Kovin nopeaa nää näyttelyvoitot unohtuu, ja paluu arkeen alkaa. Voin sanoa että oli aikas ihanaa nukkua maanantainaamuna PITKÄÄN Gällivaren reissun jälkeen lomalla kun olen.
Päivä meni purkaessa matkatavarat ja pestessä pyykkiä. Ja netissäkin tuli vietettyä kieltämättä jokunen aika :)
Illalla kävimme Tokmannilla, mukaan tarttui uusi pusero ja ilokseni huomasin että Tokmannin valikoimiin oli tullu minifroligit, joita aiemmin olen ostanut Ruotsista. Oikein sopivan kokoisia sellaisenaan annettavaksi tokoiluun ja näyttelyihin. Normi froligit ovat sen verran isoja, että Titokin mässyttää sellaista hetkisen ;)
Illalla kävin Titon kanssa muutaman kilsan lenkin kiertäen Tokolanperällä pyörätietä pitkin. Ei voi muuta sanoa, kuin että sääskiä oli ja PALJON. Osa matkasta meni juostessa ja huitoessa itikoita. Tito oli aikas sipissä lenkin jälkeen, sen verran reipas tahti oli ja kuuma. Sitten otin Petunian ja ajattelin että josko kierrän Välikylän kautta, siellä lähempänä merta voisi olla vähemmän sääskiä. Mutta ei... vaikka laitoin Petulle lähtiissä Haaparannasta ostamaa "luontaistuotteista" tehtyä (mm. sitruuna) sääskimyrkkyä, se ei auttanut mitään! Välillä oli katkottava tien vieriltä jotain horsmia ja yrittää niillä huitoa pois ötökät Petusta. En kyllä muista tälläistä sääskikesää vähään aikaa olleen :(

Pitihän mun ikuistaa "poropalkinnoista" kuvat ;) Sen verran harvinaisia ovat perinteisten pyttyjen joukossa. Eli tässä Roviksen poro:
1246397741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja tässä Gällivaren poroaiheinen tuikkukippo:
1246397753_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään päivällä sain aikaiseksi tehtyä pyykinpesukoneelle puhdistuksen. Eli irrotin kaikki pesuainelaarit ja liotin ne sellaisella aineella jotka on tarkoitettu saostumien poistoon.
Puhdistin nukkasuodattimet ja sen jälkeen laitoin pesupalloon em. ainetta desin, ja pyöritin ohjelman 95 asteessa. Puhdasta tuli :)
Tein ruoaksi ihania lämpimiä voileipiä jossa oli espanjalaista chorizo makkaraa ja juustoraastetta.
Puoli viideksi kiirehdin Pitkänkarin kentälle seuraamaan tokotuomari Piritta Pärssisen tokokurssia. Paljon tuli uusia ideoita ja oli kivaa nähdä melkein koko aktiivinen tokoporukka yhdellä kertaa ja vaihtaa kuulumisia. Kuvia tuli otettua vaivaiset 300 kuvaa. Niiden editoimista eräät sitten saavatkin odotella jonnin aikaa :)
Yhden kuvan sieltä poimin, tässä likat seuraavat Pipan opetusta:
1246398306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onneksi tälle illalle sattui voimakas tuuli, saimme olla ILMAN SÄÄSKIÄ ja koirillakaan ei ollut niin kuuma :) Suuri kiitos Paulalle kurssin järkkäämisestä!

Kurssilta lähdin puoli ysin maissa hakemaan Titoa lenkille. Käytiin PITKÄ lenkki Titon kanssa Tuomiojalla. Taas löyty uusi reitti, missä ei ollut aikaisemmin tullut käytyä. Aika väsynyt Tito lenkin jälkeen oli. Tuulesta huolimatta lämpöasteita oli lähemmäs 20.
Kotona pyörähdin sen verran että vaihdoin kengät ja poimin Petun mukaani. Petun kanssa mentiin pitkäänkariin, ja käytiin tietä pitkin / ja osittain luontopolkua pitkin lenkki. Petu oli niin sipissä lenkistä, että ennen kotiin lähtöä kävin uittamassa sen lintutornin luona. Kotona olin vasta 23 maissa, ilta meni sujuvasti koiraharrasteissa :) Ja kyllä nää helteet sais loppua !!! Ehkä huomenissa vois vielä pikkaisen aurinko pilkistää, meinaan huomenna Kokkola kutsuu :) ja Torstaillekkin on suunnitelmissa kivaa bileiltaa :) Siitä lisää myöhemmin.