Tänä aamuna (tai paremminkin yön aikana) satoi ensilumi. Heti tuntui paljon valoisammalta aamulenkillä. Iloa ei kestänyt pitkään, päivän mittaan lumi oli jo sulanut pois.

Joulua kohti
mennään hirvittävää vauhtia. Pariin otteeseen olen päässyt virittäytymään jouluiseen tunnelmaan menneen pari viikon aikana. Viime viikon torstaina olin kuvailemassa Raahen ja Rautaruukin marttojen enkelipipari illassa. Aivan upeita 22 cm korkeita pipareita valmistui kokonaisen enkelikuoron verran. Näiden kauniiden enkeleleiden resepti ja muut teko-ohjeet sekä muotti löytyy (toivottavasti) huomisen Raahelaisesta.
Toisen kerran virittäydyin jouluiseen
fiilikseen tiistaina kuvaamalla paikallislehden joulunumeroon toinen toistaan herkullisempia jouluruokia (kuvaamisen lisäksi pääsin myös maistamaan,nam!)  Näiden herkkujen reseptit tulevat 3.12.2011 ilmestyvään joululehteen kuvien kera.

Maanantaina kävin turvakodilla kuvaamassa hetkeä kun martat lahjoittivat upeita itsetekemiään tilkkupeittoja Turvakodin asiakkaiden perheille. Juttu päätyi etusivulle paikallislehdessä. Sen voi lukea täältä.

Viime viikonloppu oli taas aivan liian lyhyt, mökkeilyn ja Isänpäivien merkeissä se vietettiin.
1321654145_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
löytöjä rantahiekasta mökkireissulla

Kun en muutakaan kuvaamisen aihetta keksinyt, piti kuvata kuuluisaa Perkiömäen kauppaa ohikulkumatkalla auton ikkunasta :) Itse en ole tuolla vieraillut, mutta kuuleman mukaan kannattaisi käydä :)  Kyseinen kauppa löytyy jopa Facebookista.
1321653661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime viikolla työpaikalla oli Diabetes poliklinikan avoimet ovet. Kävin siellä kuvailemassa nettisivuja varten. Vaikka sitä kuvittelee tietävänsä että sokeria löytyy vähän joka tuotteesta, niin silti kun sen sokerimäärän näkee PALOINA tuotteen vieressä, se aiheuttaa suurta hämmästystä :) Samoin se rasvan määrä! Uskomatonta mutta totta, että litran juissimehu sisältää 37 palaa sokeria, tai mynthon aski 15 palaa sokeria, aarrearkku - pussista nyt puhumattakaan...
1321654618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jouluiseen tunnelmaan virittäytyminen aiheutti myös sen, että koska olen ollut niiiiiiiiin kiltti, lupasin itselleni tilata pari joululahjaa jo näin ennakkoon :)
Uuteen pikku kameraan ostin salaman, ja kun olen onnistunut kadottamaan jalustan kengän, mun oli "pakko" tilata uusi jalusta. Ostin Manfrotton jalustan, ja siihen kuulapään joka oli huomattavasti kalliimpi kuin itse jalusta. Josko näillä taas mentäis vähän aikaa. 

Viikonlopulle on
luvassa Mac-kurssia huomiselle (herätys kukonlaulun aikaan) ja sen päälle vähän shoppailua ystävän kanssa ja jouluruokakuvat on pakko saada valmiiksi. Päivystyksenkin hommasin Sunnuntaille, joten ei ole tekemisen puutetta viikonlopulle rentoutumisesta puhumattakaan:) Toivotaan uutta lunta viikonlopulle!