Sunnuntaina tuli sitten ensin kuvattua Sirkan tyttö, joka pääsi ylioppilaaksi. Kuvailtiin meren rannassa vanha Raahe taustalla. Illalla mun veli tuli kylään, ja sitten kuvailtiin sen setteriä.
Maanantaina lenkkien päälle käytiin Miukun kanssa ottamassa viime hetken treenit tulevaa koitosta varten.
Meillä ei mennyt häävisti, paikallaolosta Petu lähti kaksi kertaa. Jos puhun Miialle se lähtee heti.
Sitten se piehtaroi välillä selällään paikallaolossa. Seuraamiset menivät ihmeen hyvin, istumisessa ja maahanmenossa oli pienoisia keskittymisongelmia kun piti samaan aikaan katsella jäähallin sisällä liikkuvaa traktroria, kun jäähallin oviaukon edessä oltiin.
Eilen olisi ollut hallituksen kokous, mutta en kerta kaikkiaan ehtinyt sinne. Nää viikonloppuriennot ja arjen koirailut aiheuttavat sen, etten ehdi kotona tehdä MITÄÄN. Otin itseäni niskasta kiinni, ja pesin kolme ikkunaa eilen illalla. Sitten menin meren rantaan lenkille, huomasin perillä että Aksan remmi jäi kotia.
Nooh, mentiin ilman remmiä, ja hyvin meni. Aksa ei perusta ohimenevistä pyöristä tai ihmisistä. Ainoastaan kerran pidin hetken pannasta kiinni kun koira tuli vastaan.
Tänään sitten startattiin puoli neljän maissa Miukun kanssa kohti Oulua ja BH-koetta. Tiesin heti aamusta saakka, että tänään ei tule onnistumaan mikään koska oli lämmin sää.
Ja niinhän siinä kävi kuten aavistelin, Petu läähätteli koko matkan Ouluun ja märistä kylpypyyhkeistä huolimatta se oli ihan puhki. Itse keskeytin kokeen ensimmäisen seuraamisen jälkeen. Petu alkoi hyytyä ja ilmoitti että seuraa vaan ihan itse tuota typerää kaaviota.
Miian Aksu läpäisi kokeen, UPEAA JA MAHTAVAA, Onnea !!!!
Hyvää harjoitusta Petulle oli olla seuraamassa kaupunkiosuutta Oulun keskustassa linja-autoasemalla.
Maalaispojalle siellä riitti katseltavaa, kuten ohi menevät junat, kun rautatieasema on vieressä. Petu raasu kun ei ole koskaan nähnyt aiemmin junaa :)
Tuomari oli aivan ihana. Siis se ei ollut TIPPAAKAAN roturasisti, vaan kehoitti meitä tulemaan uudelleen ja kannusti ja antoi neuvoja koko ajan ! Voi kun kaikki tuomarit olisivat tuollaisia!
Kun pääsin kotiin Aksa tuli ovelle koulutuspatukka suussa vastaan, meitin fiksu herra tiesi missä olimme olleet ja oli sitä mieltä että hän kyllä osaa treenata paremmin kuin kukaan muu. Se on illan aikana tuonut mulle useampaan otteeseen erilaisia leluja :)
Kävimme Titon ja Aksan kanssa metsälenkin. Petu joka normaalisti on suuna päänä ovella veti sikeitä eikä tehnyt elettäkään että olisi lähtenyt mukaan. Lämmin reissu vaati veronsa :)
Mukava kokemus, ei kaduta vaikka lähdin mukaan "lahajattomat treenaa" periaatteella (Miukun kanssa ollaan treenattu kokonaiset kolme kertaa !!!!) ja vaikka sää ei meitä suosinutkaan. Yhtä kokemusta rikkaampana. Kun säät viilenee Petu näyttää närhen munat, tai sitten se on Tito :)
1617098.jpg
Petu helteisissä tunnelmissa (tosin kuva on otettu Piteåossa)
kuva: Eija Kinnunen