettiin sellaiselle pöydälle jossa rajattiin kuva ja tarkastettiin tarkkuus. (alla taas laadukkaita kännykuvia)


tähän valotettiin nega, jossa tehtiin rajaus ja tarkistettiin

tarkkuus ja tehtiin lopullinen valotus paperille

Sitten se valotettiin lopullisesti ja siirryttiin uittamaan kuvaa erinäisissä litkuissa. MUTTA jottei tämä olisi liian helppoa, niin emme tietenkään suoraan tehneet kuvaa, vaan testasimme testiliuskoille erilaisia valotusaikoja ja säädimme jyrkkyyttä. Liuska sitten kehitettiin, kehitteessä ensin 2 minuuttia, sitten keskeytteessä 1/2 minuuttia ja taas kiinnitteessä 2 minuuttia ja sitten pesua altaassa 3 minuuttia. Ja kuivaus päälle (puoli tuntia pyykkinarulla)

tälläisissa altaissa niitä uitettiin pinseteiden avulla ja tarkkailtiin kelloa

Sitten valot päälle ja tarkastelemaan. Tein 4 erilaista testiliuskaa tehden jokaisen vaiheen. Ainakin meni jakeluun miten kuvia tehdään :) Viidennellä kerralla sitten tein ison kuvan. Kun kuva oli kuivunut, kello näytti 16.30. Eli voi sanoa että arvokkaita ja työläitä nää mustavalkokuvat ovat :)
Kun pääsin kotiin, täällä odotti ILOINEN ylläri. Marko oli käynyt kaupassa ja kokannut omatekoista muusia ja lihapullia. Olivat oikeasti vielä HYVIÄ:)

Huomenissa kurssi jatkuu. En ollut tyytyväinen ekoihin kuviini, eikä niissä ollut sellaisia kuvia joista kannattaisi tehdä iso kuva. Joten kävin tänään porukoilla tonkimassa niiden nega-arkistoa ja otin mukaani 1970-luvun negoja joissa meikäläinen pällistelee vauvana milloin alasti ja milloin jotain sievää päällä :) valitsen niistä negoista yhden josta teen huomenna ison kuvan :) Samalla sain uuden kameran veljeltäni. Filmikamera laittoistoni täyttyi tällä erää Olympuksen järkkärillä malliltaan OM 707. Seuraavat filmit kokeilen kuvata tällä. Kummipoika Leevi oli porukoilla hoidossa, joten vein sille Kokkolan tuliaisia: roope-setä kirjan ja jonku disneyn elokuvan. Samalla jätin vauvanvaatteet vietäväksi Anulle ja Teemulle.

Kotiin päästyäni koirat joilla ilme "olemme täysin heitteillejätettyjä" pääsivät päästelemään höyryjään. Ensin Titon kanssa Tuomiojalla lenkit kamalassa lumipyryssä ja viimassa (välillä oli pakko pitää käsiä korvien päällä ku tuuli meni täysin piposta läpi) ja sitten Petskun kanssa lenkki kaupunginmetsässä. Petu painatteli aivan hulluna syvässä hangessa. Välillä pysähtyi katsomaan että pääseekö nuo kaksi lylleröä eteenpäin (minä ja kaverini) :) Loppuun vielä kuva mun "pikkukuvista" jotka roikkuvat pyykkinarulla kuivumassa.