Jumaliste että meinas väsyttää aamulla kun kello soi ennen kuutta :( ei muuta kuin vaatteet niskaan ja menoksi kohti Torniota. Kisat oli yhdessä teollisuushallissa missä on mattopohja. Ekana oli evl, jossa 5 koiraa. Sitten avo - luokka jossa 11 koiraa.Ei tässä suuria hehkutuksia tuloksien osalta ole, mutta meidän tavoite täytettiin  :)
Eli Aksa sai 3. tuloksen kisatessaan eka kertaa avoimessa luokassa.  Historiaakin tehtiin ; Aku on siis ensimmäinen bullmastiffi uros Suomessa jolla on tulos avoimesta luokasta ! 

Alku lähti lupaavasti:

1.Paikallaolo 10 (yksi koira nousi paikallaolosta, ja sydän kävi kurkussa kun liikkenohjaaja tuli sanomaan koiran ohjaajalle että tule hakemaan koirasi pois.) Aksa oli tuomarin mukaan haistellut maata vieressä kaula pitkällä hetken, mutta rauhoittunut sitten. Kuulinkin jälkeenpäin että juuri siinä kohdassa oli maannut evl luokan narttu :)
2. Seuraaminen taluttimetta 7
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8

Sitten alkoi alamäki ...

4. luoksetulo 5 (muuten ok, mutta käskyjä tuli liikaa. Eli ei reagoinut jostain syystä mun ekaan käskyyn, joten jouduin antamaan toisen ja sitten pysäytyksessä mulla on sekä käsimerkki että käsky kun saisi käyttää noista vain toista, eli käskyjen takia 5)

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 (mulla kävi käsi vahingossa akuun kun lähdettiin liikkeelle siitä 7, säännöissä sanotaan ettei koiraan ei saa koskea, muuta virhettä en tiedä)

6. Noutaminen 5 (teki miten sen osaa, lähti iloisesti ja toi kapulan mun eteen mutta pudotti ihan mun eteen sen. sitten se nosti sen mulle ja luovutti seistessä.)

7. kauko-ohjaus 0 (ihan korvat hukassa, ei menny edes alkuun maahan
*häpeää*  )

8. Estehyppy 0 (hyppäsi niin sivuun ettei pystynyt enää siitä hyppäämään takaisin vaan kiersi takaisin tullessa esteen)

9. Yleisvaikutelma 9

Olen itse ihan tyytyväinen. Kuten jo aiemmin sanoin, ohjaajassa on VIKAA koirassa ei.
Eli koira ei ollut kisavalmis kun sen tuonne raahasin. Mutta tästä on hyvä jatkaa, ja patistelkaa mua jos blogissa ei ole mitään treenijuttuja muutamaan päivään :)

Samaisella reissulla pyörähdettiin Haaparannassa. Tuli hankittua Ikeasta makuuhuoneen kaapistot.
Kyllä ihmiset varmaan katsoi, kun me kaksi akkaa naisen logiikalla yritettiin saada niitä mahtumaan autoon ja aksa oli remmissä kiinni sellaisessa tolpassa siinä vieressä :)
Jouduttiin purkamaan auto pariin otteeseen, kun tajuttiin että tämä olisi pitänyt laittaa alimmaiseksi... ja loppujen lopuksi, penkit vedettiin niin eteen kuin saa ja selkänojat pystyasentoon ja just ja just saatiin takakontti kiinni.
Eläinkaupasta tuli tehtyä edukkaita hankintoja :) mm. 2,5 kg säkki maksapaloja 29 kruunua !!!
(tässä nyt Aksalle treeninameja kerrakseen:))
sitten käytiin Kallen grillillä syömässä, miten siellä voikaan olla niin hyvät ruoat !!! Tai sitten se vaan tuntuu erikoisen hyvälle, kun sinne tulee mentyä aina nälkäkuoleman partaalla :) Aksa sai aikamoisen läjän pizzan reunoja :)

Titon äippä Kukka oli näytellyt tänään Norjassa Bo i Telemarkissa. Ja voi PIRU soikoon, joku tanskatar oli vieny sertin ja cacibin Kukan nenän edestä :( Kukka siis PN2 ja VACA. Ei tullu INT valiota tällä kertaa ei :(

Petun ontuminen jatkuu. Enää en tiedä onko se haava kipeä vaiko joku muu kipeä. Jäikö sinne edelleen tikku tms. vai onko sillä jotain muuta? Laitoin siihen tänään pihkavoidetta jonka pitäisi "ajaa tikut pois"
meillä on aika asiantuntijalle, siis soppelalle viikon päästä, ennemmin aikaa ei saatu.