meni ihan taas vilauksessa :(
Viikkoon mahtui monenlaista, mm. lenkkeilyä kaatosateessa ja tokon harkkakisoja keskiviikkona. Aamukisassa mulla oli Petu, Petun osalta meni ihan pieleen, ensinnäkin se kipitti paikallaolosta mamman luo kesken kaiken, ja siitä se alamäki jatkui. Saatiin kuitenkin jonkinmoinen pistemäärä (kahdesta liikkeestä 0, ja sitten muista 6 -10) , vaikka Petu olisi ennemmin ollut jossain muualla kuin tokokisoissa ja siellä kentällä :)
Iltakisaan menin Titon kanssa, ja Titohan oli aivan intoa täynnä. En ole aiemmin päästänyt sitä irti usean liikkeen ajaksi tokokentällä, yllätys oli suuri kun se keskittyi minuun täysillä, eikä katsellut ollenkaan ympäristöä. En ole koskaan ikinä edes ottanut sillä kokonaisena alokasluokan liikkeitä, ja varsinkaan kisamaisesti ;) Tulos oli sen mukainen, kaikista muista liikkeistä pyöreä NOLLA paitsi kokonaisvaikutusesta 6 sekin sen iloisuudesta ;) Ei se huonosti muuten mennyt, mutta Tito on niin malttamaton ja innokas ettei se maltta odottaa käskyjä ;) Esim. luoksetulossa se jäi paikalleen istumaan mutta kun käännyin se ei malttanut odottaa mun käskyä vaan tulla pamautti mun luo satasta :) en ole koskaan ottanutkaan liikkeenomaisesti luoksetuloa noin pitkällä matkalla. Tätä rataa se meni, kaikki liikkeet se teki joko ilman käskyjä tai sitten minä jouduin sanomaan (esim. jättävissä liikkeissä) useamman käskyn, niin nollille ne meni ;) Hyvä harjoitus. Titosta vielä tulee hyvä tokoilija, kunhan vähän rauhoittuu ja malttia tulee lisää :)

Torstaina treenailtiin näyttelytreeneissä, vaikka Tito aluksi oli ihan into piukeena, se kuitenkin malttoi seistä ja esiintyä ihan hyvin. Mä en tajua miksi se on ihan intona treenien vetäjään Ariin, se säntää sen luo ja joka kerta on yhtä iloinen jälleennäkeminen ;)  Sen jälkeen vielä lenkkeiltiin Petunian kanssa välikylässä, ja Titon kanssa kävin tielenkin ihan tässä lähialueella.

Perjantaina käytiinkin Titon kanssa päästämässä höyryä ulos Tuomiojalla metsässä. Sattui juuri meille sellainen sellainen aika kova tuuli (jonka jälkeen alkoi sataa) joten oli suht viileää, ja mikä parasta, ei ollu sääskiä !!! Oikein hyvä ajoitus kun päästiin autolle, alkoi se sade. Petunian kanssa ensin ajeltiin tankilla ja kävin lidlissä ostamassa evästä näyttelyreissulle ja sitten mentiin koirien uimarannalle. Ensin kävin lenkin lapaluodossa ja sitten uimaan :) Petua tällä kertaa kiinnosti enemmän rannalla olevat hajut, joten piti nakella sille keppiä veteen että sain sen innostumaan uimisesta.

Uusia reseptejäkin tuli kokeiltua viikon varrella, tässä niistä pari. Eli tein tälläistä mössöä jota voi laittaa esim. kolmioleipien väliin tai sämpylöiden päälle. Tein tätä eväsleipiin, eli mulla oli Kemissä eväänä mukana kolmioleipiä jossa tätä mössöä oli välissä. Ei tää niin kamalan extra hyvää ollut, en taida tehdä toiste. Lisäksi liian kova homma sauvasekoittimella mössätä nuo kinkut ja paprikat ;) Reseptin otin täältä.

Paprika-kinkkulevite leivälle  

  • 1 sipuli
  • 1/2 maustekurkku
  • 1 punainen paprika
  • 400 g palvikinkkua tms.
  • 1 rkl sinappia
  • 300 g ranskankermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 dl tuoretta basilikaa tai persiljaa silputtuna

1. Silppua sipuli mahdollisimman pieniksi ja kuullota hetki pannulla.
2. Silppua myös maustekurkku pieneksi silpuksi.
3. Pese ja halkaise paprika. Poista siemenkota ja pilko paprika sekä myös palvikinkku. Jos omistat monitoimikoneen, hienonna paprika ja kinkku sillä tasaiseksi. Muuten pilko veitsellä mahdollisimman hienoksi.
4. Lisää paprika-kinkkuseokseen sinappi, ranskankerma sekä mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt sipuli sekä maustekurkkusilppu.
5. Sopii joko pienille cocktailleiville, suolakekseille tai sämpylöille levitteeksi. Tee esim. kolmioleipiä leikkaamalla suorakulmaisia vuokaleipäviipaleita kolmioiksi ja laita levitettä väliin.

Ja perjantaina tein tälläistä paprikabroileria. Käytin kanalientä ja laitoin puolet vähemmän paprikaa mitä ohjeessa oli. Tää oli oikein hyvää kera riisin ;)

Paprika Broileri

4kpl broilerin rintafileetä
4 eriväristä paprikaa
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja mauste öljyssä
3 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
5dl kanalientä tai valkoviiniä
suolaa
pippuria
cyrrya
tuoretta basilikaa
öljyä paistamiseen


Pinta ruskista kana fileet tilkassa öljyä, nosta syrjään odottelemaan kun kanan pinta on ottanut hieman väriä. Kuullota sipuli,valkosipuli,tomaatit ja ohueksi suikaloidut paprikat pienessä öljy tilkassa. Lisää pienennetyt basilikat, sekä kuivat mausteet pannulle ja kaada neste päälle. Nosta kana fileet liemeen ja anna muhia kunnes kanat ovat kypsiä, noin 25-30min. tarjoile riisin kera.

Lauantaiaamuna sitten starttasimme kohti Kemiä. Hain aamulla Eijan matkaan "hovikuvaajaksi" ja olimmekin Kemissä hyvissä ajoin ennen kehää. Tää on tätä meikän tuuria, taas mittari kipusi reippaasti yli kahdenkymmenen. Helteestä huolimatta Titolla virtaa riitti, ja jokainen ihminen olisi ollut ihan pakko saada puhutella. HUOH!

Kehässä pyörähdimme ROP:in arvoisesti. Tuomari tykkäsi kovasti Titosta, ja sai hienon arvostelun.
1247567671_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito liikkeessä

Se tulee tässä:
"23 months. Super quality. Very good head. Ordinary underbite. Good expression. Very good neck and topline. Good front. Super body and bone. Well angulated. Very good temperament. Moved and showed to perfection."
-Helge Lie, Norja 11.7.2009-

Kuvat eivät nyt oikein onnistuneet, parhaimmat liikekuvat olivat epätarkkoja :(
Ninan Elsi oli VSP, onnittelut Bullbugbearseille !
Pienimuotoinen juhlapäiväkin meillä oli, kun Tito sai 10. sertinsä. Kun kävimme Hesessä syömässä sai Titokin vähän herkkuja :)
Mulla oli sellainen tunne, että kannattaa jäädä ryhmään... sellainen tunne kun vastaisuudessa tulee, kannattaa lähteä kotio ;) Ryhmän teki sellainen tuomari, jolla ei edes oikeuksia bullmastiffeille ole. Se kyllä katseli Titoa pitkään, vingutteli sille lelua ja juoksutti ympyrät ja kolmiot. Kun tuomari tuli Titon luo, Tito tapansa mukaan meni ihan intona sitä tervehtimään... Sanoin tuomarille että tää on vähän elohiiri... tuomari sanoi että ei tuo kyllä hiireltä näytä :) :) :)
Tässä vielä pari otosta ryhmästä josta ei siis mainetta ja kunniaa tullut:
1247567780_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tuomari vinguttelee lelua Titolle

Tito ei ainakaan repinyt stressiä siinä kuumuudessa... kun kokoamiskehän reunalla odottelimme, se heittäytyi selälleen ja alkoi piehtaroida ;)

1247568083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
tässä ollaan esiarvostelussa

Suuri kiitos Eijalle kuvista ja matkaseurasta !!!

Sunnuntaina sitten starttasin aamulla klo 7 jälkeen uudelleen kohti Kemiä. Lupauduin kehäsihteeriksi. Minun kehään sattui sileäkarvaiset noutajat, labbikset ja kultaiset noutajat. Todella mielenkiintoinen päivä, tuomarilla itsellään oli sileäkarvaisia ja kultaisia, joten eri ei todellakaan helpolla irronnut. Jakoi todella reippaasti sinistä nauhaa, myöskin keltaista ja evaa tuli muutama. Monenlaista esittäjää ja koiraa sellaiseen reilun 80 koiran joukkoon mahtui!!! Eniten yllätti nämä "showlinjaiset" labbikset, jo juniorikoirat olivat aikas tuhteja ;) Lisäksi labbiksissa ja kultaisissa oli muutamilla luonteessa parantamisen varaa, kehässä esitettiin muutamia pelokkaita ja arkoja koiria jotka eivät antaneet tuomarin koskea itseensä. Osalla oli varmaan kehätottumuksen puutetta, ja varmaan näitä löytyy rodusta kuin rodusta, mutta itse olen mieltänyt nämä noutajat sellaisiksi iloisiksi höseltäjiksi niin tämä oli yllätys. Tuomari antoi aiheesta evan tälläisille. Raahelaisiakin oli mukana, ja hienosti menestystä tuli Mäkiharjun kenneliin. Ainakin VSP ja PN4 oli Mäkiharjun kultsuja, samoin heillä oli ROP-kasvattajaryhmä. ONNEA!  Eija oli jälleen mun mukana reissussa, tällä kertaa harjoittelemassa liikekuvauksen saloja :) Sen verran Eijaa sapetti kun ne Titon kuvat olivat epäonnistuneet. Tehtiin menomatkalla sotasuunnitelma mitä asetuksia kokeillaan ja nyt pidetään sitten sellainen jälkipuinti tilaisuus, missä katsotaan millä asetuksilla mikäkin kuva on otettu ;) Eija toi mulle kesälukemis lainaksi ostamansa digikuvaus kirjan, kiitos!  Kultsuista ainakin Eija olikin saanut napattua kivoja otoksia ;)
Olipas paparazzikuvan napannut meikäläisestäkin, kun ihan tosissaan kirjoittelen arvosteluja ;)
1247569632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuomarin nimi oli Erling K. Pedersen Tanskasta. Voin sanoa että pikkaisen kädessä tuntui pitkästä aikaa reilun 80 koiran arvostelun kirjoittaminen enkuksi tanskalaisella aksentilla :)
Kehien jälkeen kävimme syömässä. Näyttelyn järjestäjiltä saimme jos jonkinlaista lappua joilla sai ottaa pyttipannua, makkaraa, viineriä, sämpylää, vohvelia jne. Ei niitä kaikkia edes ehtinyt / jaksanut syödä. Sitten ajelimme Haaparantaan. Eläinkaupasta tuli ostettua aikamoinen varasto sianhäntiä. Olivat sellaisia todella paksuja ja isoja, ja maksoivat 10 kpl / 50 kruunua !!! Ruokakaupasta tuli osteltua taas riisipuuroja, porojuustoa yms. yms. isot kassit käsissä tulimme kaupasta ulos :)
Kiitos menee taas Eijalle matkaseurasta!

Eilinen menikin sitten elpyessä viikonlopun riennoista. Lueskelin Eijalta lainaksi saamaa kirjaa ja illalla molemmat koirat pääsivät juoksemaan kunnon lenkit Tuomiojalle.

Titosta tuli eilen taas jalostuskysely ulkomailta, tällä kertaa tosin lähempää. Koko ajan olen asiaa puinut mielessäni... mutta mutta asia ei ole niin helppo... vaikka koira olisi menestynyt näyttelyssä, haluaisin nähdä sen livenä, mielellään kodin ulkopuolella, jotta näkisin sen luonteen. Ihmisillä on niin erilaisia käsityksiä bullmastiffin luonteista, ja en luota pelkästään siihen että omistaja sanoo että luonne on hyvä. Toinen juttu on koko ja kropan volyymi mitä on vaikea hahmottaa kuvissa... Hyvä esimerkki on se, että kun ihmiset jotka ovat nähneet Titon kuvissa, ja näkevät sen livenä, niillä loksahtaa suu auki ja sanovat etteivät ikinä olisi voineet kuvien perusteella kuvitella sen olevan noin iso ;)
Sama voi olla toisin päin, joku narttu voi näyttää kuvissa todella hyväkokoiselle ja vahvalle, ja onkin livenä joku matala kääpiö. Mittaustuloksiinkaan ei ole luottamista, meinaan Maret Kärdihän mittasi Titon 63 cm korkeaksi, ja sanoi sen olevan valitettavan pieni ;) HEH HEH! Tietty voisin vaatia tuomaan sen koiran näytille, mutta ei sekään ole ihan kohtuullista... ääääh en tiedä!!! Aiemmalle kyselylle onneksi sain sanottua että ei onnistu ainakaan nyt, nimittäin eilen ilmoittivat että juoksu alkoi NYT. En todellakaan lähde ajelemaan minnekkään mällien ottoon satoja kilometrejä kiireisellä aikataululla. Joten sanoin että ei onnistu ei, katsellaan myöhemmin. Toisaalta pelkään että Titon ihana luonne muuttuu jos se pääsee astumaan ja sitten sille tulee jotain eturauhasvaivoja ... HUOH! tää on liian vaikeeta mulle ;)

Asiasta kymmenenteen, se täytyy mainita että ostin jokin aika sitten pingviinituutin ja siitä puuttui kokonaan keksiosa. Laitoin sähköpostia tästä valmistajalle, ja eilen mulle tuli postissa 5 euron seteli sieltä ;) Kannattaa siis antaa palautetta :)
Loppuun vielä kuva Petunian velipojasta ja Aksan pojasta Caposta, joka on lomaillut ekalla ulkomaanreissullaan Saarenmaalla.

1247570301_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Capo (Suvimarjan Al Corazone)