Otsikon aiheesta myöhemmin lisää, palaan ensin viikonloppuun ja koulutukseen.
Koulutus siis alkoi perjantaina ja jatkui lauantaina. Alkuun käytiin läpi lähinnä ammatti-tutkinnon suorittamista ja siihen liittyviä asioita. Helpolla sitä tutkintoa ei läpäise ainakaan meikäläinen, 4 osa-aluetta ja jokaisen osa-alueen kohdalla tulee todistaa että HALLITSEE valokuvaajan ammattitutkinnon vaatimat asiat. Ja kaikki neljä osa-aluetta tulee läpäistä näyttökokeessa hyväksytysti (jonka arvostelee kolme ammattikuvaajaa ja koulun valokuvauksen opettaja). Näytöt ovat niin laajoja ettei niitä voi edes kerralla suorittaa, eli 1-2 näyttöä on järkevää ottaa yhdelle näyttökerralle. Niitä vaatimuksia on piiiiittttkääää lista ja entuudestaan en hallitse esim. studiokuvauksen laitteistoa olleskaan :( Mieltä ei ylentänyt kuulla, että viime koulutuksesta 5 kpl 15:sta läpäisi tutkinnon. Mutta yritän parhaani ;)
Ihan upea porukka, kivaa tutustua uusiin ihmisiin ympäri Suomen! Monenlaista murretta tuli kuultua, Lieksan murre jäi eniten mieleen ;) Odotan jo suurella innolla seuraavaa lähiopetus jaksoa!
1264108089_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuvassa innokkaat opiskelijat Raita ja Marco / Kuva: Sonja Hagström

Pääsimme kokeilemaan "valkoista huonetta" josta saa optimaalisen vireys-lepotilan. Systeemi on kehitetty Hollannissa, ja huoneesta valitaan itselleen paikka, tarjolla oli vesisänkyä, pallomerta ja erilaisia säkkituoleja jne. ja sitten alkaa musiikit soida, ja erilaisia valoefektejä tulee huoneeseen, niitä pyöri seinillä ja katoissa. Huonetta on käytetty menestyksekkäästi mm. kivun lievitykseen. Rentouttava kokemus! Lisäksi teimme erilaisia oppimiseen liittyviä testejä. Tuli todettua että meikäläisellä on Visuaalinen oppimistyyli, ja lisäksi mulla on vasemman aivopuoliskon dominanssi ;)

Lauantaina sitten kotiuduttuani opiskelureissulta lähdin juoksuttamaan koiria jäälle. Meno oli taas ihan hillitöntä, ja Tito otti kerran ritolat ja kävi tutkailemassa yhden kalastajien tekemän avannon varmaan 1 km päässä. Kun huutelin sitä takaisin ja se lähti juoksemaan takaisin, onnistui täydessä vauhdissa tippumaan jonnekki avantoon tms. näin vaan kun takapää meni alta. Nooh, ei siinä sen kummempaa, koira ei ollu reissusta moksiskaan.

Sunnuntai menikin lepäillessä ja iltasella suunnistin Maisaa ja Merviä tapaamaan Titon kanssa pitkästä aikaa. Ensin piti katsastaa se ihqu varsa ja sitten suuntasimme kera otsalamppujen metsään. En päästänyt Titoa irti, koska Maisan ja Titon kokoero on niin suuri, mutta remmissä tehtiin muutamia leikkikutsuja ja iloloikkia. Lisäksi Tito reikku ihan kympillä Mervin kolmen pojan kanssa, Titosta ne on melkein kivempia kuin Maisa. En huomannu mitään ihmeellistä tapahtuvan siellä. Lenkitin vielä Petun jäällä ja illalla nukkumaan mennessä aloin ihmetellä kun Tito itkeskeli ääneen mitä ei tee koskaan normaalisti. Ajattelin että sillä on pissahätä ja lähdin käyttämään sitä ulkona. Säikähdys oli SUURI kun Tito ei tahtonu päästä lattialta ylös, ja kun viimein pääsi käveli ihan selkä köyryssä takajalat jäykkinä ja karvat pystyssä :( Se niistä yöunista. Yritin hieroa ja helpottaa Titon oloa ja tuli nukuttua maksimissaan 3 tuntia.
Aamulla Tito onneksi oli vähän parempi, ja päivä töissä meni kyllä aikalailla sumussa. Lähdin jo klo 15 aikaan katsomaan Titoa ja suunta oli jälleen parempi. Illalla kävin ostamassa vehnäjyväpussin ja lämmitin sen mikrossa ja laitoin sen kipeään kohtaan Titolle. Oma diagnoosini on että lonkan koukistajalihas on revähtänyt, samaiset lihakset olivat "tiukat" molemmilla puolilla jo viime hierontakerralla. Lisäksi hieroin sitä kohtaa useamman kerran päivässä ja annoin sille reilusti b-vitamiini liuosta ja magnesiumia. Tiistai-aamuna Tito jo juosta viiletti aitauksessa ja nyt tänään näyttää sille että  E H K Ä M A H D O L L I S E S T I selvittiin tällä kertaa pelkällä säikähdyksellä. Spekulaatiota on kahdenlaista: joko Tito loukkasi jalan lauantaina jäällä ja viimeinen niitti oli riekkuminen oli Maisan kanssa. Tai sitten Titon lihakset kylmettyivät autossa Sunnuntaina kun kävin katsomassa hevosia (noin 15 minuuttia) ja sitten riekkuessaan sai revähdyksen. Syytä ei voi tietää, mutta toivotaan ettei takapakkia tulisi, ja tästä selvittäisiin melkein vain säikähdyksellä :) Tito on kyllä niiiiiiiin tapaturma altis koira, että toista saa hakea. Ilmeisesti 70 kg elopainoa ja duracelin energiat ja vielä kaiken hyvän päälle touho ei ole hyvä yhdistelmä :(
1264108955_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme... (kuva maanantailta)

Tito pääsi vain "mini mini" lenkeille maanantaina sekä tiistaina, eilen kävin sen kanssa sitten remmissä kävelemässä pari kilometriä jäällä. Se oli kuin laitumelle päässyt varsa, se potki etujaloillaan lumipaukkuja ja saalisti niitä, riekkui remmissä ja hyppi ilmaan... miten teet tuollaisen kanssa RAUHALLISIA lenkkejä :( Sana rauhallinen ja Tito ei sovi yhteen :( Yritetään kuitenkin tää viikko ainakin ottaa tosi rauhallisesti.
1264109661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
kipu väsyttää ...

Tilauksiakin on tullut tehtyä.... toissailtana tuli tilailtua saksan maalta erinäistä kamerakamaa, erilaisia suotimia mm. pyöröpolarisaatiosuodatin. Kun objektiivejä on useita ja "jokaiselle piti tilata jotakin" niin vaikka kappalehinnat on kympeissä, niin aika muhkea oli taas tilauksen loppusumma. Eilen piti hypätä amerikkaan ja tilailla itselle sekä koirille luontaistuotteita. Koirille lähinnä nivelvalmisteita josko ne tuossa rajussa menossa suojais jottain vaikka kummallakaan ei nivelrikkoa ole todettu.
Kun auton lämpöpuhallin saatiin vaihdettua, niin eiköhän levinnyt kotoa ilmalämpöpumppu. Korjaaja kävi tänään toteamassa että korjaus tulee maksamaan yli 1000 euroa... pitää huomenissa selvittää korvaako kotivakuutus tätä lystiä.

Onneksi huomenna on perjantai ja viikonloppu tulossa. PAKKO yrittää kuvailla ellei pakkasta ole ihan hillittömästi. Osa kurssilaisista kuvaa päivittäin ja meikän kamera pölyttyy kameralaukussa. Vain harjoitus tekee mestarin! Edellisen kirjoituksen kommentteihin viitaten, Anita ja Kaisa ja Taina eiköhän me jossain vaiheessa oteta harjoitussessiot :)
Loppuun vielä kuvatus Titon systeristä Lapusta. Selkä on vähä köyryssä ja häntä koipien välissä kun paleltaa niin vietävästi pakkasessa :)
1264109782_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Bullberry Tuppence

Ja sain Espanjasta paljon IHANIA kuvia taas Aksan lapsen lapsen Perlan pennuista. Kyllä näissä jotain Petun ilmettä on molemmissa aika lailla !!! ;) Varsinkin tuossa pojassa.
1264110895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ander ja Azahara


1264110905_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Azahara (tässä tosi paljon samaa näköä ku Petussa nuorena)