Useampi on sanonut että mulla on HYVÄ TUURI kun sattu kenties kesän kovimmat helteet mun lomalle... Olisin ilomielin suonut nämä helteet jollekkin auringonpalvojalle, itse en todellakaan sitä tyyppiä ole, ja olisin tuhannesti mieluummin nauttinut kesästä ja piiitttkiisstä lenkeistä koirien kanssa viileämmässä säässä.
Mutta tähän on tyydyttävä, ja tästä iloittava :)

Eilen päivä meni kartsalla kaverin kanssa shoppaillessa :) Käytiin ensin araratissa lounaalla, syötiin seisovasta pöydästä. Sitten kierrettiin lähes kaikki Raahen vaateliikkeet. Tällä kertaa meikällä ei ollut tuurit kohdillaan, en löytänyt MITÄÄN, kaveri taas vaikka mitä.
Kirjakaupasta ostin kuitenkin kevyttä kesälukemista, eli kolme pokkaria ja sitten ostin skräppi-albumin ja sellaisen pakkauksen skräppäystä varten. Sitten ostin ihanan vihon/kirjasen, jonne alan keräämään tästä mun homeopatia harrastuksesta tietoa :) Pialta sain jo kattavan kuvauksen niistä homeopaattisista mitä mulla on :)
Pentikiltä ostin entiselle naapurille lahjan, saimme aiemmin nimittäin kutsun hänen syntymäpäivilleen, jotka ovat tulevana viikonloppuna, mutta sinne ei valitettavasti päästä näyttelyreissun takia.
Sitten ostin kukkakaupasta aikas ison chilipaprikakasvin, jossa oli isot kukat. Varmaan loppukesästä on odotettavissa satoa :) Ja mukaan tarttui myös viljelmä, jossa oli basilikaa ja ruohosipulia sekä persiljaa. Musta tulee pikku hiljaa näköjään jonkin sortin farmari :)
Kotiin tultuani käväisin vielä ruokakaupassa, ja kokkailin samaa salaattia kuin juhannuksena uusista perunoista ja fetasta. Idea lähti siitä, että edellisenä päivänä tulomatkalla fyssariltä soitin Markolle että laittaa uudet perunat tulelle. Juu-uu oli laittanut, mutta niitä olikin sitten hieman reilu satsi, kilon pussin oli keittänyt kahdelle hengelle :) Joten edellisen päivän perunan jämistä tein salaatin, ja myöskin edellisen päivän kreikkalaisesta salaatista jäi puoli pakettia fetaa, joten "jäämistä" saatiin salaatti. Lisäksi grillattiin lihavartaita. Mun vartaista iso osa meni koirille, yök mitä sitkeää lihaa:(
Iltasella käytiin Titon kanssa eläinlääkärillä puntarilla. Nyyh ja niisk, minne meidän pieni mies katoaa ??? Siis luulin että se olis laihtunut, kun on koko ajan niin sairaan nälkäinen, ja aamua iltaa maha kurisee ennen ruoka-aikaa. Ei ollunna sitten laihtunut, elopainoa oli tässä vaiheessa 66 kg, ja se ei todellakaan ole vielä aikuisen uroksen massassa. Jotta tässä jännittyneenä odotellaan mikä hevonen siitä vielä kasvaa ??? Meidän tellukin läskeimpinä aikoinaan painoi 68 kg, ja OLI VALTAVA. Ja tämä keskenkasvuinen nuorukainen painaa lähes sen, huh huh ja apua. Ja tito ei todellakaan ole lihava, sen selän leveys on samaa luokkaa ku Petulla, joka on huomattavasti Titoa matalampi ja sentään aikuinen uros. Siitä eläinlääkärireissusta sen verran, että eläinlääkäri tuli ulko-ovelle vastaan, kun kävin ensin katsomassa että siellä ei ole muita, jotta päästään puntarille... Avasin takakontin ja Tito ryntäsi tuhatta ja sataa ensin tervehtimään sitä niiin ihanaa lääkäriä ja sitten vastaanottohuoneeseen... sillä oli tosi kivaa tonkiessa mm. roskikset siellä. Ainakaan eläinlääkärikammoa sillä ei ole :)
Sieltä pyyhällettiin Tuomiojan metsiin lenkille. Voin sanoa että siellä oli sairaasti verenhimoisia ja äkäisiä sääskiä, pitkä väsytyslenkki kutistui aikas pieneen lenkkiin :( Ei kyenny ei ! Petunian kanssa lenkkeiltiin tässä lähimaastoissa. Lenkille lähtiessä herra istuutui auton eteen, ja oli sitä mieltä että autolla lähdetään kun titokin pääsi :) Piti sanoa muutama valittu sana, jotta sain sen liikkeelle, mutta sitten kun liikkeelle päästiin, se meni mukisematta lenkin.
Tänään sitten oli kaikenlaisia kiireitä, reissuun valmistustautumista ja kaupassa käyntiä. Iltapäivällä pyyhälsin Kaisalle kuvaamaan kahta pientä nahkatyttöä ;) Tytöt olivat sisaruksia, aikamoisia söpöliinejä molemmat.
Ehdin tänään muokata tytöille vain "lohdutuspalkinnot" reissun jälkeen sitten palaan taas kuvien maailmaan :) Minä istuttelin niitä penturaukkoja jos mihin aurinkotuoleihin ja koreihin ja pation tuoleihin :) Varsinkin Noppa esitti kaikki mannekiinin kykynsä, ja esitteli itseään pää kallellaan :)

Eli tässä poseeraa Peppi ja Noppa
1246052854_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1246052870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ja noppa koriin sullottuna :)

1246052883_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
ja peppi aurinkotuolissa, voiteet vaan puuttuu nahkasta :)

Illalla käytiin petunian kanssa taas kastelemassa porukoiden kukat, ja Petunia nauttii kun saa juosta pitkin pihaa. Aina ensin kuitenkin pitää käydä tarkistamassa sisältä että onko Iita kotona :) Sitten mentiin vielä meren rantaan katselemaan Pekan Päivien menoa, ja sitä kyllä olikin riittämiin, nurmikkoalueet täynnä nuorisoa :) Siellä me nuorison seassa lenkki kierreltiin. Joillakin oli koiriakin mukana.
Titon kanssa käytiin kotoa lenkki lähimetsässä. Se oli virhetikki, siis ne SÄÄSKET. Niitä oli mustanaan, ja ne hyökkäs varsinkin mun päänahkaan ja paljaisiin sääriin !!!!
Kun siirryttiin metsästä tielle, ne tuli perässä, sain huitoa niitä kotiin saakka... KELE!

Illalla olen jo vähän valmistellut reissua. Lähdetään huomenissa Titon kanssa kohti Gällivarea. Meidän kaveriksi ja hovikuvaajaksi lähtee Eija :) Olen suihkutellut illan mittaan "aqua coolkeeper" peittoa, jonka hankin viime kesänä Aksalle, joka jäi kuitenkin käyttämättä Aksan sairastumisen takia. Peitteen sisällä on siis kristallia jotka imevät itseensä vettä, ja peitteen pitäisi pysyä viileänä kaksi päivää. Aika näyttää pitävätkö mainospuheet paikkaansa :) Laitan sen huomenissa vielä ennen lähtöä hetkeksi jääkaappiin. Ilmastoinnin lisäksi mulla on kasteltava pyyheloimi Titolle, ja autossa tupakan sytyttäjään kiinnitettävä viilentäjä. Eiköhän herra pärjää näillä vermeillä matkan. Yövytään Överkalixissa. Meillä taitaa olla pitäjän hienoin mökki... Mattimyöhäinen kun on, niin on otettava mitä jäljellä on. Eli ISO mökki jossa mm. täysvarusteltu keittiö jolla ei tehdä yhtään mitään... mutta parempi sekin kun ei mitään.
Alkuperäinen suunnitelmahan oli lähteä kesälomareissulle, mutta kiitos markon työpaikanvaihdoksen, suunnitelmat meni uusiksi. Petunian olen ilmonnut ja maksanut mutta se jää Markon kanssa kotiin, ja pääsee huomenissa nauttimaan lempiharrastuksestaan uimisesta mökille. Tää vaikenee, ja palaa tulosten merkeissä asiaan ensi viikolla.
Se piti vielä mainita että ystäväni koira leikattiin tänään Akuutissa, kohtu oli niin täys mätää, että oli räjähdyspisteessä, viimeinen hetki oli leikata. Toivottavasti toipuminen lähtee sujumaan hyvin!