Tällä viikolla on ensimmäistä kertaa tuntunut että kyllä se syksy saapuu kuitenkin... kelit ovat olleet sateisia, ja ilta illan jälkeen pimeä tulee aikaisemmin :(

Palaan vielä viime viikonloppuun. Perjantaina vietin vapaapäivää, ja eipä ollu tietoakaan "vapaasta" koko päivän menin pää kolmantena jalkana... heti herättyäni aloin siivoamaan ja siinä vierähtikin useampi tunti. Sitten tein pellillisen pizzaa (käytin pizzapohjaan sellaista "pizzakit" valmispohjaa, johon kuuluu sulana oleva pellin kokoinen pizzapohja rullalle käärittynä sekä valmiskastike pizzan pohjalle. Yllättävän hyvä!)

1284586476_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten käytin koirat pitkällä metsälenkillä. Lämpöasteita oli peräti 18 astetta, ja meille kaikille tuli hiki :) Niin upea sää, että ulkoilusta olisi voinut nauttia kauemminkin jos vain olisi ollut enemmän aikaa. Iltapäivästä suuntasinkin sitten opiskelemaan. Tällä kertaa oli vuorossa oli kiiltäväpintaisen esineen kuvapalautus. Kun en muuta keksinyt, kuvasin vanhaa hopeamarkkaa. Rekvisiittana oli vanha valokuva sekä viiden markan seteli. Taas jännitti ja hävetti, mutta ihan ok palautteen sain. Valotus oli taas tehty oikein, pohjakangasta opettaja moitti, ja sen tiesinkin ettei se sopinut ollenkaan kuvan tunnelmaan, mutta empä siihen hätään muuta keksinyt.
Eiköhän opettaja pitänyt pistokokeet myös. Piti piirtää lintuperspektiivistä sekä kiiltävä - että mattapintaisen esineen kuvauksen perusperiaatteet. (missä on valot, mitä 45 asteen sääntöjä käytetään, ja missä on kamera, tausta, heijastimet jne.) aikaa oli 10 minuuttia yhteensä. Aika veti tiukille, mutta jottain sain piirrettyä huonolla piirtotaidolla paprulle :)
Lauantaina jatkettiin kiiltäväpintaisten esineiden kuvauksilla, ja tällä erää ei riittäny enää kuva, vaan esineestä piti keksiä puolen sivun tarina, joka sitten luettiin kaikille ääneen ennen kuvapalautusta. Pieniä teknisiä ongelmia meinasi olla studiolamppujen kanssa mutta kyllä työ saatiin valmiiksi määräaikaan mennessä.

1284584751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
opettaja koulutti kiintäväpintaisen esineen kuvausta viululla
(laadukas iphone kuva :))

Kyllä reissu vei mehut taas ihan tyystin, 1.5 tunnin tirsat oli pakko ottaa ennen iltalenkkiä. Kotitehtäväksi tuli sekä ihmisen että esineen yhteiskuva, ja tietenkin tähän liittyvä puolen sivun tarina :) Mietintämyssy on taas käynnissä, eiköhän se idea jossain vaiheessa viriä :)

1284585000_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
kiiltäväpintaisen esineen kuvaustehtävä edelliseltä kerralta

Sunnuntaina sitten kävimme eräässä mökkiesittelyssä. Emme todellakaan olleet ainoat kiinnostuneet, autojen määrä paikan päällä oli kymmenissä !!! Tää ei kuitenkaan ollut se "meidän mökki" mutta tulipahan käytyä, ettei jäänyt vaivaamaan mieltä. Tonttia olisi ollut ruhtinaalliset 1.5 hehtaaria.
Iltapäivästä lähdimme sitten koirien kanssa puolukkaan. Kahdessa eri paikassa pyörimme, kun ekasta paikasta ei puolukoita oikeen löytynyt. Toisesta paikasta saimme varmaan 2-3 litraa, ja siihen oli tyytyminen. Joku oli ehtinyt viedä parhaat päältä kera poimurin. Kolmisen tuntia reissulla meni, koko ajan tuli vettä ja olimme läpimärkiä koko sakki :(
Petu jäi jossain vaiheessa pannastaan kiinni puuhun, ihmettelimme kun se ei huudoista huolimatta tullut, mutta päädyimme jatkamaan matkaa ja oletimme että kyllä se sieltä tulee... jonkin matkaa käveltyämme kun koiraa ei näkynyt missään, palasimme takaisin ja totesimme että yksi raasu istua tökötti puun vieressä panta kiinni oksassa :(
Kotimatkalla poikkesimme kaupan kautta, ostin tarvikkeet lämpimiin voileipiin sekä puolukkahyveeseen. Yleensä en ole marjojen ystävä (varsinkaan puolukoiden), mutta puolukkahyve on kyllä HYVÄÄ.
Tällä reseptillä hyvettä tein:

Soilin puolukkahyve
Kirpeänpehmeään puolukkahyveeseen tarvitset 2 dl puolukoita, 2 rkl sokeria, 2 rkl talkkunaa, 1 dl maitorahkaa ja 1 dl kermaa. Survo puolukat, sekoita sokerin, talkkunan ja rahkan kanssa. Lisää vaahdotettu kerma.

Loppuilta menikin erikoisnäyttelykuvien parissa, maanantaina sain loputkin kuvat editoitua, ja toimitettua sekä yhdistyksen lehteä että nettisivuja varten. Erikoisnäyttelyn BIS-kehän kuvat löytyy täältä.
Iltasella kävin myös tokon kimppatreeneissä, ja tällä kertaa molemmat koirat oli mukana. Koiria oli paikalla kymmenkunta. Molempien kanssa otin alo-luokan liikkeitä, ja Titon osalta lähinnä vaadin keskittymistä muiden koirien keskellä. Emme ole käyneet tokotreeneissä Titon kanssa todella pitkään aikaan. Välillä ote herpaantui ja muiden koirien katselu ja puskiin kuseminen kiinnosti mua enemmän, mutta erityisen hyvin meni paikallaolo kahden koiran välissä, kertaakaan Tito ei edes yrittänyt nousta. Siihen olen todella tyytyväinen. Paikoittain myös hyviä seuraamispätkiä ja perusasento alkaa tulla nopeasti ja rutiinilla. Treeneistä suoraan painelimme vielä metsälenkille. Lenkillä törmäsin erääseen saksanpaimenkoiran omistajaan, sain häneltä todella hyviä harrastus/aktivointi vihjeitä Titoa varten, aion kokeilla viikonloppuna !
Eilen kävimme taas koko sakilla puolukassa, mutta tällä kertaa emme puolukoita löytäneet, saimme senkin edestä raitista syysilmaa :)
Tilluuksia on tullu pitkästä aikaa tehtyä, uutta hajuvettä olen jo pitkään haaveillut, ja nyt tilasin sitten (ihan suomalaisesta nettikaupasta) Diorin Addict hajuveden. Olen joskus saanut Saijalta siitä näytepullon, ja silloin ainakin pidin tuoksusta PALJON. Lisäksi tilasin yhden kasvovoiteen.
Myös laukkukuume on ollut päällä, Elegassa kävin ihailemassa aivan upeaa Guessin laukkua, mutta en raaskinut sitä ostaa. Pitää vielä miettiä ja sulatella asiaa :)

Tänään jatkoin kuvaeditointia Mandin ja Roopen kuvilla, ja huomenna pitää vielä jatkaa että saan ne loppuun. Löysimme erikoisnäyttelypaikan läheisyydestä hauskan ja erikoisen paikan, erään vanhan kellarin; jonka oven suulla osan kuvista otimme. Vaikka oli jo ilta ja satoi vettä, ihan siedettäviä kuvia saimme aikaiseksi. Seuraavassa yksi otos jossa näkyy vanhan kellarin oviluukku.
1284586409_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Mandi kaunokainen mietiskelee että miks mut tänne kellariin
tungettiin ?


Huomenna onkin torstai, viikko on mennyt taas nopeasti. Viikonlopulle tiedossa kihlajaiskuvausta (sään salliessa) ja työpaikan päivystyshuki on päällä. Lisäksi olisi tarkoitus edistää auton sisustusprojektia, kun sekin olisi saatava valmiiksi ennen talvea. Puolukoitakin voisi vielä käydä kattelemassa... näillä mennään viikonloppu.