Titon systeri Viiru oli Kouvolan näyttelyssä eilen VSP & SERT! Nyt onkin sitten kisa että kummasta tulee ekana valio, Titosta vaiko Viirusta :) Tosin ei niitä sertejä taida meille kotia tulla, ei olla ilmottauduttu nyt mihinkään Suomen näyttelyihin. Kun niitä ei kertakaikkiaan ole edes siedettävällä etäisyydellä.

1251059047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
B. Tintagel Kuva: Rea-Leena Vaikkola

Viiruska on aika timmissä kunnossa ajatellen että sillä oli ihan vasta pentu. Olvista puheenollen, Olvi on muuttanut uuteen kotiin Tildan kaveriksi. Onnea uudesta tulokkaasta Risto ja Virpi!
Myös Lapun pennuista viimeinenkin on muuttanut omaan kotiinsa. Jose virallisemmin Bullberry Falcon Crest muutti Espanjaan perjantaina, uusi koti on Mieres Bullmastiffs. Kaikkea hyvää pikku Joselle !
1251061765_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marjalta sain pitkästä aikaa myös tuoreita kuvia Gitan (petun systeri) pennuista. Aika kivannäköiset 9 kk vanhat likat :) Varsinkin lakun päässä on jotain samaa ku Aksassa, vaikka itse Gitan päässä Aksaa ei olekkaan.
1251059528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Laku tyttönen 9 kk

1251059634_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kerttu 9 kk

Sukulaisista vielä sen verran, että sain aivan IHANAN yllärin taas Espanjasta Petun veljen Nicon omistajilta. "Bullmastiff Anual 2008 (Carmen Glez-Felgueroso)"-kirjan. Eikä siinä vielä kaikki jokaisella sivulla ko. kirjassa oli tulosten alla "taustalla himmeänä" meidän Akun piirroskuva jonka on piirtänyt Jesus Canos Clares. KIITOS Ana!

Sitten omiin kuulumisiin ;) Tällä viikolla aloiteltiin tokotreenaaminen kesätauon jälkeen.
Menin Petun kanssa pikkasen tasoa korkeampaan ryhmään eli AVO/VOI ryhmään. Heti eka kerralla mukana oli myös EVL- luokassa kisaava koira... Nooh, nää ei meitä säikäyttäneet, ihan hyvin pysyttiin porukan mukana. Alkuun seuraamisia porukassa ja ohjaajan seuratessa yksitellen. Petulla meni oman tason mukaisesti, eli kontakti pysyi hyvin, valittamista ei ole. Sitten saatiin valita yksi jäävä liike jonka ohjaaja katsoi. Valitsin liikkeestä maahanmenon, koska siihen Petu tarvii varmuutta. Hyvin meni muuten, mutta ekalla kerralla ennakoi perusasennon. Huomasin itse että vedin syvään henkeä ja aloin sanoa käskyä se pomppas ylös sillä mun hengenvedolla :) Otin sitten toisen kerran saman liikkeen, ja se meni hyvin kun en itse vetänyt niin kuuluvasti henkeä ;)
Sitten otimme ruutua. Petu meni tosi hyvin ruutuun kahdella ekalla kerralla ohjaaja vei namin ruutuun, ja kolmannella kerralla Petu ei nähnyt namin viemistä. Joka kerralla meni todella hyvin ja jäi käskystä seisomaan. Ko. ruutu oli merkitty oransseilla kartioilla. Toinen ruutu oli merkitty sinisillä ämpäreillä ja namialustana oli kankaan tapainen alusta. Ohjaaja käski ottaa myös toista ruutua petulla, ja ajattelin että ei kai siinä nyt mitään ongelmaa ole, vein Petun kanssa namin ruutuun yhdessä. Ja kun lähetin, - ohjaaja oli oikeassa - eipä Petu osannutkaan hahmottaa missä ruutu on, siniset ämpärit olivat niin eri näköiset. Meni ensin liiaksi sivuun. Mutta käsimerkistä hoksas ruudun paikan. Seuraavat kerrat menivätkin sitten hyvin. Lopuksi otimme paikallaoloa, joka meni Petulla ok. Petu on tosi tarkka, ja huvitti oikein kun se heti huomasi että treeneissä on kaksi uutta koiraa jota se koskaan ennen ei ole tavannut. Yleensä treeneissä on samoja koiria, joita se on tavannut ennenkin. Toiseen näistä uusista Petu pääsikin tutustumaan lähemmin, kun koira pääsi irti ja innoissaan juoksi Petun luo, mutta toista uusista Petu ei päässyt haistelemaan, ja sitä kiinnosti koira koko treenien ajan. Hyvää harjoitusta olis treenata "uusien" ja eri koirien kanssa.

Titon kanssa treenailtiin sitten seuraavana iltana. Huomas että tauolla oltiin oltu, Tito oli IHAN HÖYRYNÄ. Treenikavereita oli paikalla seitsemän muuta koiraa, niin se ei tienny minne suuntaan olis höyrynny... Oli isoa ja pientä, valkoista ja kultaista ja ties mitä :)
Alkuun seuraamisia, ja perusasentoja. Kun sain Titon keskittymään, teki hyvin mutta välillä aina keskittyminen herpaantui :) Sitten otettiin temppua, jossa nami laitettiin kädelle ja kiellettiin ottamasta, ennen kuin annoin luvan. Tää on ahneelle Titolle haastava temppu, mutta onnistui yllättävän hyvin. Sitten otettiin "muistileikkiä" jossa ensin vietiin kuppiin nami. Sitten mentiin kauempana olevan tuolin luo ja pyydettiin koiraa kiertämään tuoli. Tästä vapautettiin ja katsottiin muistaako koira kauempana olevan kipon ja namin. Titolla ei tietenkään ollut muistissa pienintäkään ongelmaa, nameista kun oli kysymys :)
Loppuun otettiin vielä paikallaan "pyörähdyksiä" molempiin suuntiin. Kivat treenit, vähän erilaista eikä aina niitä samoja alo-luokan liikkeitä ;)

Oli tarkoitus laittaa muutama viikonlopun mökkikuvakin näytille, mutta kello on taas niin paljon, että jääkööt se toiseen kertaan.