Tälle viikkoa on ollut jo niin paljon hommaa, ettei tätä vielä ainakaan lomailuksi ole voinut kutsua :)
Sunnuntaina käytiin vanhempien luona, jossa oli kummipoika kyläilemässä. Kummipojan kanssa käytiin sitten sellainen "koulunpäättäjäis - shoppailu reissu", jossa hän sai itse valita jotain kivaa. Fiksu poika kun on, ei ostellut mitään turhuuksia, vaan ostimme hänelle 2 t-paitaa, hupparin, julisteen oman huoneeseen ja kissalle heinää :):):)

Maanantaina aloitin virallisesti loman käymällä hieronnassa. Loppupäivä menikin nopeasti siivotessa :( Ensimmäisen lomapäivän piristykseksi sain aiemmin Englannista tilaamani vaatetilauksen. Onnistuneita ostoksia jälleen! Iltasella kävin taas vanhempien luona, sinne oli vaihtunut kummipojan tilalle hoidokiksi toinen veljen poika. Pienoinen härdellikin syntyi, kun vanhempien 11 v. koira karkasi aidatulta pihalta. Ei ole koskaan aikaisemmin tälläistä tehnyt. Isä sai sen onneksi nopeasti kiinni, ja mitään ei ehtinyt sattua. Iltasella vielä lenkkeiltiin koirien kanssa metsässä, ja nautimme sateen jälkeisestä raikkaasta ilmasta!
1308776539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntain ja maanantain kävin läpi mökkikuvia. Sain sunnuntai-iltana itse jutun luettavaksi, ja sen pohjalta oli helppo valita kuvat. Maanantai-iltana laitoin kuvat menemään lehden toimitukseen, ja nyt jännitellään mitä kuvia jutun yhteyteen tulee :) Itse kuvausreissu oli kiva, mökki oli aivan ihana. Lähellä kaupunkia mutta silti omassa rauhassa ja omalla rannalla. Mökin omistajat oli kalastajia, saimme maistaa itse savustettua kalaa, ja saimmepa matkaan sitä kotipakettiinkin. Se oli TODELLA herkullista ! Mökkikuvaus part2 on heti juhannuksen jälkeen.

Tiistaina menin aamupäivästä kampaajalle. Näin kampaajaa Sunnuntaina kaupassa, ja valittelin kamalaa elahtanutta väriä, ja hän pistikin tekstaria maanantaina että tulisinko peruutusajalle. Sehä sopi minulle MAINIOSTI. Uuden tukan lisäksi sain ripsiin ja kulmiin kestovärit. Sain myös samalla hääkutsun heinäkuulle kampaajan tyttären häihin, tosin valokuvaajan muodossa :)
Kotiuduttani kokkailin P-ruokia, eli pastaa pekonikastikkeella, kastike sisälsi paprikaa ja purjoa :) Voin sanoa että HYVÄÄ oli, kiitos rasvaisen ja suolaisen pekonin :) Resepti löytyy täältä.
Iltasella menimme eräälle mökille Raahen rannoille, jonka vuokrasin. Ihana suojainen piha ja paikka, mutta valitettavasti siellä oli tuulesta huolimatta sääskiä :( Kävimme ostamassa makkaraa, ja teimme tulet pihan grilliin enimpien sääskien karkoittamiseksi. Ilta kuitenkin kului siellä nopeasti, kauniita merimaisemia ihaillen ja koirat kävivät välillä kahlailemassa meressä.
1308776995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
näkymä mökkirannasta

1308777041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
makkaraa paistettiin riittävästi :) koirat sai tavismakkarat, ja kaksijalkaisille oli tarjolla jalopeno-juustomakkaroita

1308777120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Petunia makoili kaikessa rauhassa mökin pihalla, kunnes makkaran tuoksu saavutti sieraimet ... :)

Tänään sitten olikin shoppailupäivä. Käytiin ystävän kanssa kirppari / kaupunkikierros. Koirille löytyi juuri sitä mitä etsinkin kirpparilta, eli pussilakanat sänkyihin. Entiset kun on petattu siihen malliin, että ne saa heittää roskikseen. Etsin myös kuvausrekvisiittaa, mutta mitään erikoista ei löytynyt tällä kertaa. Itselleni löysin kengät entisestä kenkäluotsista, mikä lienee nykyään nimi... Arvokkaat olivat kesälipposiksi, 65 euroa, mutta näissä oli kaiken maailman tukia ja oikeasti tuntuivat todella hyvältä jalassa, jospa olisivat hintansa väärti.
Tänään kokkailin tuorejuusto-persiljatäytteisiä kananfileitä kera basmatiriisin. Hyvää oli tämäkin. Resepti löytyy täältä.
Ilmat eivät ole kyllä suosineet, mutta se ei ole menoa haitannut! Päinvastoin tänään käytiin kunnon lenkki metsäautoteitä pitkin. Lämpöä oli reilu 10 astetta ja kunnon tuuli! Ei tarvinnut huitoa sääskiä tällä kertaa :)
Petun velipojasta Nicosta on kehkeytynyt oikea babysitter, olen saanut monta ihanaa kuvaa ja videota jossa Nico leikkii Titon siskon tytön ja muiden pentujen kanssa. Nico on vaan niin special
1308779187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Nico & Rita

Viikonlopulle on luvassa Rovaniemen koiranäyttelyä, mökkeilyä ja shoppailua Haaparannassa. Sain onneksi vuokrattua ison mökin, joka on "all inclusive" ei siis tarvii raahata vuodevaatteita, eikä siivota. Tosin Titon pää on sääsken syömiä täynnä, ja sen lisäksi rupia ja karvattomia kohtia. *huokaus*. Toivottavasti tämä uusi suomalainen tuomari huomaisi Titon sisäisen kauneuden :)
Kuvan myötä oikein nautinnollista keskikesän Juhannusjuhlaa !
1308778835_img-d41d8cd98f00b204e9800998e