Nyt on sitten joulut vietetty, ja lahjat avattu :) Syötiin porukoilla ihan urakalla, tuli syötyä jo alkusalaatteja ja erilaisia homejuustoja ja kaloja niin ettei tahtonut ruokaa jaksaa syödä, puhumattakaan riisipuurosta ja sopasta ja kahvipöydän antimista :)
2177517.jpg
joulun tunnelmaa porukoiden ruokailutilassa
Yksi ihanimmista lahjoista oli meidän äitin itse maalaama taulu Akusta ja Petusta, oli noin 80 cm leveä, ei siis mikään pieni.
2177470.jpg
Aksa on ihan ittensä näköinen ja kyllä Petunkin tunnistaa. Ja pitäähän taulussa olla aina taiteilijan näkemys mukana :)

Muita lahjoja tuli aika paljon villasukkia, ja sauvasekoitinta ja kylpytakkia ja saunakiulusettiä, sitten sellainen ihana suklaaherkku reseptikirja,  suoritusrautaa, tietokoneeseen uudet kajarit etc. Muutamia kivoja mainitakseni vielä: sain kirjan "Koiran hieronta ja venyttely" - KIITOS SAIJA! Toisen kirjan "koirakuiskaaja" lisäksi sellaisen vyötärölle kiinnitettävän treenikipon, KIITOS MELLU! ja Anna-Leena Härkösen uusimman "ei kiitos" KIITOS SIRKKA !
2177520.jpg
lahjat vielä avaamatta
Lisäksi kummipojalta tuli vielä yksi kirja, joten on valinnan vaikeus mistä aloittais :) Aloitin kuitenkin Mellun antamasta kirjasta, on todella mielenkiintoinen !
Tito ja Petukin sai pakettinsa, messarista ostetut pehmolelut ja kuivattua mahaa. Titoa ei kamalasti lelu kiinnostanut, haisteli ja etsi että eikö niitä herkkuja ollut yhtään enempää. Petu taas leikki innoissaan lelulla ja kanteli sitä hampaissaan.
2177506.jpg
tässä Tito avaamassa pakettiaan

2177508.jpg
Petu ja messarin tuliainen
Yöllä lenkkeiltiin omassa metsässä. Aivan ihana sää, ja hiljaista eikä ristin sielua liikenteessa. Todella nautinnollinen lenkki. Marko ja Petu meni edellä ja me Titon kanssa perässä.
Eilen sitten porukat sekä Mikko ja Satu tulivat kyläilemään. Tein päivällä sellaista ihanaa tuulihattu rullaa johon tuli savukinkku- ranskankerma -pippurijuusto täyte (laitan ohjeen loppuun) ja paistelin torttuja. Lisäksi tarjolla oli lihapasteijoita, kardemumma muffinsseja ja aivan ihanaa sitruunajuustopiirakkaa. Tulipas sitä taas syötyä ;) Lisäksi äidin avustuksella laitoimme olohuoneeseen tauluja seinälle, kun remppa on valmis. Itsellä ei ole oikein "silmää" niitä laittaa. Koirien mielestä vieraat ovat vain sitä varten, että ne rapsuttavat. Voi sitä tassun antamista ja huomion hakemista :( Piti välillä antaa niille luut, jotta rauhoittuivat omille paikoilleen, että saatiin edes kahvit juoda rauhassa.
Eilen mentiin illalla lenkkeilemään Tuomiojalle Petun kanssa. Törmättiin yhteen hevosmieheen siellä, ja otin puheeksi näkemäni suden jäljet. Ei ne ollunnna minun kuvittelua, kyllä tää hevosmies kertoi nähneensäkin siellä susia. Lenkki meni sitten siten, että vaikka Tito oli irti, kutsuin sen koko ajan lähelle, ettei sushukka vaan sitä syö ;) Petun kanssa lenkkeiltiin sitten turvallisimmilla mailla, kiertelin lenkin välikylän kautta.
Tänään päivällä kuvattiin Hannan doggia. Ei mikä tahansa sessu, vaan V-08, J V-08, lisäksi on repinyt tänä vuonna 12 sertiä, 5 x ROP ja 6 x VSP, aika hyvin juniorilta :)
Kotiin tultuani editoin saman tien kuvat. Tässäpä pari otosta näytille:
2177528.jpg
Elmo
2177529.jpg
Kerrankin tuli otettua muitakin kuvia kuin perinteisiä poseerauskuvia :)
Illalla sain kuningasidean. Koska hautausmaalle ei saa viedä koiria, keksin että ajan sinne autolla, vien kynttilät haudalle ja kävelen Titon kanssa kotia, vaihdan koiraa ja kävelen Petun kanssa autolle takaisin ja ajan kotiin. Idea oli loistava, mutta kun pääsin Titon kanssa kotiin, teki mieli sanoa Markolle että nakkaappa mut autolla hautausmaalle. Tiet olivat todella liukkaat, lisäksi oli kamala tuuli, ja Tito oli täynnä energiaa. Jännitin jotenkin jalkoja liukkaalla niin, että mulla oli jalat kipeät jo ekasta reissusta. Urhoollisesti talsittiin Petun kanssa hakemaan auto, tosin Petu oli sitä mieltä että tää tahtoo kävellä takaisin kotiinkin.
Loppuun vielä se tuulihatturullan resepti, suosittelen kokeilemaan :) aivan IHANAA!

TUULIHATTURULLA
125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
2-3 rkl silputtua persiljaa

Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita kunnes massa on tasaista ja se kiehahtaa kerran. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Lisää myös leivinjauhe ja halutessasi yrttisilppu.
Levitä seos syvälle uunipannulle tasaisesti ja paista 225 asteessa n. 30-40 minuuttia, tai kunnes seos on paistunut ja kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa uuden leivinpaperin päälle jäähtymään. Täytä rulla mieleiselläsi täytteellä pohjan jäähdyttyä kokonaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa rulla ohuehkoiksi viipaleiksi.

250 g savukinkkua
1 punainen paprika
1 sipuli
1 puntti persiljaa
150 g creme fraichea
200 g creme bonjour pippurituorejuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa

Kuutioi kinkku, sipuli ja paprika pieneksi silpuksi, hienonna persilja. Notkista vatkaamalla kulhossa ranskankerma ja tuorejuusto, lisää kuutiot joukkoon ja mausta tarvittaessa lisää. Laita jääkaappiin maustumaan ennen käyttöä tai täytä ja jääkaapita ennen nauttimista.