Sunnuntaina tein oikein gourmee aterian: välimeren lihamureketta, kermakastiketta ja perunamuusia. NAM!
Kiitos taas Rakkaudesta Ruokaan - blogiin hyvästä ohjeesta. (laitan ohjeen loppuun)
Sunnuntaina oltiin Titon kanssa Maisalla kylässä. Mentiin metsään ja ajateltiin että kun Maisa ei pelkää enää Titoa voimme päästää ne irti juoksemaan... just joo meitin Herra ajatti sitä takaa ja hyppi niskaan sellaisella voimalla, että oli vähällä ettei Maisa juossu metsästä kotiin... Raasu häntä koipien välissä yritti väistellä tuota riekkujaa. Ei siinä auttanut ku mennä metsälenkki remmissä. Viljo-poika oli meitin mukana, Tito sai taas hyvää kokemusta lapsista, eikä noteerannu vaikka Viljo saattoi sitä takaa päin silitellä kesken kaiken.

Eilen oltiin sitten Mervin kanssa "Rauhoittavat signaalit" luennolla. Luennon piti Tytti Lintenhofer joka on asunut Itävallassa ja pitänyt koirakoulua siellä. Lisäksi hän on kasvattanut 3 Dogo Argentino - pentuetta.
Todella mielenkiintoinen luento, nyt tajuan että varsinkin meidän Aksa on käyttänyt rauhoittavia signaaleja todella paljon toisiin koiriin :) Osa oli tuttuja, mutta osa ihan uutta! Tulomatka olikin sitten aikas rattoisa, lunta tuli niin ettei nähty tietä ja rekatkin meni ohi, kun ei uskallettu ajaa ku 70 ;)
Kävin kotiin päästyäni "yölenkillä" koirien kanssa tuossa omassa metsässä. Olipas kiva kokemus. Oli ihan valoisaa, puut notkuivat lunta, ja oli ihan hiljaista ketään muuta ei ollut liikkeellä. Mentiin hitaasti tunnin lenkki, koirat saivat haistella ja nauttia uudesta lumesta. En päästänyt niitä irti, ettei olis menny taas hirveäksi riekkumiseksi. Marko oli hakenu grilliltä kärkkäreitä ja voin sanoa ettei ole aikoihin maistunut kärkkäri niin hyvältä kuin lenkin jälkeen :) Koiratkin sai yhden pökkiin ruoan päälle.

Tänään sitten oltiin Titon kanssa tokotreeneissä. Treenit meni tosi kivasti. Tito oli vapautunut ja itse yritin olla mahdollisimman vähän kiristämässä remmiä ja kiskomassa sitä. Ensin harjoiteltiin käännöksiä vasempaan ja loppuun perusasento. Sitten otettiin liikkeestä seisomisia jonka Tito osaa hyvin. Pitää olla tarkkana palkan kanssa, ettei ota askelia mua kohti kun palaan takaisin. Loppuun otettiin paikallaoloa, otin sitä istualteen, kun Tito ei oikein hyvin pysy kylmässä maassa. Annoin Titon pariin otteeseen tutustella noutaja Mollaan. Molla meni vaan ihan selälleen ja Tito tahtoo liian rajusti hyppiä ja leikkiä. Huvitti kun Mollan omistaja on tähän asti luullut että mulla on vain yksi koira, ei ole erottanut että Tito ja Petu ovat eri koiria :) Kotiin päästyäni painelin taas metsälenkille, hieman eri reittiä kuin eilen. Petu olisi halunnut tokoilla, otti kontaktia ja istui aina kun pysähdyin :)
Sain tänään jo ensimmäisen joululahjan. Hannelelta oli tullut paketti postissa. Jätän sen avaamisen jouluun, mutta tuhannet kiitokset Hannele !
Tässä vielä huono kännykuva Titosta ja Petusta mielipuuhassa. Tätä painia meillä on kaikki illat :(
2133617.jpg

ja tässä se gourmee aterian resepti:

VÄLIMEREN MAKUINEN MUREKE:
400 g jauhelihaa (vähärasvaista)
3 rkl korppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia
1 dl ruokakermaa
kourallinen oliiveja pilkottuna
n.4-5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
2 rkl ketsuppia
2 tl kuivattua persiljaa

Sekoita korppujauhot,sipulikeittoaineet ja ruokakerma kulhossa ja anna  tekeytyä noin 15 minuuttia.Lisää joukkoon jauheliha,pilkotut oliivit, aurinkotomaatit,ketsuppi ja persilja.Sekoita massa hyvin.Muotoile mureke uunivuokaan,kaada pikkuisen aurinkotomaattien öljyä murekkeen pinnalle(ei välttämätön).Paista mureketta 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.Tarjoa lohkoperunoiden ja kermaisen sipulikastikkeen kera.

KERMAINEN-SIPULIKASTIKE:
1 iso sipuli silputtuna
2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
vettä
1 prk ruokakermaa
1/2 lihaliemikuutio
sinappia,ketsuppia
suolaa,pippuria,paprikajauhetta

Kuullottele sipulia margariinissa pehmeäksi.Lisää jauhot ja anna niiden hieman saada väriä(älä ruskista kuitenkaan)Lisää loraus vettä ja ruokakerma.Lisää lihaliemikuutio ja muut mausteet.Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa nestettä.

Minä siis tein lohkoperunoiden sijaan perinteistä muusia, aikas hyvää muusin kera :)