Tänään sitten treenailtiin Titon kanssa. Mukana oli 4 muuta koiraa, joista 1 narttu muut uroksia. Nuoria/pentuja kaikki, joten taso oli enemmän Titon mukaista. Otettiin samalla kaavalla kuin eilen Petun treeneissä liikkeet. Ensin ihan kontaktiharjoituksia, sitten lähdettiin liikkeelle ilman seuraamiskäskyä, hyvästä kontaktista palkka. Se kun sujui hyvin, sitten siirryttiin käyttämään käskyäkin. Titolla meni seuraamiset hyvin, ei valittamista, ihmeen vähän muut koirat häiritsi. Sitten otettiin kaukokäskyjä, minä tietenkin olin ihan Titon edessä. Istumiset meni hyvin, maahankin se menee mutta eri asia kuinka kauan se malttaa se siellä pysyä...
Sitten otettiin paikallaoloa, otin Titon kanssa istualteen remmin mitalla. Kärsin olla jo selin Titoon ja se pysyi paikalla. Edistystä :) Sitten harjoiteltiin maahan menoja siten että sivulta käskettiin koira maahan, ja siirryttiin eteen josta sitten vapautettiin. Tito menee kyllä hyvin maahan, mutta sitten pysyminen maassa onkin jo vaikeampaa mutta makupalan avustuksella se onnistui joten kuten. Lopuksi annoin vähän Titon haistella ja riekkua saksanseisoja nartun kanssa. Molemmat olivat innoissaan ja etupää alhaalla ottivat leikkiin kutsuja. Kivat treenit, meille riittää tässä vaiheessa se että Tito malttaa keskittyä muiden koirien läsnäollessa, itse suorituksilla ei ole niin suurta merkitystä.
Treenien aikana Maisan Mervi soitteli, oli vähän teknisiä ongelmia ekan näyttelyilmon kanssa :) Mutta Maisuli saatiin ilmottua, samoin ilmoitin nyt illalla Titon myös Tuusniemen ryhmänäyttelyyn Maisan kaveriksi. Omien koirien näyttelytys ei sitten riitä, pikkuveli haluaa välttämättä viedä metsälinjaisen ruikku setterin näyttelyyn, koska johonkin kokeeseen osallistumisen edellytys on näyttelytulos. Nooh, ajattelin ettei me vallan ilman pyttyjä jäätäis tällä reissulla, ilmoitin iskän koiran Ruijanpalon Iitan VETERAANEIHIN. Iita on tosi hyvässä kunnossa ja sitä ei ole vuosiin näyttelytetty, joten samoilla tulilla Iita kehiin :) Bretonituomari on Anita Maljanen, jolla Iita on ollut elämänsä ekassa pentunäyttelyssä ROP-pentu ja vielä koko näyttelyn BIS2-pentu, jospa Iitukan näyttelyuralle saataisiin yhtä komea lopetus :)

Treenien jälkeen Petulle valjaat päälle ja potkurin selkään. Petu on LUOTU potkutteluun :) Se ravaa löysällä hihnalla vieressä kun meikä potkii vauhtia. Käytiin aika pitkä lenkki pyöräteitä pitkin, kummatin osuudella meinas kyllä mennä hermot. Siinä kulkee varmaan 100 koiraa päivässä ja hajut olivat niin houkuttelevat että Petu pysähtyi vähän väliä. Muut osuudet se meni hienosti ja minä nautin vauhdin huumasta :)
Kotiin päästyämme Petu ei olisi millään tullut sisälle, sekin nauttii tästä potkuttelusta suunnattomasti :)
Vaihdoin koiraa ja kokeilin pitkästä aikaa potkuttelua Titon kanssa. Kävin kolme kertaa korttelin ympäri. Eka kierros oli sellainen että se tuli potkurin eteen, pisti leikiksi ja etupää alhaalla haukkui ja hyökki kohti potkuria. Tokalla kierroksella sain makupalalla houkuteltua sen sivulle, mutta se pelleili remmin kanssa ja otti sitä suuhunsa. Titon käsitys vetämisestä oli se, että se veti hampaillaan remmistä ja minä ja potkuri tultiin perässä ;) Kolmannella kierroksella Tito alkoi käsittää idean ja saatiin pari hyvää pätkää jossa Tito ravasi rinnalla. Siihen oli hyvä lopettaa harjoitus.
Huomenna valokuvakerho... Piti huomenna keskustella kuvauksen ongelmista, ja minä en ole ottanut vielä ensimmäistäkään kuvaa kurssia varten. Viikonloppuna on PAKKO kunnostautua ! Kuvaan tällä erää tosin filmikameralla, joten tuotoksia ei saa tänne näkyviin.