Ruåttin matka on takana. Kiva mutta väsyttävä reissu :)

Perjantaina siis lähdin aiemmin töistä, käytin koirat lenkillä ja kolmen hujakoilla starttasimme kohti Haaparantaa. Ajelimme saman tien hotellille. Olipas positiivinen yllätys kun hotellihuoneessa oli oma sisäänkäynti ja minikeittiö ;) Hotelli sijaitsi rauhallisella paikalla jossa oli hyvät ulkoilumaastot. Täytyy vierailla vastakin :)
Käytettiin Tito ulkona ja vietiin se hotellihuoneeseen lepäämään. Sitten lähdimme shoppaamaan. Ekana tietenkin djurmagasiiniin. Ostin sieltä uuden nahkaremmin entisen purrun tilalle. Lisäksi ostin luita ja keksejä koirille sekä pari pakettia pateeta. Sitten suuntasimme kenkäkauppaan josta molemmille tarttui kengät matkaan :) Sieltä sitten sisustuskauppaan josta tuli ostettua lehtikoteloita. Sieltä apteekkiin josta ostin dödö stickin ja kortisonivoidetta. Tässä vaiheessa olimme shoppailleet tunnin, ja olisi ollut viisaampaa lopettaa...mutta ei,  Sitten suuntasimme isoon maxi-markettiin jossa sain tuhlattua melkein 1000 kruunua kun laskee markon tuliaisnuuskat mukaan. Veljen pojalla on ensi lauantaina ristiäiset ja olen sille sellaisen hopeisen vauvakehyksen jo aiemin ostanut, mutta löysin sille aivan ihania pukuja kesäksi kaksi erilaista. Jotta velipoika ei tulisi kateelliseksi, ostin sillekkin kaksi erilaista puseroa, toinen t-paita ja toinen pitkähihainen. Sitten mukaan tarttui kaiken maailman tavaraa alushousuista lähtien päättyen sinihomejuustokastikkeeseen :) HUOH.
Shoppailujen jälkeen Kallen grillille josta otimme kotipakettiin kaksi aivan ihanaa kebabpizzaa, ja niiden kanssa ajelimme hotellille. Pizzat nautimme kaupasta ostamiemme oluiden kera ja sitten Titon kanssa lenkille. Sitten vähän aikaa katselimme tv:tä ja unten maille...
Seuraavana aamulla starttasimme kahdeksan hujakoilla kohti piteåta. Olimme hyvissä ajoin paikalla. Ehdimme seurata muita rotuja ennen bullmastiffien arvostelua. Tuli todettua että tuomari ei ainakaan ollut mikään eri automaatti. Caneissa ei antanut kellekkään eriä, mutta sitten lopuksi pyysi nuoren uroksen takaisin kehään ja antoi sille erin jälkikäteen arvosteltuaan muut urokset. Omistaja näytti aika yllättyneelle ja onnelliselle :)
Me mentiin bullmastiffien ekana kehään, Tito oli ainoa nuorten luokan uros, ja Tito hurmasi setän heti iloisuudellaan ja ystävällisyydellään, setä tokaisi sille ensimmäiseksi että "Yes, I know that you are excellent" ;) kun Tito sille häntää heilutteli ja sitä innoissaan tervehti. Siinä touhussa setä unohti katsoa Titon hammaskalustonkin. Tito sai ck:n. Ja sitten odoteltiin PU-kehää. Uroksia oli Titon lisäksi vain avoimessa luokassa, ja niistä yksi sai ck:n, kyseinen koira oli entuudestaan jo norjan ja suomen valio. Sen jälkeen pyörähdettiin pu-kehässä ja Tito oli pu1. Siinä vaiheessa kun setä vertaili näiden kahden uroksen päätä, ja kävi maiskuttelemassa Titon edessä, Titohan ei meinannu pysyä nahkoissaan, setä totesi sille että "you are absolutely crazy" ja tökkäs Titoa kuonoon. Kiitti vaan, kyllä me tiedetään että hullu mikä hullu, vaikka sitä ei ääneen sanota :) :) :)
Sitten odoteltiin että nartut oli arvosteltu, nartuista taisi kaksi tai kolme saada erin. Sama narttu joka voitti viime keväänä Piteåssa nartut kun Aksa voitti urokset voitti nytkin. Ko. nartusta viralliselta nimeltään Pedebe's Bumble Pee tuli ruotsin valio.  ROP/VSP  - kehässä ei kauaa aikailtu, setä toi saman tien ROP-ruusukkeen Titolle. Saatiinhan me ruåttin sertikin, jolla me ei tehdä yhtään mittään, kun se ei jää lepäämään alle 2 vuotiaalla.
Kaverin kuvaaminen meitin helppokäyttöisellä digipokkarilla ei menny ihan nappiin... alkuun muutamat kuvat olivat onnistuneet, mutta jossain vaiheessa videokuvaustoiminto oli mennyt päälle, ja kortti oli täys pieniä videopätkiä, kuvattuna mm. maata yms. :) Nooh, pääasia että saatiin muutama kuva edes muistoksi. Tässä yksi niistä.
1242590329_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito kehässä

Tässä Titon arvostelu:
"middle size. middle strong. excellent type. Beautiful head. Strong neck. Very good top-bottom lines. Good set tail. Well dev. chest. Strong legs. Free action. Typical coat, colour, temp.
NUO 1 NUK1 CK PU1 SERT ROP "
-tuom. Brankovic Zoran, SERBIA-

Hieman ihmetyttää tuo "middle size" kun Tito ei ihan pienimmästä päästä kyllä ole... Mitähän se olis kirjoittanut Petunian koosta ? :)
2 ryhmän teki Ritva Raita jolla Tito oli ensimmäisessä junnuluokan näytelmässään ROP. Nooh, ajateltiin että kyllähän me käännetään "viimeinenkin kortti" jotta ei tarvii kotimatkalla jossitella, joten jäätiin odottamaan ryhmiä... eipä siinä tarvinnu odotella ku vaivaiset neljä tuntia. HUOH! Oli eka kerta kun jäin näin pitkäksi aikaa odottelemaan, ja kovin hevillä en toista kertaa jää. Nooh, aika meni kuitenkin aika nopeasti kun otettiin autossa tunnin tirsat, ostettiin hampparit ja kahvit ja shoppailtiin kojuilla. Ostin Titolle mm. lelun ja minifroligeja. Ryhmäkehissä ei tullut menestystä. Typätty oikein lihaksikas ja komea dogouros voitti 2 ryhmän, perinteisesti muita sijoittujia oli snautseri ja nöffi sekä dobberi, typistetty sekin.
Ryhmien jälkeen lähdimme ajelemaan kotia kohti, ja taas Haaparannassa painelin ensimmäisenä eläinkauppaan. Mukaan tarttui 10 kg pakastelihaa nimeltään "köttkross". Aiemmin olen ostanut saman sarjan "valmisruokaa" jossa on mukana vitamiinit ja hivenaineet, pakastetta sekin. Tämä oli uusi tuttavuus. Lisäksi ostin korvanpuhdistusainetta, jota myyjä kehui todella hyväksi. Olenkin ostanut aiemmin saman sarjan tuotteita, ja todennut ne ainakin hyviksi.
Tämän jälkeen Tito pääsi lenkkeilemään torniojoki varteen, ja sieltä suuntasimme sitten jälleen maxiin. Mukaan tarttui sellaisia ruokatarvikkeita mitä emme voineet edellisenä päivänä ostaa mm. perinteisesti riisipuuroa. 300 kruunua sain taas hussutettua. Kaupan pikku baarista ostin vielä muusin ja nakit että jaksaa ajella kotia saakka.
Kotona olimme vasta puoli yhdentoista maissa. Kiva reissu ja paljon hyviä ostoksia :) Matkailu avartaa. Kiitos reissukaverille !

Tänään onkin tullut nukuttua ja piti heti herättyäni napata burana.
Iltasella käytiin kuitenkin juoksuttamassa koirat ihan uudessa paikassa. Eräs tuttava joka on kotoisin Parhalahdelta, neuvoi meille yhden hyvän paikan, jossa me sitten käytiin kunnon lenkki.
Matkalla meinasin saada aikamoisen sydänpysäyksen taas vaihteeksi. Käytiin matkalla kaupassa ja minä onneton ostin jäätelön itselleni. En tietty tajunnut varoa, sillä Tito on aina saanut multa jäätelön jämät. Petu ei nimittäin tykkää jäätelöstä. Läpätin puhelimeen enkä tajunnut että Tito kyttäsi selän takana jäätelön loppua. Petu pahaa aavistamatta tunki siihen haistelemaan ja Titollahan paloi käämit. Alkoi pienimuotoinen rähäkkä siinä autossa jonka sain onneksi karjumalla loppumaan. Ääni oli pahin mitään haavoja tms. ei onneksi tullut. Mutta Petu raasu säikähti kunnolla. Se kyyhötti loppumatkan autossa ihan nurkassa maaten. Se ei halua tapella ja säikähti pahasti kun ei päässyt pienessä tilassa karkuunkaan. Kun päästiin perille ja Marko avas takakontin, Tito kyyhötti siellä ihan maata vasten ja korvat luimussa sen näköisenä että mittään en ole koskaan ikuna tehnyt kellekkään.... Elä ainakaan minulle ole vihainen... Lenkillä sitten juostiin taas entisen malliin ja kaunat oli unohdettu. Joka kerta kun koirat menevät autoon, annan niille namit ja mitään riitaa ei koskaan ole tullut. Ehkä Tito piti jäätelöä omana juttunaan. Lenkkeiltiin useampi kilometri, ja johtuen lämpimästä säästä, koirat olivat TODELLA VÄSYNEITÄ kun päästiin takaisin autolla. Petukin laahusti monta metriä meidän perässä loppumatkasta. Mutta hieno lenkkeilypaikka, pitänee kokeilla toistekkin :)
1242592891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
lenkkeilymaasto näytti tältä....

Hannan luona vieraili pitkästä aikaa tänään Titon velipoika Hessu. Tässäpä kuva komeasta Hessusta.Toivottavasti Hessu käy kokeilemassa kesän aikana noita kauneuskisojakin :)
1242593126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Bullberry Tarrant "Hessu"

Ihanaa ensi viikko on kolmipäiväinen työviikko, pidän lomaa perjantain.