Loma on ilmeisesti tehnyt tehtävänsä, toisella lomaviikolla alkaa jo miettimään että mitähän sitä tekisi, sen sijaan että lukee, nukkuu, reissaa tai surffailee netissä :)

Eilen sain jonkun virtapiikin, siivouksen ja pyykinpesun lisäksi, minä todellinen "viherpeukalo" kävin ostamassa kesäkukat (parempi myöhään kun ei milloinkaan) ja istuttelin ne vielä illalla.

Yksi syy ylimääräiseen vapaa-aikaan on varmaan sekin, ettei olla pahemmin treeneissä käyty tällä viikolla, koska liikentessä on TÄITÄ. Tutkin koirani heti kun asiasta kuulin, onneksi ei löytynyt mitään. Jossulla ei valitettavasti ollut yhtä hyvä onni, ei käy katteeksi minkä projektin Jossu on läpikäynyt tällä viikolla :(
Lue tarkemmin aiheesta Fyran blogista. Meillä on viikonloppuna Ruotsissa Gällivaarassa näyttely ja en viitsi pistää exspot tippoja nyt näyttelyä vasten koirille, koska turkissa saattaa parina päivinä näkyä jälkiä aineesta. Laitan tipat näyttelyn jälkeen ihan varmuuden vuoksi. Sitten voi taas turvallisin mielin treenailla. Tosin yleensä treeneissä en anna koirieni haistella / leikkiä vieraiden koirien kanssa. Ihan jo sen takia ettei ne kuvittele että kentälle mennään leikkimään ja tapaamaan vieraita koiria. Toivottavasti kaikki muutkin treeneissä kävijät tutkii koiransa ja "myrkyttää" ne jos täitä löytyy, että päästään tästä epidemiasta eroon :( Tältä viikolta peruttiin Agilityn kuukausi cup kisakin täiden takia.

Tänään kokkailin uusia perunoita, kasvispihvejä ja kermaviilikastiketta ja jälkkäriksi mansikkarahkaa. Löysin ihanan kermaviilikastikkeen ohjeen Hellapoliisin blogista. (Jossulle --> tää oli LÄHES yhtä hyvää kuin se kauppiksesta tuttu :)). Olisi ollut kasvispihvien ohjekin, mutta niitä en sentään alkanut itse tekemään, Apetit oli ne tehnyt ystävällisesti puolestani, ja ne löytyivät kaupan pakastealtaasta :)

Tässä vielä kermaviilikastikkeen ohje:

1prk kermaviiliä

1-2tl sinappia

1-2tl viinietikkaa

ripaus suolaa

2tl paprikajauhetta

1-2tl sitruunamehua

rakuunaa tai jotain muuta kuivattua yrttiä maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita hetkeksi kylmään.

Samalla ihastelin hellapoliisin blogista kuinka upeita täytekakkuja hän oli osannut tehdä!!! Pitäskö laittaa tilaus menemään bullmastiff kakusta ;)

laitetaanpa tämän kokkailu aiheen alle vielä toinenkin aiemmin, ennen lomaa kokeilemani resepti.  Sain nimittäin Saijalta lahjaksi uuden keittokirjan "TAPAS - suolaisia pikkuherkkuja Espanjasta"

Nyt toukokuussa kun Saijan kanssa olimme Espanjassa, söimme yhtenä iltana Nicon omistajien luona Espanjan kansallisruokaa "tortilla espanolaa" eli perunamunakasta. Se oli Anan itse tekemää. Ja OLI TODELLA HYVÄÄ! Ei uskoisi että se oli tehty lähes pelkästään perunasta ja munista.
Sen lisukkeena oli oliiveja, patonkia, salaattia ja ilmakuivattua kinkkua, makkaraa yms.

Löysin tuosta kirjasta tämän reseptin ja oli pakko kokeilla. Yllättävän hyvin sain onnistumaan (varsinkin kääntäminen ehjänä hirvitti etukäteen).

eli tässä ohje, jos joku haluaa kokeilla.( 4 annosta)

2 1/2 dl oliiviöljyä (---> laitoin vain 2 dl)
4 perunaa (noin 500 gr) 1 cm:n kuutioina
1 sipuli ohuina viipaleina
6 kananmunaa
karkeaa suolaa, vasta rouhittua mustapippuria

syvä paistinpannu, halkaisija noin 23 cm

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää perunat ja sipuli. Kääntele, jotta öljy sekoittuu niihin tasaisesti. Vähennä lämpöä. Paista koko ajan käännellen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Älä anna niiden ruskistua. Siirrä ainekset reikäkauhalla paistinpannulta talouspaperin päälle valumaan. Kaada pannuun jäänyt öljy pieneen kulhoon.

Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, suola ja pippuri. Lisää joukkoon perunat ja sipuli, sekoita varovasti ja laita seos syrjään 10 minuutiksi.

Lisää paistinpannuun 2 rkl kulhoon tallettamaasi öljyä ja kuumenna höyryäväksi. Kaada peruna-kananmunaseos pannuun niin, että perunat levittyvät tasaisesti. Anna paistua 1 minuutti. Vähennä sitten lämpöä, ja ravistele pannua usein, ettei munakas tartu kiinni.
Kun munakkaan alapinta on ruskea ja yläpinta melko kiinteä, aseta pannun päälle samankokoinen lautanen ja käännä munakas lautaselle. Lisää paistinpannuun 4 rkl ylijäänyttä öljyä ja liu'uta munakas lautaselta takaisin pannulle. Paista toinen puoli vastaavalla tavalla ruskeaksi. Säädä levy alimmalle lämmölle. Käännä munakasta vielä 3 kertaa ja anna sen joka kerta paistua noin minuutin ajan, jotta siitä tulee kiinteä. Munakkaan pitää jäädä sisältä mehukkaaksi.
Siirrä munakas lautaselle, voitele pinta öljyllä ja anna jäähtyä. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoile.