... taas niin noppeesti ettei perässä pysy :(

Sunnuntaina lenkkeiltiin Tuomiojan metsissä, ja Tito onneton veteli heiniä kitaansa siihen malliin, että maanantaina se sitten veti laatat Petun sängylle :( se oksennus oli sellainen pitkä "heinänaru". *HUOH* Ei auttanut taas kun kera yökkäysten kerätä heinäkasat pois, ja vaihtaa kaikki alustat Petulle ja entiset pyykkikoneeseen. Maanantaina myös huomasin, että voi HEL****I, jompi kumpi ihanista haukuistani oli mökkireissun tulomatkalla PURRUT sen uuden yli 30 euron nahkaremmin käsilenkin ihan päreiksi !!! Remmi on melkein tuliterä, ostin sen ennen Harstadin reissua. Selvät hampaanjäljet siinä on, ja se punos osa revitty auki... jotenkin mulla on sellainen fiilis, että se tuholainen on petunia 4 vee.
Maanantaina lenkkeiltiin Titon kanssa lähimetsikön läpi kummattiin, ja sieltä pyöräteitä kotiin. Petunian kanssa hulluuksissani kävelin tuonne Junnilanmäen alaosaan ja sieltä sellaisen ison pellon läpi palasin metsään. Meinasin saada sydänkohtauksen kun lintuja oli "nukkumassa" pellolla maassa, ja kun ne lähti siitä ihan jalan vierestä lentoon, niitä huutavia isoja lintuja nousi joka puolelta, meinas paniikki iskeä. Enpä mene vähään aikaan tuonne pellolle. Ennen lenkille lähtöä Marko vaihtoi pihalla mun autoon jarrupaloja. Oli ihmetellyt kun jotain lapsen itkua oli kuulunut tuosta metsästä. Jonkin ajan kuluttua oli metsästä tullut pikku tyttö tuohon meidän eteen tielle ja itkenyt. Marko oli käyny kysymässä että mikä sillä on hätänä, ja kävi ilmi että se oli lähtenyt saattamaan kavereitaan eikä osannutkaan takaisin kotiin. Kyselin tytöltä missä se asuu, ja olin silmät ymmyrkäisinä kun se kertoi asuvansa varvissa! Ei siinä auttanut ku hypätä autoon ja palauttaa tyttö kotiinsa.

Tiistaina sitten tokoteltiin petunian kanssa. Ensin otettiin sivulletuloja siten että otettiin askel, pari eteenpäin. Sitten liikuttiin myös sivusuunnassa. Petulle on vaikeaa varsinkin sivusuunnassa liikuttaa itseään uudelleen perusasentoon. 
Sitten otettiin kaukoja pidemmällä matkalla istu - maahan - istu - maahan. Ja vähän lyhemmällä matkalla istu - seiso - istu - seiso. Petulla nämä meni tosi hyvin. Otin jossain välissä omatoimisesti jättävät liikkeet, ja ne meni hyvin perusasennon osalta, ei tietoakaan ennakoinnista. Liikkeestä maahan jouduin käskyttämään Petua toiseen kertaan. Sitten otettiin ruutua. Meillä oli pieni kansi kätkettynä heinikkoon jossa nami. Ekalla meni loistavasti ruutuun ja jäi käskystä seisomaan. Mutta hetken päästä huomasi ruudun takana olevassa pusikossa jonkun hemaisevan hajun ja paineli sinne. Palautin sen ruutuun. Otettiin toisto jolloin se kävi vain nappaamassa namin, ja lähti hajun perään. Kolmannella kerralla ohjaaja varmisteli ruudun takana ettei herra pääse hajujen perään, ja tää kolmas kerta meni todella hyvin. Loppuun otettiin pitkä paikallaolo. Siitä olen erityisen tyytyväinen. Vieressä oli hemaiseva nuori neito Molla paikallaolossa, ja Petu ei luonut silmäystäkään Mollaan :) Kaksi kertaa palasin Petun vierelle ja seisoin vierellä minuutin, pari ja EI ELETTÄKÄÄN että Petu olisi noussut perusasentoon. Palasin aina jatkamaan paikallaoloa vierelläseisomisen jälkeen. Loppuun otettiin vielä luoksepäästävyys. Otin sen kokeenomaisesti yhdellä käskyllä ilman nameja, ja kolme koiraa katsottiin meitä ennen. Petu istui todella hyvin paikallaan, ja ei tehnyt elettäkään että olisi noussut. Joten kaiken kaikkiaan taas hyvä treeni-ilta :) Uusi remmi oli loistava. Kun pidin Petua irti, pistin remmin päässä olevan "pallon" Petun pannan alle. Eipä mulla ole ennemmin ollutkaan remmiä jonka mukana tulee käyttö-ohje dvd ;) Olin nakkaamassa pakettia roskiin, kunnes huomasin paketin välissä dvd-levyn jossa käyttöohjeet. En ole vaan ehtinyt sitä vielä katsoa :)

1242332143_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
netin kätköistä löytyi kuvakin ko. hihnasta :)

Treenien jälkeen paineltiin vielä Sinkkiniemen metsiin ja mökkiteiden kautta kierreltiin takaisin. Titon annoin vähän juoksennella irtikin.

Eilen olikin sitten Titon treenien vuoro. Urosvoittoisia nykyään nää treenit, kaikki muut treenikaveri olikin uroksia, eli meitä oli yhteensä 5 urosta treenailemassa. Aika lailla samaa kuviota noudatettiin kuin Petun treeneissä. Ensin perusasentoa, sitten kaukoja. Suht hyvin nämä Titolla meni. Ainoastaan maahanmenossa oli pakko välillä kumartua ja antaa vartaloapuja. Välillä se tekee niin, että menee maahan ja nousee saman tien ylös. Seisomaan se nousee ihan täydellisesti :)
Sitten otettiin ruutua samaan malliin kuin edellisenä päivänä. Titolla otin ruudun kaksi kertaa, ja se teki molemmilla kerroilla sen loistavan hyvin.
Paikallaolo meni myös Titolla ihan huipusti. Olin tosi tyytyväinen kun naapurikoiran ohjaaja palasi palkitsemaan koiraa niin Tito ei ottanut siitä häiriötä. Paikallaolo on kyllä mennyt selkeästi eteenpäin kaikista liikkeistä. En ikinä olisi uskonut että saan elohiiren pysymään paikallaan maassa maaten vieraat koirat ympärillä :) Loppuun taas luoksepäästävyys, ei noussut Titollakaan peräpää joten hyvin meni.
Treenien jälkeen lenkkeiltiin vielä välikylässä ja kotiin päästyäni vielä leikkasin koirilta kynnet. Sitten pesin pyykkiä ja tein seuraavalle päivälle makaronilaatikon valmiiksi. Mikähän virtapiikki minuun iski ?

Tänään taas suunnattiin Tuomiojalle, ideana juoksuttaa koirat "henkihieveriin" :) hyvin onnistuttiin, jätkät painelivat ihan hulluna lähes tunnin verran pitkin metsiä. Jospa väsytystaktiikka tehoais huomista automatkaa varten :) Huomenissa siis startataan kohti ruåttia, tai siis Haaparantaa. Lähden töistä vähän aiemmin ja lenkitän koirat ja sitten matkaan. Tarkoituksena olisi ehtiä pari, kolme tuntia shoppailla Haaparannassa. Yöpymispaikkakin löytyi, huone on varattu tästä uudesta hotellista. Lauantaiaamuna suuntaamme sitten kohti Piteåta ja kehä on varmaan jossain klo 11 tietämissä Suomen aikaa, 9 bullmastiffia on paikalle ilmoitettu joista nyt etukäteen tiedän ainakin kaksi ruotsalaista urosta. Komeita molemmat, joten taaskaan ainakaan ilmaiseksi ei ole mitään saatavilla, jos nyt mitään edes saadaan. P ja M siis jäävät kotia, mutta Petullekkin on virikettä tiedossa, kun mökillä on lauantaina pihansiivoustalkoot, Petunia saa siellä touhuta koko päivän. Nyt tää lähtee unten maille, huomenissa on tiedossa pitkä päivä. Loppuun vielä yksi ihana kuva Aksasta ja Petuniasta vuodelta 2005, löysin tän vahingossa kun etsin kuvia ulkoiselta levyltä.

1242333756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Iskä ja poika leikkivät