Torstaina siis Tito kävi fyssarilla, ja kaikki oli kunnossa! Fyssari kysyi että mitä me siellä tehdään ? :) Vaikka vanha vaiva (lonkan koukistajan revähdys) on ollut poissa viime elokuusta saakka, kiitos meidän mahtavan fyssarin, ollaan varattu aika hänelle 2-3 kuukauden välein. Tito saa hieronnan ja "valokäsittelyn" lisäksi akupunktiota joka on kyllä tehonnut hyvin Titoon. Lonkan koukistajahan revähti syvältä jo alle vuoden iässä (niin syvältä että hieromalla siihen ei päässyt käsiksi), ja me käytiin jos jollakin niksauttajalla ennen kuin saatiin apua. Tito ei ole koskaan jalkaa ontunut, ja vaiva tuli esiin vasta lonkkakuvauksessa (toinen lonkka huomattavasti löysempi, jolloin Titon kasvattaja alkoi epäillä että Tito olisi jalkaa loukannut). Kierrettiin siis näyttelyissä täyttä päätä kipeällä jalalla, ja ainoastaan pitkillä näyttelymatkoilla vaiva tuli esiin, kun Tito meni ihan jumiin ja jäykäksi pitkän automatkan aikana. Tuo lonkan koukistajan revähdys tietenkin ehti jumittaa myös lannetta ja selkää. Tito oli tällä kertaa todella rauhallisesti, joka ilmeisesti johtui siitä että kipupaikkoja ei enää ole. Vieläkin me otettiin varmuudeksi aika ensi syksylle :)
1305838254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito ja akupunktioneulat

Tullessa kävimme zeppeliinissä shoppailemassa, onneksi matkaan ei tarttunut mökkieväiden lisäksi kuin yksi takki :) Söimme myös kiinalaisessa. Olipas hyvää pitkästä aikaa :)
1305839550_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tulomatkalla haimme vielä lihalastin jonka olin tilannut kimpassa aiemmin. Pakastin sai täytettä mm. lohesta, naudan jauhelihasta ja murren lihakasvismixistä :)

Perjantai olikin vapaapäivä ja starttasimme aamupäivällä kohti Kuusamoa. Auton takaosa on jaettu kahteen eri osaan, ja pistin koirat eri puolille kun ajattelin että heillä olisi enemmän tilaa ja omaa rauhaa pitkän matkan aikana. Yllätys oli suuri Pudasjärvellä kun ekaa kertaa pysähdyimme, Petunia oli sitten jossain vaiheessa muuttanut Titon osastolle :) Muutenhan tämä ei olisi yllätys, mutta se kolo mistä itsensä tunki oli sellainen että töin tuskin siitä mahtuu kissa menemään :)
Perille päästyämme grillailimme kesäkeittiössä ja pihvien lisäksi tarjolla oli fetasalaattia, kävimme lenkkeilemässä omissa metsissä ja lämmitimme mökkisaunan.
1305923696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
grillailua kesäkeittiössä

Uimaan emme uskaltautuneet, vaikka jäät järvestä olivatkin jo lähteneet.
1305923722_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
mökin ranta

1305924943_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito iltajumpalla

Lauantaiaamuna syötiin aamupala ja lenkkeiltiin pitkän kaavan mukaan ja sitten suunnattiin kohti Kuusamon keskustaa ja ryhmänäyttelyä kera Titon, Petunia jäi vartioimaan mökkiä:) Aikamoinen tovi saatiin odotella vuoroamme. Kävin tapaamassa erästä komeaa borkkunuorukaista joka on ystäväni Riikan kasvatti. Olivat eka kertaa näyttelyssä, ja annoin vähän neuvoja kehää varten Riikan pyynnöstä. Paavo oli ainoa borkku, ja sai hienosti erinomaisen ekassa näyttelyssään! Täytyy sanoa että oli ilo tavata hyvärakenteinen borkku, jonka eturaajat olivat tikkusuorat, ja ranteet eikä mikään muukaan vinksottaneet mihinkään suuntaan :) Paavo oli vasta 9 kk ikäinen, mutta todella lupaava ja tasaisesti kasvanut iloinen herra.
Titolla on 9 kk näyttelytauko takana, ja esiintyminen ei ollu ihan sitä mitä aiemmin, adhd kun herra on niin eihän sitä malta paikallaan olla :)  Mutta ROP herra oli ja ryhmästä saimme vain kokemusta. (ryhmän teki Matti Luoso). Rodun arvosteli Marjo Järventölä. Täytyy sanoa että tämä uusi tuomari oli kyllä hyvin perillä rodusta. En sano tätä sen takia että Tito voitti, vaan kun luin arvostelun, siinä oli hyvät ja huonot puolet juuri kohdillaan, ihan Titosta kirjoitettuna! :) Rotua pitkään harrastaneena voin sanoa että täydellistä koiraa ei olekkaan ja Maiju kyllä löysi juuri ne oikeat Titon virheet ja hyvät puolet. Niitä excellent sitä ja tätä arvosteluja on saatu ihan riittämiin. Eniten arvostelussa lämmitti eka lause: " Näyttävän kokoinen voimakas uros jolla hyvä lihaskunto", meitin lenkkeilyt ei ole menneet ihan hukkaan :)  Vsp oli Niinan Seela, onnittelut !
1305928288_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
ryhmässä yritetään näyttää parhaat puolemme :)

Näyttelystä tarttui matkaan "taste of the wild" ruokasäkki ja erinäisiä luomu herkkupaloja. Rasvaa tuossa ruoassa on sen verran reippaasti että ajattelin kokeilla sitä vain Petulle.
Sukulaisetkin näyttelivät viikonloppuna Raumalle. Titon siskolle eri, ja siskon tytölle Nuuskulle junnuluokan voitto 11 koiran joukosta, sekä PN2 ja VASERT ! Onnea Hanna!
Iltasella käytiin 5 km päässä olevalla metsälammella kävelemässä. Titolla riitti energiaa pitkästä näyttelypäivästä huolimatta. Ja tietenkin mökkisauna lämpesi, ja nautimme kesäkeittiössä grillattuja barbequekasviksia kera lihavartaiden. Iltasella katsottiin vielä euroviisut ja kannustettiin paradise oskaria. Tosin Petu simahti ennen lopputuloksia :)
1305928970_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina ulkoilimme taas lähimetsissä ja paistoimme kesäkeittiössä makkaraa ennen kotiinlähtöä. Tietty mökki oli siivottava myös.
1305929160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
mökin tupakeittiö

Iltasella hurrattiin Suomen huikealle pelille, ja huomasin että Titon silmästä vuotaa vesi, ja välillä Tito itkeskeli, mitä ei normaalisti tee. Lisäksi kotimatka oli levoton, ja suurin osa matkasta meni läähättäessä (onneksi Petunia pysyi tällä kertaa omalla puolellaan).
Maanantaiaamuna silmä oli muurautunut umpeen, ja eläinlääkärireissu siitä sitten tuli. Onneksi silmässä oli ainoastaan "pehmeä tökkäys" eli kalvojen läpi reikä ei ulottunut, Tito sai silmävoidetta.
Onneksi parissa päivässä silmä palautui normaaliksi ja keskiviikkona oltiin jo tokottelu treeneissä. Tällä kertaa paikalla oli vain uroksia, joten poikiitten treenit :) Erityisen ylpeä olen Titon paikallaolosta kahden uroksen välissä, ja ohjaaja kävi pyörimässä ja juoksemassa Titon ympärillä häiriönä, mutta herra makasi paikallaan :) Josko siitä pikku hiljaa sukeutuu isänsä poika :)
Treenien jälkeen käytiin vanhan kaupungin kierros kera Petunian ja työkaverin joka on matkaopas. Paljon uutta tietoa tuon 1.5 tuntisen aikana tuli, Petustakin tulisi hyvä matkaopas koira :)
1305930130_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tälle viikolle mahtuu jos jonkinlaista muutakin tapahtumaa, joista mieleenpainuvimpana ripsipermanentti jonka otin ensimmäistä kertaa :) Ei ollu ihan kivoin kokemus, kun piti raotella silmiä sillä seurauksella että permanenttiainetta meni silmiin ja aikamoinen kirvely silmissä oli... mutta lopputulos oli kyllä hieno :)

Huomenissa on luvassa doggikuvausta pitkästä aikaa. Lämmintä ja aurinkoista viikonloppua !