*HUOH* olipas helppo päivystys, kerrankin meikällä tuurit kohdallaan, ei yhtään soittoa :)
tänään oli TODELLA lämmin päivä, mittari kipusi yli kahdenkymmenen. Marko kantoi heti aamusta meitin puutarhakalusteet tuonne terassille, siellä tuli istuttua useampaan otteeseen nauttien arskasta toppi päällä :) Sitten oli PAKKO viedä talvitakit ja kengät pois (vielä eilen olin töissä talvinen villakangas takki päällä :)), ja toin tilalle kesäisempää.  Kenkiä raahatessa totesin, että yhtään ainota paria kenkiä en osta tälle kesälle, varmaan 30 kengät kaivoin esiin: oli balleriinaa, citylenkkaria ja tennaria, sandaalia ja kävelykenkää Sitä ehtii jo talven aikana unohtaa että mitä kenkiä entuudestaan on, ja kevään aikana olen ehtinyt jo ostaa kahdet uudetkin... *HUOH* Ja sitten vielä viime kesänä ostetut kahdet kengät joita en ole pitäny ollenkaan, ja arvatkaa montako paria noista tulee pidettyä?
- paria kolmea, ja muut töröttää kaapissa :( musta on huomaamattani tullut joku kenkäfriikki :(

Tarkoitus oli aloittaa allaskausi, ja alkaa siivoamaan allas ja vaihtaa siihen puhdas vesi, mutta kaunis ilma veti möksälle, eli iltapäivällä lähdimme mökille. Vesi oli matalana, satoja metrejä näkyi kiviä ja merenpohjaa, ei hyvä kun koirat pääsevät niin kauas maata pitkin. Kun vesi on korkealla pysyttelevät rannassa. Niinhän siinä sitten kävi, että naapurimökin porukat (jotka ovat varmaan puolen km päässä) kävelivät meidän mökille päin mukanaan kultainennoutaja, ja arvaa vaan hyökkäskö nää kolme rähisemään niille, tito ihan eturivissä häntä kohti taivasta. *HÄPEÄÄ*
Jos olisi ollut vettä, eivät olisi lähteneet laukkomaan, mutta nyt kävivät TOSI lähellä. Aksakin normaalista poiketen kadotti korvansa. Aikamoisella huudolla sain ne kuitenkin käskytettyä pois sieltä (varmaan Api kuuli ne karjumiset Parhalahdelle saakka). Sen jälkeen petu vielä juoksutti titoa niin että meinas mennä hermot, ja kun se alkoi astumaan, niin se joutui remmiin ja puuhun kiinni.
Kun makkarat oli melkein paistettu ja syöty, niin eiköhän pyöräilijä mennyt 300 m päässä olevalla tiellä ohi, ja tito lähti sen perään. Ei haukkunut tms.  se varmaan kuvitteli että se on se sama kiva setä joka kävi viime mökkireissulla meitä moikkaamassa. Sen jälkeen myös tito oli remmikoira. Onneksi sain sen huudettua takaisin ennen kuin saavutti pyöräilijän.Aksa on ainoa joka osas jollain lailla käyttäytyä :)
Avattiin siis kesäkausi, grillaamalla makkaraa ihan perinteisesti hiilillä. Myös Markon työkaveri Mikko tuli yllärivierailulle.

Huomenna pakataan kimpsut ja kampsut ja suunnataan kohti Posioa. Meidän isä ja äiti on Kuusamossa mökillä, ja kun tänään sinne soitin, lunta on yli polven, ja kelkalla voi vielä ajaa :)
Meidän mökiltä posiolle on joitakin kymmeniä kilometrejä, joten lunta on tiedossa :) Se näyttely on vielä ulkonäyttely, mutta lämmintä ovat kuitenkin luvanneet viikonlopullekkin ehkä mun ei tarvii kaivaa talvitakkeja enää esille :)
 Muutama kuvatus mökkireissulta:
1517507.jpg
Tito edelleen 8 kk vanha
1517508.jpg
Aksa rantsulla

1517509.jpg
Petu ja makkaran tuoku .... nuuuuuuhhhh mikä IHANA tuoksu!

1517510.jpg
Petu kiinni puussa, yrittää TOSI kyrpiintyneen näköisenä purra remmin
poikki... mutta sitä saa mitä tilaa :)
1517514.jpg
maisema mökkiä vastapäätä olevalta rannalta, vesi oli matalalla...

LISÄYS: unohdin mainita että tein vapun kunniaksi tonnikalakerrosleipiä. Resepti löytyy täältä.
SUOSITTELEN !