Lauantaina aamusta käytiin meren jäällä koirien kanssa. Tuuli oli ihan hirvittävä. Kotona tuntui ettei juurikaan tuule, mutta merellä sitten TUULI! Päästin molemmat koirat juoksemaan jäälle. Petu juoksi 200 - 300 m ja totesi että tää ei ala tälläisessa tuulessa lenkkeilemään metriäkään. Kusas pari kertaa ja teki täyskäännöksen ja juoksi autolle. Eipä siinä auttanut muu kuin palata takaisin, ja pistää Petu autoon. Titon kanssa sitten käytiin kävelemässä puolisen tuntia jäällä. Tuuli oli niin hyytävä että oli pakko kääntyä takaisin. Kotiin päästyämme kävin petun kanssa kotimetsässä lenkin, siellä se sujui paremmin, ja tuulikaan ei häirinnyt :)
Lähtiissä tein makaronilaatikon valmiiksi, ja kotiin tultuamme söin ja aloin pakkailla tavaroita Tuusniemen reissua varten. Klo 18 maissa olimme kaikki autossa: Maisa, Mervi, Tito ja Sirkka ja muutama kassi minun lisäkseni. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Pulkkilan ABC:llä josta tarttui matkaan siideriä ja sipsejä "iltapalaksi" ja lisäksi Maisulle ja Titolle raejuustoa ja kinkkusuikaleita. Perillä Kuopiossa olimme illalla klo 22 maissa. Kävimme heti koirien kanssa lenkit, ja sitten huoneeseen nauttimaan sipsejä ja siideriä :) Yö meni hyvin, muutama vahtihaukku piti päästää sekä Titon että Maisan. Äänet kuului hyvin kun vierekkäisissä huoneissa oltiin.
Aamulla söimme runsaan aamiaisen, näyttelyn tuomarit istuivat viereissä pöydässä. Sitten lähdimme ajelemaan kohti Tuusniemeä. Olimme paikan päällä ajoissa. Mervi ehti jo kunnolla panikoida matkalla ja vähän paikan päälläkin. Kehää saimme odotella ainakin tunteroisen. Titoa kävi useampi ihminen puhuttelemassa ja kyselemässä mistä paikasta tämä komea herra on meille saapunut :) Titon vuoro oli kehässä ensin, tuloksena NUO ERI 1 PU1 ja SERT. Juhuu, eka sert nuorten luokasta :) Tuomari oli Gert Christensen, Tanska.

Maisa esiintyi mallikkaasti saaden hienon tuloksen JUN EH2 ekasta näyttelystään! Lopuksi Tito oli VSP, Darran ollessa ROP ja saaden ekasta mahdollisesta avo-luokan näyttelystä valionarvon ! Onnea Jenna ja Darra! Kehän jälkeen vuorossa oli päivän kohokohta, kun tapasin pitkästä aikaa Titon velipojan Kassun. Voi miten iloinen ja komea herra Kassu oli ! Ihan tippa oli linssissä, niin paljon se muistuttaa Aksaa. Kassu on vahvempi varsinkin luustoltaan, ja pää on muhkeampi ja suoraan edestä päässä on paljon samaa ku Titossa. Itse kropan rakenteen kaikkine virheineen Kassu onkin sitten perinyt isältään ;) Ja sama rauhallinen tössykkä se on, kuin Aksakin oli. Räpsin lumisateessa muutamia kuvia Kassusta. Samalla otettiin valiokuvia tuoreesta valiosta.


Fin Ch, FinJW-07, FinW-07, Bh, TK1 Bullgrin's Don't You Dare

Sitten olikin aika startata kotimatkalle kohti Raahea. Matkalla pysähdyimme ihan perinteiselle "nakkikioskille" syöden ulkona sormet jäässä oikein maukkaat hampurilaiset. Titolle piti ostaa makkara, sekin näytti herralle maistuvan :)

Kunnon nakkikiska - katoava luonnonvara ?

Pulkkilassa tehtiin perinteinen kirpparikierros, jonka tulos jäi aika laihaksi. Merville tarttui matkaan jotain pieniä tuliaisia lapsille. Kotona oltiin joskus 17 maissa.
Tässä viikonlopun kuvasatoa:

Tito poseeraa kehässä (kuva: Jutta Laine)


Kassu komistus venyttelee


Kassu söpöliini istuu (Bullberry Tottenham)


Osaan minä vähä poseerattakkin :)

Ilta meni ihan väsymyksen vallassa, paljon suunnittelin tekeväni, mutta en jaksanut MITÄÄN. Onneksi Petukin oli väsynyt Titon lisäksi, Petu oli ollut monta tuntia Markon kanssa mökillä juosten ulkona ja välillä makkaraa paistellen.
Eilenkin vielä väsymys painoi, koirien kanssa lenkkeiltiin Sinkkiniemen metsissä. Tänään oli työpaikan ohjelmistopäivitys, ja hommat oli oli hoidettu 18.50 ja ehdin kuin ehdinkin treeneihin Petun kanssa (vähän myöhässä) jotka alkoivat klo 19.
Alkuun otettiin ruutua. Petu oli aluksi ihan täpinöissään haisteli vaan maata ja kusi. Muutaman kerran kun otin ruudun, se alkoi innostua ja heräillä ja sitten lopputreenin se meni loistavasti keskittyen.
Ruudussa kaksi viimeistä oli sellaisia mihin oli tyytyväisiä. Ensimmäisissä haisteli ja haapuili ties missä... Ruudun jälkeen otimme siirtymisiä peruasentoon. Muuten hyvä, mutta innoissaan kun tullaan niin oikeassa paikassa on korjaamisen varaa... Sitten otimme käännöksiä vasemmalle, jotka jostain syystä sujuivat paljon heikommin kuin käännökset oikealle.
Itse otin välillä luoksetuloa ja pitkiä seuraamispätkiä mielen piristykseksi. Loppuun otimme maahanmenoja, joihin olen tosi tyytyväinen, Petu tippuu maahan todella nopeasti! Kotiin tultuani Tito remmiin ja metsälenkille.
Ennen treeneihin lähtöä maassa oli tippoja verta. En nyt keksi muuta paikkaa kuin Petun eturauhanen mistä ne olisivat tulleet, kun mitään haavoja ei löydy kummaltakaan. Tosin Petu nuoli takajalkaa, mutta siinä ei näy mitään kohtaa josta olisi verta voinut tulla. Että voi v**** jos se on uusinut.
Edelleen shoppailifriikkeys jatkuu, tuli hankittua Nikonin filmirunko, jonka ehkä saan tällä viikolla. Englantilainen kapistus, jonka eräs tyyppi huusi Ebay:sta. Tällä viikolla pitäs olla mulla.
Se piti vielä mainita, että pojat ovat herkutelleet viime viikolla lähes joka iltapäivä välipalalla ;) Markon työkaveri (Unkarilainen) tekee eväät töihin joka päiväksi. Siis vaaleaa leipää, välissä runsaasti kinkkua ja juustoa ja jotain tahnaa. Sitten kun he syövät ruokatunnilla jossain, niin leivät jää syömättä, ja tämä mies käy laittamassa ne Markon auton päälle lähtiissä ettei tarvii roskiin nakata, että Marko veisi ne koirille. Joten pojat ovat maistelleet eväsleipiä unkarin malliin lähes joka iltapäivä :) Hyvältä näyttää maistuvan;)
Tornion laputkin tulivat, bretoneita 8 kpl, settereitä 7 kpl. Taas lauantaiaamuna ylös ennen sianpieremää... HUOH! Kyllä näyttelykiintiö alkaa olla vähäksi aikaa täynnä!

Ps. kiitos Maire haasteesta vastaan kyllä, mutta nyt tuo kuvagalleria toimii niin hitaasti ettei mun hermorakenteella lisätä enää yhtään kuvaa tänään! Ja varoitus kuvahaaste tulossa ainakin PiaB, Jenna, NinaS ja JohannaK ;)