Lauantaina ajeltiin Rovaniemelle, yövyttiin Pohjanhovissa. Ilma oli suht lämmin ja hotellihuoneen lämpötila 26 astetta! Mutta onneksi meidän huoneessa oli parveke ja lisäksi sellainen pieni tuuletin. Koirat nukkuivat rauhallisesti niiden avulla yönsä :)
Sunnuntaiaamuna sitten pyörähdettiin näyttelyssä. Aku jäi hotellihuoneeseen lepäilemään, ei viitsitty sitä raahata turhaa mukaan kuumalle näyttelypaikalle mäkäräisten syötäväksi.
Tuomari oli vaihtunut, se oli tanskalainen tanskandoggi kasvattaja Carsten Birk.
Petu vetäisi tyylikkään pohjanoteerauksen, sai KELTAISEN NAUHAN SIIS KOLMOSEN !
Petu ei ole aiemmin saanut edes h:ta. Arvostelua lukiessaan ei kyllä arvaisi että t:n arvostelusta on kyse.
Joten petusta ei siis tullut valiota tällä kertaa :)
Suurimmaksi ongelmaksi muodostui se, että kun raportoin tuttaville tuloksia, kukaan ei uskonut että Petu sai kolmosen. Jokainen luuli minun aluksi vitsailevan, ja joku jopa oli odottanut seuraavaan päivään että laitan viestin että "ei vaiskaan" ;) uskottava se on. T mikä T :) Juttelin näyttelyn jälkeen tuttavani kanssa joka oli ollut kaksi päivää ko. tuomarilla kehäsihteerinä. Kuulosti sille ettei todellakaan oltu ainoita joille T oli tupsahtanut, setä oli jaellu valioluokan koirillekkin t:tä. Sillä oli ollu ihan oma näkemys rotumääritelmistä, ja muihin tuomareihin verrattuna palkintosija laski roimasti jos koira ja hänen oma näkemyksensä ei kohdannut. Jotta semmoinen tapaus !
Aku on saanut elämänsä ainoan h:n Tanskalaiselta tuomarilta valioluokasta, joten me kyllä jatkossa vältellään näitä tanskalaisia herroja viimeiseen saakka :)

690594.jpg
Petteri poseeraa rovaniemellä kehässä

Tässä vielä petun T:n arvostelu:
"needs more weight. could be more square built. Good expression. Strong skull and muzzle. Good stop. Normal scirror bite. Well-set and carried ears. Strong neck. Acceptable topline. Well-set tail. Good chest. Strong bone. Acceptable angulation. Nice color and coat. Moves with good drive. Nice temperament"

AVO T