Viikko taas vierähti nopsaa, huomenna on jo perjantai.
Maanantain vietin Kokkolassa, kiva päivä. Mukaan tarttui mm. takki, toppahousut, parit kengät ja pari puseroa ja jonkin verran jo joululahjojakin. Lounas nautittiin jälleen kerran Pedrinaksessa, poikkeuksellisesti jätin väliin sen niin ihanan possupihvin ristikkoperunoilla ja aurajuustokastikkeella ja kokeilin uutta makuelämystä ;) Eli tortillaa kera lihan ja lisukkeeksi vaihdoin tietty tikkuperunat ristikkoperunoihin (sitä aurajuustokastiketta en enää kehdannut pyytää :)). Hyvää oli sekin. Koiratkin sai tuliaiseksi pehmolelun ja uutta riisirisottoa ja lihaseosta.
Illalla vielä lenkkeilin saloisissa pitkät lenkit. Tuli ohjelmaa yhdelle päivälle.
Tiistaina kävin tyhjentämässä porukoiden postit kun ovat reissussa, samalla lenkkeiltiin Titon ja Sirkan kanssa meren rannassa tuulisesta säästä huolimatta. Menin onneton ma iltana pesemään UNTUVA toppaliivin pesukoneessa. Kuvittelin että saan käsillä ne pöyhittyä ne untuvat... just joo. Tiistaina otin ne kostean ja littanan liivin ja vein sen porukoiden kuivuriin lenkin ajaksi kera tennispallojen. Olipas lämmin ja muhkea liivi kun lenkiltä palailin :) Kotiin päästyäni kävin Petun kanssa vielä lenkin välikylässä.
Keskiviikkona painelin töistä suoraan kampaajalle. Ehdin olla sellaisen vajaan tunnin kotona, kun piti suunnistaa tokoilemaan. Olisi ollut Petun tokotunti, mutta Tito oli niiiiiiiin energinen että päätin ottaa Titon matkaan. Sää oli ihan kamala, siis niin kamala tuuli että korviin pisti ja lehdet lenteli ja sai huutaa että sai äänensä kuuluville. Titoa ei säät hetkauta, joten se treenaili innokkaasti. Ainoa haittapuoli oli se, että se jahtaa lentäviä lehtiä vähän väliä ja siihen menee sen keskittyminen :(
Ilmeisesti huono sää vaikutti, paikalla oli meidän lisäksi vain dobberi uros Zorro. Alkuun otettiin vaan sivulletuloja ja siinä kontaktia. Tito meni muuten hyvin, mutta istuessaan se jotenkin menee samalla taaksepäin ja sen paikka oli hieman liian takana. Sitten harjoiteltiin käännöksiä, ne meni Titolla hyvin. Sitten otettiin luoksetuloja. Tito ei tahtonut pysyä paikallaan joten otin vain pari oikeaa luoksetuloa, harjoittelin vain jättämistä ja palasin palkkaamaan kun se pysyi paikallaan. Loppuun otettiin vielä liikkeestä seisomista. Sen Tito osaa loistavasti, en tosin ota vielä liikettä loppuun, vaan käännyn metrin pari sen eteen ja palaan siitä sen luo. Kotiin päästyäni lenkkeiltiin Petun kanssa kummatin suunnalla, ja illan päätteeksi ulkoiltiin vielä vähän aikaa Titon kanssa aitauksessa.
Tänään sitten kävin pimeää uhmaten sinkkiniemestä lenkin, mökkitietä pitkin ensin ja sitten vielä säkkipimeän metsän läpi takaisin. Ihmeen hyvin tehokas otsalamppu valaisee. Täytyy sanoa että jos koirat eivät olisi olleet mukana, en olisi uskaltanut siellä säkkipimeässä kyllä liikkua. Iltasella vähän siivoiltiin kun viikonloppuna ei ehdi. Marko imuroi ja minä pesin pyykkiä ja järjestelin muuten paikat kuntoon.
Lauantaina starttaamme sitten kohti Seinäjokea. Huone on varattu Vaakunasta, joka on kävelymatkan päässä näyttelypaikasta. Alkuperäinen tarkoitus oli vuokrata joku kiva mökki jostain lähistöltä, mutta olin niin myöhässä mökkiä kyselemässä että kaikki parhaat oli viety päältä. Vaakunan hinta oli niin suolainen, että siellä oli vapaata. Toivottavasti Tito käyttäytyy, hirvittää jo nyt että uskaltaako sitä edes aamupalalle lähteä, kun Herra on aika haka noissa ovien aukomisissa. Pitää katsoa että viekö sen autoon aamupalan ajaksi...Kehä on aamulla klo 9 ja bullmastiffeja 19 kpl. Marko joutuu kehään jos molemmat saa erin, se ei oikein ollut iloinen tästä uutisesta :) Meillä olis ollut viikonloppuna tokon harkkakisoja kaksin kappalein. Lauantaina tokon kuukausicup kisa ja sunnuntaina käpälämäen kunkkukisa. Kyllä harmittaa kun en ole kesän jälkeen käynyt missään näyttelyissä ja Seinäjoen lisäksi ei olla menossa kuin messariin, niin nämä sattuivat juuri samalle viikonlopulle...Ei voi mitään. Mutta palailen kertomaan sitten Seinäjoen kuulumisia sunnuntaina.
Loppuun vielä kuva minkä löysin vanhalta työkoneeltani, sitä tänään siivotessa. Olin sinne tallennellut joitain kuvia talteen sähköpostista. Tässä meitin Petu ihan pienenä. Kuvan on ottanut Päivi Kurola, ja Petu on tuossa varmaan vähän alle 9 vkoa Päivin keittiön pöydällä ;) Niin se aika menee, Petu täyttää maaliskuussa 4 vuotta...
2007169.jpg