Ajattelin vetää kasaan vähän mennyttä vuotta, ja muistella menneen vuoden niin iloisia kuin surullisiakin juttuja. Menneeseen vuoteen mahtuu siis ilon sekä surun hetkiä, mieleen painuvimmat ilon hetket olivat alkuvuonna, kun Aku palkittiin koirakerhon vuoden tokokoira 2:na!  Myös juhlistimme Akun 7 vuotis syntymäpäiviä Helmikuussa ja silloin tuntui että monet synttärit tullaan vielä Aksan kanssa juhlimaan…

2193066.jpg
Aku ja synttärilelu

Helmikuussa kisasimme myös Akun kanssa ekaa kertaa avoimessa luokassa tokossa, tavoite täyttyi ja tulos saatiin ! Aku oli ensimmäinen bullmastiff uros jolla oli tulos avoimesta luokasta. Keväälle mahtui myös fiksu pentu kurssi Titon kanssa ja BH-kurssi Petun kanssa. Osallistuimme myös viralliseen BH-kokeeseen Petun kanssa.

2193133.jpg

Aksa mökillä maaliskuussa

Näyttelyrintamalla meillä on tänä vuonna pyyhkinyt hyvin. Muutamia mieleenpainuvia näyttelyitä ovat Vaasa huhtikuussa jossa Petu oli ROP saaden CACIBIN ja Tito ROP-pentu. Viikon päästä Posiolla Aku oli ROP. Toukokuussa Tito aloitteli viralliset kisansa junnuluokassa napaten heti ROP-sijan ja sertin ekassa näyttelyssään junioriluokassa, isänsä Aku oli tällöin PU2.

Ruotsissa käytiin myös toukokuussa josta Aku nappasi VSP-sijan ja CACIBIN Piteåssa Petun ollessa PU5. Tämän jälkeen kesäkuun alussa pyörähdimme Suomussalmella jossa Tito jälleen ROP saaden 2. sertin 10 kk iässä, Aku jälleen PU2 poikansa vanavedessä.

2193139.jpg
Tito ryhmässä Suomussalmella 10 kk iässä (olikin ainoa ryhmä koko vuonna mihin osallistuttiin)

Tämän jälkeen alkoikin sitten meidän alamäki. Olin ilmoittanut Akun ja Petun Ruotsiin Jällivaaran näyttelyyn juhannuksena. Tällä reissulla Akulle puhkesi hot spot, joten jätin sen pois kehästä. Petu osallistui näyttelyyn saaden Ruotsin valion arvon ja vara-cacibin. Olin huolissani Hot spotin leviämisestä koska olin ilmoittanut Akun Pärnu INT:iin kesäkuun viimeiselle viikonlopulle. Akun int-valion arvo olisi ollut katkolla siellä. Vaikka tein kaikkeni Akun hot spotin paranemiseksi, se levesi niin että vaihtoehtoja ei ollut kuin ajella kaula ja poski paljaaksi. Olin todella pettynyt että emme päässeetkään reissuun, ja myöskin ystäväni Kiran piti meitä kannustamaan, hänenkin reissu peruuntui. Jälkeenpäin ajatellen mietin miten saatoin olla niin IDIOOTTI että murehdin yhtä peruuntunutta näyttelyä ja mahdollista menetettyä int-valion arvoa joilla ei ole yhtään mitään merkitystä sen rinnalla että parin kuukauden päästä menetin koko koiran.

Kesä meni ihan Akun ehdoilla eläessä, emme käyneet missään reissuissa ja yritin tehdä kaikkeni että Aku olisi iloinen ja sillä olisi hyvä olla. Heinäkuussa kävimme Petun kanssa Ylivieskan KV näyttelyssä josta PU2 sija ja varacacib. Lisäksi sentään ehdin käydä Tukholman maailmanvoittaja näyttelyssä reissun Saijan ja Teijan kanssa, silloin Aku oli vielä kunnossa. Lisäksi pyörähdettiin Titon kanssa Oulun kaksipäiväisessä näyttelyssä, joista tuloksena PU2 ja kolmas serti sekä ERI1 toisena päivänä.

1688180.jpg
Aksa hot spotin jälkeen hetken aikaa terveenä...

Aksan hot spot parani, mutta tilalle tuli köhiminen ja muitakin oireita. Akua hoidettiin koko kesä, Akusta otettiin tuhansien eurojen edestä erilaisia verikokeita, röntgenkuvia, koira ultrattiin. Se sai lukemattomia antibioottikuureja jne. Tiistai 2.9.08 on vuoden kamalin päivä. Tällöin Akusta otettiin keuhkojen CT-kuva. Keuhkojen CT-kuvasta kävi ilmi, että Akulla on keuhkoissa imusolmukekasvain joka painaa sekä ruokatorvea että henkitorvea, sekä etäpesäke toisaalla keuhkossa ja lisäksi muutoksia myös kaulan imusolmukkeissa. Ct-kuvaan Aku jouduttiin nukuttamaan, siitä herääminen oli todella vaikeaa, ja tuloksen kuultuani päätin että Aksan on aika päästä koirien taivaaseen. Jos jotain kadun, niin sitä että Akun piti kestää se seuraava yö sen nukutuksen jälkeen. Olisi ollut viisain nukuttaa se saman tien. Aku kuitenkin nukutettiin seuraavana päivänä meidän omassa olohuoneessa syliini. Akun pojat Tito ja Petu hyvästelivät Akun auton takakonttiin ja veimme Aksan tuhkattavaksi Tyrnävälle. Tässä yhteydessä haluan vielä kerran kiittää niitä kaikkia jotka tuitte meitä Aksan sairauden aikana ja erityisesti niitä jotka auttoivat selvittämään meitä Aksan lopullisen diagnoosin, se ei todellakaan ollut helppoa :(
Rehellisesti sanottuna olisin luopunut ennemmin mistä tahansa muusta kuin Akusta, se koira oli oikeasti täysi kymppi. Pitovaikeuskoira jonka sydän oli puhdasta kultaa. Aku oli mitä luotettavin, iloisin ja energisin ystävä mitä maa päällään kantaa. Niinhän se vaan menee, että parhaat lähtevät täältä ensin...

2024649.jpg
Viimeisiä kuvia missä kaikki on yhdessä...

Loppuvuosi menikin toipuessa Aksan menetyksestä, kävimme näyttelyissä vain Seinäjoella jossa Tito oli ROP saaden neljännen sertinsä, ja Petu PU2 saaden cacibin koska Tito oli junioriluokassa.
Sekä messarissa jossa Tito oli PU4.

2019982.jpg
Tito ja Seinäjoen ruusukkeet

2193243.jpg
poikien palkintosaalista huhti - lokakuu 2008

Muita ilonhetkiä kuluvana oli mm. se, että Titon systeri voitti erikoisnäyttelyn 12 kk iässä. Myös Titon emä keräsi aikamoisen tittelirivistön 8-vuotiaana. Kukan tittelirivistöksi jäi:
FIN & S &AM &LTU MVA& EST & INT MVA MVV-08 BULLBERRY RAGTIME joista vuonna 2008 se saavutti LTU & S & EST & INT sekä MVV-08 valion arvot. Hanna joutui nukuttamaan Kukan muutamia viikkoja sitten 8,5 vuoden iässä. Näen sieluni silmissä kuinka Aksa ja Kukka kirmailee yhdessä taivaallisilla niityillä...
2193042.jpg
Kukka Elokuussa 2007 kun pennut olivat 5 vrk:n ikäisiä

Tässä vielä ote Hannan nettisivuilta:
CH Bullberry Ragtime 2000 - 2008

With great sadness we are announcing the loss of a loyal friend and grand diva. "Kukka" was born in Finland in June 2000. Her dam Swedish & Norwegian & Danish & Finnish Ch Bullberry Myfanwy returned from Sweden to have puppies. She was inseminated with the legendary American Champion dog Blackslate's Boston Brahmin (who was also her damsire). This breeding resulted in two female puppies. Bullberry Blackslate Rhum aka Anna went to Blackslate kennels in the USA and later became AM Ch. Bullberry Ragtime aka Kukka stayed with the breeder and moved to Pennsylvania, PA in 2001. Kukka was shown in the USA by Justin Matano and also produced a litter at Far Isle Bullmastiffs of Joe and Justin Matano. Kukka's most memorable acchievements in the US with very limited showing were the sweepstakes win and reserve winners at the Delaware Valley Bullmastiff Club regional specialty in 2001 and winners bitch at the Greater New York regionaöl specialty in 2002.

Kukka made her debut in the European show scene after returning to Finland at the age of 6 1/2 years, winning BOB, CACIB and CAC in Oulu International show. She was shown only 9 times in Europe. Every time she was awarded "excellent". She was Best of Breed three times: in Oulu (CACIB), Seinäjoki (CACIB), and Tallinn, Estonia (CACIB). She was Best of Opposite in Vilnius, Lithuania (CACIB). She was awarded Reserve CACIB twice: in Bo i Telemark, Norway and Vilnius, Lithuania. She was shown in veteran class three times (not competing for the CACIB) and went Best Veteran each time, including the FCI World Winner show in Stockholm, Sweden.

Kukka's legacy lives on in her progeny in Finland, Russia and the USA.

                        Uusi vuosi edessämme, kuin avautuva kirja.
                        Emme tunne tarinaa, emme tiedä juonta.
                       Vain lukemalla sivu sivulta,
                       - vain elämällä päivä päivältä -
                       tarina vie mukanaan seikkailuihin,
                       iloihin ja haasteisiin, alati vaihtuviin,
                       kuin itse elämä.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2009!