on taas alkamassa ;) viikot vilahtaa ohi, ettei perässä pysy.

Tiistaina tokoiltiin Petunian kanssa. Olipas KIVAT ja erilaiset treenit. Alkuun otettiin harjoitusta jossa molemmilla puolilla muutaman metrin päässä oli muoviset kannet jonka päällä oli namia. Sitten lähetettiin koira vuorotellen vasemmalle tai oikealle. Petu hiffas homman heti, ja täpinöissään odotteli kumpaan suuntaan mamma lähettää :) Sitten otettiin erilaisia "rasteja" eli oli paikallaolo rasti, ruutu rasti, nouto rasti, ja rasti jossa otettiin liikkeestä seisomista jne.
Petunia meni ekana paikallaoloon, se sujui vanhalla rutiinilla hyvin vaikka muutaman metrin päässä Corgityttönen nouti kapulaa. Sitten me siirryttiin noutorastille. Se ei mennyt yhtä hyvin. Noutokapulat olivat niin pieniä että Petu kuvitteli niitä "kepeiksi" ja yritti pureksia niitä. Lähti noutamaan reippaasti mutta ei palauttanut kapulaa vaan jäi järsimään sitä. Se leikki loppui sitten lyhyeen:) Seuraavaksi mentiin ruutuun, siitä on tullut Petun lempiliike, ei ongelmia. Petu säntää vauhdilla ruutuun. Alkuun käskin vain seis käskyllä Petun seisomaan, ja pariin viimeiseen otin myös maahanmenon. Sitten seuraava rasti olikin liikkeestä seisomista, joka on Petulle tuttu liike, ei ongelmia. Otin lisäksi muutamia luoksetuloja, vaihtelevalla menestyksellä. Petu tulee suoraan sivulle, ja välillä perusasento on vähän hakusessa :) Pitkästä aikaa treeneissä oli mukana berni neitonen, ja Petua tahtoi se kiinnostaa vähän liikaakin :) Samoin Corgi-tyttösen perään piti välillä pillittää. Mutta kokonaisuutena olen tyytyväinen treeniin. Kotiin tultuani paineltiin kaupunginmetsään lenkkeilemään, Tito edelleen tossu jalassa.
Keskiviikkona oli Titon vuoro päästä treenaamaan. Tossu jalassa mentiin ja seuraksi meillä oli vain doggipoika Elmo. Molemmat olisivat halunneet leikkiä, mutta tällä kertaa poikien leikit jäivät vain haaveeksi :)
Alkuun harjoittelimme sellaista, että laitoimme muovisen kannen päälle namin, ja koira oli kontaktissa ja luvan saatuaan sai ottaa namin. Ihan hyvin meni, Titon kanssa saa olla tarkka, ettei se varasta. Seuraavaksi lisättiin samaan liikkeeseen perusasento, ja siitä vapautettiin ottamaan nami. Tämä meni Titolla melkein paremmin. Sitten otettiin seuraamisia, myös siten että toinen koirista oli paikallaolossa, ja toinen seurautti koiran paikallaolevan vierestä. Hyvin meitin pojat kestivät häiriöt :)
Lopuksi Hanna ja Elmo otti luoksetuloa, ja molemmat otettiin luoksepäästävyys liike. Lisäksi otettiin harjoitusta, jossa ohjaaja tuli meidän tykö, ja Tito sai vain luvalla mennä tervehtimään ohjaajaa. Lisäksi pyysin sen hetken päästä pois. Yllättävän hyvin tämäkin meni. Petunia pääsi illalla lenkille Saloisiin. Pitkästä aikaa Petunian munat muutti korvien tilalle, se veti suurinpiirtein koko lenkin, haisteli ja kuseksi, ja käyttäytyi kuin joku idiootti kun koiria tuli vastaan.... HUOH! Ilmeisesti kevättä on rinnassa ja PALJON :(
Eilen sitten Tipsun kanssa käytiin Sinkkiniemessä metsälenkki remmissä edelleen ja tossukka jalassa. Petun kanssa lenkkeiltiin tuossa omassa metsässä, ja ihme kyllä munat olivat muuttaneet omalle paikalleen. Petu haki jopa itse kontaktia ja kuunteli ihan eri tavalla.
Tänään sitten Tito pääsi Tuomiojalle pitkälle lenkille ekaa kertaa ILMAN TOSSUA. Mutta irti en uskaltanut sitä vielä päästää. Kynnen alaosasta tihkui aavistus verta lenkin jälkeen, mutta päälyosa jo kesti lenkin. Puhdistin kynnen lenkin jälkeen beltadinella ja päälle reippaasti basibact jauhetta, toivotaan että se paranee !  Petun kanssa käytiin kaupunginmetsässä. Herra juoksenteli irti suoalueeella, kuuloaisti oli tallessa, "odota" ja "tänne" käskyt olivat tällä erää hyvin hallinnassa.

Voi shit, mikä episodi mun uuden kameran kanssa oli :( Tiesin kun kameran sain että siinä oli heikot patterit. Nooh, saman tien kun kameran sain menin nimeltä mainitsettomaan paikalliseen liikkeeseen ostamaan siihen uudet paristot. Liikkeessä vaihdettiin paristot, kameraa kokeiltiin, ja jostain syystä kamera toimi vain "B" ja "M" asennoissa joissa sen pitäisi toimia muutenkin ilman paristoja, muissa asennoissa kameran peili jäi ylös.  Nooh, ei auttanu ku ottaa puhelu "asiantuntijalle" joka on pikkaisen enemmän pelannut näiden kameroiden kanssa kuin minä. Aamulla menin duuniin tämän henkilön duunipaikan kautta. Aikamme kameraa pyöritettyä tajusimme että kameran pariston luukusta puuttui "eriste" patterin + ja - osuu kameran runkoon joka aiheuttaa oikosulun. Lisäksi paristo oli laitettu liikkeessä väärinpäin. Kamera toimi myyjällä, herää kysymys minne se eriste tässä välissä hävisi ? Nooh, Sale pelasti onneksi tilanteen, ja laittoi postiin omasta kamerastaan "eristeen" jotta saan kameran toimimaan. Kiitos taas Sale ! Ja kiitos asiantuntijalle neuvoista jälleen kerran !!!

Tarkoitus oli viettää rauhallinen viikonloppu kotosalla, mutta Eija soitteli että mennäänkö pimiölle kehittämään kuvia, niin enhän mie tietty voinut kieltäytyä, joten pimiöllä menee suurin osa viikonlopusta. Lupasin myös lähteä Kaisan kanssa tokosuunnittelupalaveriin huomenissa, näyttää pahasti sille että tunnit tältä viikonlopulta on jo "kortilla". Tarkoitus oli vielä rauhassa tehdä pari tilausta Enklannin maalle, kiitos alhaisen punnan kurssin, sieltä saa kaikkea kivaa todella edukkaasti. Voisko joku laittaa eston mun koneelle, tää parantumaton shoppailija ei pysty pitämään näppejään erossa...
Kuvatus viime viikolta, Tito the hiippa hiirinen päiväunillla :)

Olen lueskellut mielenkiinnolla erästä blogia viime aikoina johon ihan vahingossa ajauduin, itse asiassa jäin koukkuun ko. blogiin :)

Blogin yläosassa oleva teksti on aikas osuva, ja allekirjoitan sen TÄYSIN !!!

"Jokaisella tarinalla on ainakin kaksi puolta."

Näihin kuviin ja tunnelmiin RENTOUTTAVAA VIIKONLOPPUA :)