Pitää nyt muistin aikana laittaa tänne ylös muutama hyväksi todettu resepti. Jotta joskus kun näitä tekee uudelleen ne löytyy helposti :)

Tälläistä kokeilin yhtenä kesälomapäivänä ruoaksi, fetajuuston ystävä kun olen :) Valkosipulit jätin pois, muuten tein ohjeen mukaan.

Fetapastapannu

3 dl kuviopastaa
250-300 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl oreganoa
½ tl mustapippuria
1 dl persiljaa
1 paprika
200 g fetajuustoa

Keitä pasta ja valuta se. Ruskista sipulit ja suikaloitu paprika, lisää pannulle jauheliha ja jatka paistamista kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä. Mausta ja lisää hienonnettu persilja ja kuutioitu feta. Sekoita varovasti ja hauduta korkeintaan viisi minuuttia, juuston ei ole tarkoitus sulaa velliksi. Kauho pastan päälle.


Seuraavanlaisen suolaisen piirakan tein jo ennen kesälomia. Joku oli ostanu hirveän tangon jääkaappiin jotain palvikinkun tyylistä ja jätti sen syömättä... se uhkasi mennä vanhaksi niin tein siitä tälläisen piirakan. Tämä oli hyvää !

Kinkkupiirakka

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte:
100 g kinkkua
1/4 paprika
100 g juustoraastetta
(persiljaa halutessasi)

Munamaito:
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 mm suolaa
valkopippuria

Nypi pohjan ainekset keskenään ja painele voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Paloittele kinkku ja paprika ja ripottele esipaistetulle pohjalle ne ja juusto. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada ne myös piirakkaan. Paista piirakkaa vielä 15-20 minuuttia.


Sitten ostin kerran muka leivän päälle bonjour savuporosulatejuustoa. Se oli jotenkin pliisun makuista, eikä sitä tullut leivän päälle laitettua, joten aloin etsiä jotain reseptiä johon sen lykkäisin. Valion sivuilta löysin reseptin, jota sovelsin sen verran että ostin kylmäsavuporoviipaleita paketin, pilkoin ne todella pieniksi, ja lykkäsin kastikkeen joukkoon. Kaupassa on myös saatavilla kylmäsavupororouhetta, mutta sitä ei ko. kaupassa ollut, olis säästynyt pilkkomisen vaivalta :) Tää oli aivan huippuhyvää! Ja nopea tehdä.

Pohjantähden savuporokastike (2 annosta)

2 dl   Valio ruokakermaa
1/2 pak (125 g) 

Valio Koskenlaskija kylmäsavuporo -sulatejuustoa

  mustapippuria myllystä
1/2 dl   persiljaa hienonnettuna


Kuumenna ruokakerma. Sulata paloiteltu juusto siihen sekoitellen. Mausta. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.


Suolainen pannari

4 kananmunaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa

Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Taikinaan voi lisätä myös esim. yrttiseosta. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Seos kaadetaan uunipellille ja sitten vain täytteitä päälle oman maun mukaan. Laitoin täytteeksi chilipaprikasalamia, tuoreita tomaatteja ja mozzarellaraastetta. Tuo mozzarella on aika pliisun makuista, seuraavalla kerralla kokeilen mozzarella / emmental sekoitusta.
Paista pannaria 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.