Viikko on taas mennyt siivillä. Viime viikonloppuna ulkoilimme jälleen mökillä, ja suunnitelmissä oli PITKÄ lenkki meren jäällä. Piti hieraista silmiä useampaan kertaa kun saavuimme mökille, näky oli seuraavanlainen:
1331937606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
tuuli oli vienyt jäät :(

Ulkoilimme kuitenkin rantoja pitkin ja paistoimme makkaraa ulkona nuotiolla.
1331938155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiva päivä, jäiden katoamisesta huolimatta :)

Sunnuntaina tehtiin sama reissu, tällä kertaa tosin ilman makkaraa :)
1331938383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito mökkeilee

Sillä välin kun me mökkeiltiin, Mörkö ja Nuusku piti suvun edustusta yllä. Lauantaina
Nuusku (B. Queniva) sai sertin, cacibin ja Liettuan voittaja tittelin ja Mörkö (B. Ichabod) jun-sertin, parhaan junnun sekä Liettuan juniori voittaja tittelin! Huikeaa ! Onnea !

1331938910_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Nuusku kehässä, handler: Tia Jauhonen

Sunnuntaina Mörkö ROP, junnu-rop ja jun-sert. Taso bullmastiffeissa noissa maissa on korkea, joten tittelit ei todellakaan tulleet ilmaiseksi!

Maanantai-ilta menikin raakaruokakurssilla. Kouluttajina Aaro Löf sekä Teemu Syrjälä.
1332022984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kouluttajat Aaro ja Teemu

Aluksi teimme salaatteja, salaatti nimeltään "perusmöheä" oli juuri minun makuuni, voimakkaan omenaviinietikan maun takia. Muita aineksia oli mm.  kesäkurpitsa, porkkana, aramelevä, parapähkinät, saksanpähkinät sekä aiemmin mainittu viinietikka ja auringonkukkaöljy.
1332023421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
"perusmöheä"

Toinen salaatti oli "raskaampi" joka sisälsi mm. omenaa, luomujuustoa ja rusinoita ja runsaasti öljyä ei niinkään ollut minun makuuni.
Salaattien jälkeen teimme kolmessa eri tiimissä makkaraa, pizzaa ja hampurilaisia.
Kaikkiin pohja tehtiin erinäisistä siemenistä ja pähkinöistä. Meidän "tiimi" teki pizzaa, jonka pohjaan siis tuli
- 2 dl yön yli liotettuja seesamin siemeniä
- 2 dl yön yli liotettuja auringonkukan siemeniä
- pohja kuivatetaan joko kuivurilla, auringossa (hidasta) tai esim. uunissa joka on asetettu 50 asteeseen ja uunin ovi jätetään auki. Tarkoitus ei ole kypsentää. Päälle teimme tomaattikastikkeen, ja sitten vain täyttämään erilaisilla kasviksilla.
1332027919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
raakapizza valmiina

Toinen ryhmä valmisti hampurilaisia, jonka sämpyläosa tehtiin samaan tapaan erilaisista siemenistä ja pähkinöistä.  Eli sämpyöiden teko-ohje:
3 dl pellavansiemenjauhoja
4 dl manteleita
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl raikasta vettä
1 dl taateleita
1/2 situunan mehu
1 tl laadukasta suolaa
1 valkosipulin kynsi tai 1tl valkosipulirouhetta
1 rkl suosikkimausteitasi

pihvi:
2 kuppia pilkottuja porkkanoita
2 kuppia hienonnettuja herkkusieniä
1 kuppi hienonnettua sipulia
¾ sellerivartta
1 kuppia liotettuja saksanpähkinöitä
½ kuppia liotettuja kurpitsansiemeniä
¼ kuppia vettä
¼ kuppia Nama Shouy:ta
1 tl salviaa
1 tl meirami
1 tl timjamia
1 kuppi pellavarouhetta (pellava&goji- sekoitusta)
1332028053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja yksi ryhmä taas valmisti makkaroita, jonka sisus tehtiin tehosekoittimella seuraavista aineksista:
1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1.5 dl liotettuja aurinkokuivattuja tomaatteja (1 dl liottamattomia)
1/2 dl kuorittuja hampun siemeniä
ripus chiliä (voit lisätä maun mukaan)
1/2 tl suolaa (voit lisätä maun mukaan)
1/2 tl curryä (voit lisätä maun mukaan)
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Makkara käärittiin norilevyyn.
1332028445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytyy kehaista, että meidän ryhmä voitti  (tämä siis minun mielipide! :)) Pizza oli ehdottomasti parasta, hyvänä kakkosena hampurilaiset ja viimeiseksi jäi nämä makkarat.

Kurssin aikana join useamman kupillisen pakuriteetä. Kerrassaan ihanan makuista kera lakritsijuuren. Pakuria onkin tarkoitus tilata Teemulta :)
Lisäksi ruoan päälle nautiskelimme pari palaa raakasuklaata. NAM!
1332029050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suuri kiitos kurssin vetäjille Aarolle ja Teemulle! Ruoan laiton ohella tuli paljon muutakin tietoa ja oikein kiva porukka oli kurssille ilmottautunut.
Samaisella reissulla sain myös aiemmin tilaamani luomumuna lähetyksen, 30 luomumunaa odottaa idearikasta kokkia :)

Viikolla lenkkeiltiin jäällä, pakko hyödyntää tilaisuus niin kauan kuin se on mahdollista. Torstaina kävin kuvailemassa Lapaluodossa erästä "Koti monien muistojen keskellä" otsikolla kuvailtua taloa. UPEA talo vanhoine esineineen ja huonekaluineen. Nyt vain odotellaan milloin juttu julkaistaan.

Eilen jälleen ulkoiltiin mökin suunnalla. Muuten niin auringonpaisteista päivää varjosti todella kova tuuli :( Ulkoilutin ahkerasti Olympysta. Sitä ei tiedä vaikka siitä tulen lähiaikoina luopumaan :)
1332029832_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
petu poseeraa

1332029958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Petu ja atleettinen kroppa ;)

Iltasella käytiin leikkimässä ihanaisten veljen poikien kanssa, jotka olivat mummolassa yökylässä.
Tänään iltapäivä menikin Raahen kirkossa, kirkossa oli uudelleen vihkimistilaisuus ja 100-vuotis juhla. Lisätietoa täältä. Lupauduin kuvaamaan paikallislehteen ko. tapahtumasta kuvat. Kotiin päästyäni kuvat piti valita ja käsitellä heti valmiiksi, koska ne tulevat huomisen lehteen.
1332105839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
lähikuvaa alttaritaulusta, jonka näppäsin parvelta pitkällä objektiivilla. Tästä taulusta Eero Sovelius-Sovio piti esitelmän tilaisuudessa. Taulun on maalannut Eero Järnefelt.

Viikonlopun menestyksestä vastasi jälleen pari Mörkö & Nuusku. Mörkö eilen Riikassa Latviassa
VSP, ja nappasi Latvian junnuvoittaja tittelin, ja junnu sertin. Sen lisäksi anottavaksi jää BALT JMVA titteli :) Nuusku tällä kertaa PN2.

Loppuun vielä kuvatus lauantain jäätilanteesta, joka ei ollut muuttunut edellisviikonlopusta paljoakaan, paitsi että myöskään rantajäille ei ollut enää asiaa :( Jotain positiivista jos hakee, niin kevät tulee täyttä vauhtia :) Huomenissa suuntaan Kokkolaan työreissulle.
Pirteää työviikkoa sinulle !
1332104951_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ilman innostusta ei ole syntynyt mitään suurta.

 

-Ralph Waldo Emerson-