Aika menee lomallakin niin vikkelää, ettei blogia ehdi päivitellä ;)
Palaan sunnuntaihin, jolloin siis kävimme Petunian kanssa veneretkellä saaressa. Ennen saareen menoa kävimme porukoilla kylässä, ja voi sitä riemua kun Petu tajusi että Iita on tullut kotiin :) Iita ei ollut yhtä iloinen jälleennäkemisestä, ahtaassa eteisessä piti vähän irvistellä Petulle. Mutta pihalla Iitakin alkoi jo leikittämään Petua. Siis piha muutamaan kertaan ympäri tuhatta ja sataa ja aina juosten mahdollisimman läheltä Petua :) Sain porukoilta tuliaisiksi aivan ihanan korun, ja sellaisen peltisen rasian johon voi laittaa valokuvia. KIITOS!
Tämä veneily on sitä Petun mielipuuhaa, se kenotti koko matkan veneen keulassa ylipienet pelastusliivit yllään :) (liivit on isoin koko mitä saatavilla on, mahanympärysmittaa on kyllä riittämiin, mutta etuosasta liivit ovat tiukat ... titolle ne ei menisi viereenkään :( )
1247089766_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
matkalla saareen

Menimme yhteen saareen jossa ei ole mökkiasutusta. Petu juoksi ja ui ja juoksi ja ui ja nautti täysillä elämästään :) Uskomaton koira, nimittäin auton mittarissa oli 9 astetta kun palasimme takaisin ja meikän näpit oli sen verran kohmeessa että piti laittaa lämmityslaite päälle !
1247089881_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
vedessä räpiköintiä

1247089905_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
kuvien perusteella voisi kuvitella sään olevan helteinen ;)

Lähdimme uintisession jälkeen kiertelemään saarta. Saarella oli kiva nuotiopaikka
1247090045_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
tämänkin laavun oli joku valopää yrittänyt sisäpuolelta polttaa :(

Paskoista päätellen totesimme että saarella elelee iso lauma jotain elukoita, ja eipä aikaakaan kun saimme selville mitä nämä elikot ovat...
1247090157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä lammas tuijotteli intensiivisesti Petuniaa, ja Petunia tuijotti takaisin. Petu istui paikallaan, eikä tehnyt elettäkään mennäkseen tekemään lähempää tuttavuutta.
Käännyimme siis takaisin pienen tuijottelusession jälkeen ;) Petua kiinnosti ne paskat enemmän kuin itse lampaat, ja aika paljon se veteli niitä makoisiin suihin kun silmä vältti:( YÖKS.
1247090311_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ketä te ootta ?

1247090347_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
tarkkana mietitään mitä ihme-elukoita nää on...

Pari tuntia saaressa vietettiin ja sitten palailtiin kiiresti käyttämään Titoa lenkillä. Titon kanssa kävin pitkässä karissa tie/luontopolkulenkin, ja pääsi Titokin vähän meren rantaan kahlailemaan. Sen verran tuo oma henkikulta on kallis, etten miettinytkään Titon ottamista matkaan... ensimmäinen kompastuskivi voisi olla laiturilta veneen hyppääminen ja toisinpäin. Siinä pitää olla malttia, ja Titolla sitä ei ole. Puhumattakaan merellä lentävistä linnuista... jos se alkais riekkumaan siinä veneessä 66 kg painollaan lintujen perään, niin kaatuu vielä koko paatti. HARMITTAA että viime kesänä Titon totuttaminen veneeseen jäi (kun se oli vielä "pieni"), Aksa kun sairasti ja haluttiin antaa sille "laatuaikaa" niin veneretkille pääsi vain Aku yksistään ja Titon totuttaminen jäi kokonaan. Nooh, vaikka veneretki olis saatu tehtyä hengissä, se olis luultavasti juoksuttanut nuo lampaat henkihieveriin :)
Tässä vielä Petunian ravistelukuva, jossa koiran pää on yhtä huulta ;)
1247091263_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maanantaina sitten suuntasin kaverini kanssa kohti Pietarsaarta. Koska sää oli viileä ja pilvinen, päätin ottaa the elohiiri Titon matkaan. Ensin suunnistimme Pialle Kruunupyyhyn jossa Titon kanssa käytiin lenkki pellolla ja Tito juoksenteli myös Pian pihalla irti ihan innoissaan. Kun suurimmat innot oli jääny Pian pihalle, jatkoimme matkaa Pietarsaareen ja siellä Snellmannin tehtaalle ostamaan lihoja. Mukaan tarttui 10 kg rasvaista naudan lihaa, 10 kg perus jauhelihaa, 10 kg mahalaukkua, 5 kg lohta ja vielä 5 kg kasvismössöä. Sieltä suuntasimme keskustaan ja shoppailu saattoi alkaa. Sain auton todella varjoiseen paikkaan, jossa Tito vetelikin sitten päiväunia kaikessa rauhassa. Ostin sille sianhännän jonka kävin viemässä autolle ja lisäksi se sai viilin. Me kävimme muutamassa kaupassa, löysin mm. itselleni neuleen ja erkkarin reissua varten tuliaisen.
Kävimme syömässä "kuulemma Suomen parasta kebabia" eräällä grillillä. Annos taisi olla ainakin suomen suurin, en kyennyt sitä kokonaan syömään, joten kävin viemässä Titolle autolle annokseni loput. Yllättäen Tito veteli kebabit naamariin hyvällä ruokahalulla ja vettä päälle :)
Sitten alkoikin Pietarsaaren iltatori jonne suuntasimme seuraavaksi. Tein todellisen löydön, eli olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan :) Siis ostin Niconin ison kameralaukun joka oli uutta vastaava 2 EUROLLA !!!! Lisäksi mukaan tarttui mm. pullapitko, uusia perunoita ja tuoreita mansikoita.
Kun ostokset oli tehty, oli aika ottaa herra hiirinen autosta nauttimaan Pietarsaaren iltaelämästä :) Tytöt kävivät ostamassa Titolle tötteröjäätelön, me istuimme penkillä torin laidalla ja odotimme. Kun tötterö viimein saapui, Tito ei meinannut pysyä nahoissaan. Se ehti nuolaista pari kertaa jäätelöstä, kunnes se valtava pallo irtosi, ja Tito nielasi sen kokonaisena. HUOH! Tässä pari kuvaa muistona tästä hetkestä :)
1247091936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Anna nyt se jäätelö tänne !

1247091913_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Nam, tää on taivaallista (hetki ennen pallon irtoamista) :)

Pietarsaaressa ei ilmeisesti montaa bullmastiffia ole, kun ihmiset tuijottelivat Titoa kuin nähtävyyttä, ja äidit supattivat lapsilleen että "katso kuinka VALTAVA koira" (kiitos Pia että käänsit nää ruotsinkieliset kommentit ;))
Jätskin syöntien jälkeen menimme Pian työpaikalle eli Pohjalaisen toimitukseen suorittamaan vessa-asioita :) Tito sai isoon kulhoon siellä vettä. Se juoksi pitkin toimitusta, ja joi välillä sotkien veteen ja kuolaan koko toimituksen :) Onneksi Pia on tottunut tähän :)
Klo 19 maissa starttasimme kotimatkalle, soitellen kotiin että klo 21 maissa olemme kotosalla.... Nooh, matkaan tulikin pieni viivästys... pysähdyimme Kokkolan Prismaan ostamaan YHTÄ KAHVIPAKETTIA. Se kaffepaketin ostaminen venyikin sitten yli tunniksi. Mehän sovitimme puolet Prisman vaatetarjonnasta, mukaan tarttui uudet housut molemmille, sekä kaverini osti huivin aiemmin  Pietarsaaresta hankittuun takkiin, sekä minä ostin Markolle t-paidan. Myöskin siiderit olivat aika hyvässä tarjouksessa 6- packeissä, tätä tarjousta emme millään voineet ohittaa ;)
Kalajoella piti vielä pysähtyä käyttämään Tito pienellä lenkillä, joten taisi olla kello puoli 11 ennen kuin olimme Raahessa. Mulla ei ollut vaihtoehtoja, piti alkaa heti purkamaan pakastekuormaa, vähän olivat päällimmäiset pakasteet huurteessa, mutta kaikki vielä täysin jäässä. Olin jo ilmeisesti unohtanut, että olen ostanut pienemmän  pakastimen. Pakastin tuli ääriään myöten täyteen, yhtään enempää ei olisi mahtunut.
SUUR KIITOS taas Pialle mukavasta päivästä ! Otetaan uusiksi taas pian :)
Loppuun pitää mainita, että olen mie lomalla saanut luettua yhden kirjankin. Aiemmin kirjakaupasta ostamani pokkarin nimeltään "pelastaja". Kirjan on kirjoittanut Tommy Tabermann. Kirja ei ole ollenkaan sitä tyyliä mitä yleensä luen, mutta kieltämättä Tabermann kirjoittaa niin hyvin, että olin heti koukussa ja kirja oli luettava loppuun parissa päivässä. Nyt on meneillään Viivi Avellanin "sinkkukirja" ihan eri tyylinen kuin edellinen, mutta sekin omalla tavallaan kiehtova :) Voin sanoa että olen yllättänyt Viivin tavasta ja rohkeudesta kirjoittaa, varsinkin jos nuo kirjan tarinat ovat todellisesta elämästä !