Mun viikonloppua kuvastaa parhaiten kaksi sanaa, kuva ja jää :)
Perjantaina lenkkeiltiin illalla jäällä, käytiin sellaisessa paikassa missä ei ollut kelkan uria, joten hanki upotti ja oli raskasta. Posket punoitti ja hikiä pukkas pintaan kun tultiin takaisin :)

Lauantaina aurinko paistoi täydeltä terältä, joten lähdettiin kuvailemaan Hannan Elmo doggia ja Kaisan Niilo collieta yhden lammen rantaan. Heti aamusta tuurit oli sitten oikein kohdillaan ! voi vee! Tito loukkas kyntensä porrasralliin, ja se on nyt melkein keskeltä halki. Verta tuli urakalla, ihmeellisintä on, että Tito ei reagoi asiaan mitenkään. Ei nuole sitä, ei onnu tms. Käyn näyttämässä sen viikolla kuitenkin lääkärillä, että pitääkö siitä leikata osa pois. Nooh, kuvaussessioon meikkis laittoi kameraansa uskaliaasti objektiivin jolla olen aiemmin ottanut sisällä vain pari kuvaa. Olisi pitänyt uskoa jo aamun epäonnen takia että tänään ei asiat natsahda kohdalleen, että kannattaa harjoitella omilla koirilla uusilla objektiiveillä. Säädöt oli päin p***** ja kotona vasta tajusin että miten olisi pitänyt säätää. Olin kaikkea muuta kuin tyytyväinen lopputulokseen, aivan sinisävyisiä kuvia ! Pitänee kuvata Nikkea ja Elmoa lähiaikoina uudelleen, siten että itsekkin olen tyytyväinen lopputulokseen. Ja taatusti laitan Nikonin objektiivin kameraan enkä mitään tamroneita.... niin kerta !
Tässä nyt kuitenkin pari näytettä kuvista, otin dogista myös perinteisten poseerauskuvien lisäksi "peuhukuvia" ja osaa se valtavan kokoinen doggikin mennä lujaa :)

Elmo ja lumipalloleikit


Niilon kaunis pää

Kotiin tultuani söimme ja lähdimme kohti mökkiä. Ajattelin että en kai voi Titoa pumpulissa pitää haljenneesta kynnestä huolimatta. Matkalla haimme kaupasta perinteiset makkarat, pehmopala-leivät ja savulohisalaatit :)
Neljä tuntia ulkoilimme mökillä, Tito joutui olemaan suurimman osan ajasta hihnassa kun en uskaltanut päästää sitä riekkumaan tuon kynnen takia. Alkuun vuoto alkoi uudelleen, mutta onneksi sitten lumessa hyytyi.
Kävimme pitkän lenkin jäällä. Petu sai olla alkuun irti, mutta siitä ei tullut mitään. Petu joka on normaalisti ihan myrtsinä kun Tito leikkii liian rajusti, haastoi Titoa leikkimään koko ajan. Oikein piruuttaan teki juoksupyrähdyksiä Titon edessä, ja yhden kerran sellaisessa kohdassa missä ei ollut lunta vaan pelkkä jää sai Titonkin riehaantumaan kokonaan. Olin jo varma että kohta on halki muutakin kuin kynsi :( Tämän jälkeen myös Petu oli remmikoira. Kameraa piti ulkoiluttaa taas, tosin parhaat hetket oli aikaa sitten ohi, kun olimme mökillä vasta 16 jälkeen ja aurinko alkoi jo laskea. Jottain otoksia kuitenkin näpsin ja treenasin sen hiivatin tamronin kanssa. Niitä on vielä kaksin kappalein, toista en ole edes vielä kamerassa käyttänyt...

Tältä näytti kun me tultiin mökille, aurinko oli laskemassa


lunta oli niin paljon, että Petun piti mennä eteenpäin hyppimällä ...


... tai muuten kävi näin


Tito meitin komea jääprinssi :)


edelleen jääprinssi 1,5 vee


Tältä näytti kun olimme lähdössä kotia kohti, ja mikä nautinnollinen hiljaisuus ...

Ilta menikin sitten sujuvasti KUVIEN kimpussa. Olin luvannut lähettää yhdet Torniossa ottamat setterin kuvat omistajalleen Jossulle, niiden editoinnista aloitin. Jatkoin Elmon "ziljoona" kuvaa, ja Niilon ja sitten vielä omani. Kun nousin koneelta kello olikin yli puolen yön.

Tänään sitten heti aamusta aloin luututa pakastinta myyntikuntoon. Sain viimein päätökseen pakastin projektin. Koissut ulkoilivat samalla aitauksessa kun varasto missä pakastin on, sinne sisäänkäynti on aitauksesta. Iltapäivällä Anne kävi sitten noutamassa pakastimen, kiitosta vaan Annelle kaupoista !
Sitten jatkoin ikuisuusprojektia, eli myin aiemmin koirien huoneesta kirjahyllyn, nyt sinne siirrettiin tilalle yksi lasivitriini hylly. Se on ollu siellä tyhjillään jo tovin, nyt sain aseteltua koirien palkinnot ja muut muistot vitriiniin. Samaan syssyyn luutusin seinät ja pesin ikkunat. Marko imuroi sillä aikaa koko kämpän. Nälkäkin tuli hommaillessa, joten en pistänyt hanttiin kun Marko haki meille Manusta pizzat :)
Anita laittoi viestiä ja houkutteli mukaan toopermannien kanssa treenaamaan, mutta päätin kuitenkin tuon kynnen takia jättää treenit väliin. Kiitos kuitenkin Anita kun pyysit mukaan ! Iltasella vielä heitin lenkin Petunian kanssa Sinkkiniemessä, ja Titon kanssa kävimme tokolanperällä lenkin pyöräteitä pitkin yrittäen varoa kynttä. Ensi viikolla on tiedossa jännittäviä hetkiä ja yksi lomapäiväkin, niistä lisää myöhemmin.