Mitään maata kaatavaa tällä(kään) viikolla ei ole tapahtunut. Aloitetaan kuitenkin Sunnuntaista.
Kävin kaatosateessa metsälenkillä ennen isänpäiville menoa sadevaatteet päällä. Joku idiootti älyn väläys oli laittaa alle kevyttoppapuku, voin sanoa että hieman hiosti kun sadepuku ei hengittänyt yhtään. Lenkkeilyn jälkeen mentiin isänpäiville, voi miten ihanaa briittakakkua, tiikerikakkua ja suolaista jauhelihapiirakkaa :) tulikin sitten syötyä "koko rahan edestä" :)
Kun tultiin kotiin, annoin koirille sellaiset isokokoiset vihreä "hammaspuhdistusluut" jotka olin ostanut vähän aikaa sitten mustista ja mirristä. Ne uppos parempiin suihin nopeasti. Yöllä ihmettelin kun Tito oli oli levoton, vaihteli paikkaa ja nuoli itseään. Aamulla herättyäni aloin ihmetellä että mitä paukamia sillä on etu - ja takajaloissa. Mietin hetken että mitä ihmeellistä olen sille antanut. Kunnes satuin vilaisemaan sen naamaa, voi pyhä jyssäys minkä näköinen se oli ! toinen silmä oli muurautunut umpeen ja toinen roikku jotenkin normaalia aukinaisempana. Koko kuono oli turvoksissa ja silmän ympärykset tulipunaiset !!! HUOH! Käytiin aamulenkki mutta onneksi se oli ihan pirteä. Hengitys näytti kulkevan normaalisti, niin uskalsin lähteä töihin. Kävin ruokatunnilla sitä katsomassa ja pahempaan suuntaan se ei ollut onneksi mennyt. Samalla huomasin että Petunkin silmän ympärykset oli ihan tulipunaiset ja silmät turvonneet mutta lievemmin kuin Titolla. Kumpikaan ei koskaan ole ollut allerginen millekään, ja mitään muuta normaalista poikkeavaa ne ei saaneet kuin nämä hiivatin luut. En käsitä mitä säilöntä tai väriainetta noissa luissa oli, jotka aiheuttivat tämän kamalan reaktion !!!! Me kierretään jatkossa tälläiset värilliset luut kaukaa !
Maanantaina sitten lenkkeiltiin Kaupaunginmetsässä. Tito sai jonku älynväläyksen sielläkin. Se ei normaalisti rynni autosta ulos, nyt se lähti painelemaan tuhatta ja sataa. Päätin ottaa Petun kuitenkin remmiin ennen kuin lähden saalistamaan Titoa. Näin jo Petun ilmeestä mitä on odotettavissa, se väisti mun kättä ja paineli Titon perään. Ne juoksi viereisen tehtaan pihaan ja siellä mentiin pihaa ympäri tuhatta ja sataa. Onneksi ei liikkunut autoja tms. ja sain ne ihmeen helposti "ruotuun". Käytiin pikku pakkasessa pitkä metsälenkki otsalampun kanssa.
Tiistaina olin valokuvakurssilla. Käytiin läpi mm. makrokuvausta ja tekijän oikeuksia. Katseltiin "paperisia" kuvasuurennoksia, jotka oli teetetty dia / mustavalko filmistä, UPEITA! Minä vein sinne myös muutamia omia kuviani, tykillä heijastettiin ne seinään ja katseltiin. Käytiin läpi mikä niissä oli onnistunutta ja mikä oli pielessä. Tutustuttiin myös sellaiseen todella korkeaan ja isoon jalustaan, ja kaukosäädin laukaisijaan, jolla pystyy ottamaan kuvia siten että on itsekkin kuvassa, tai esim. eläimiä kuvaamaan siten että voi itse avustaa ja laukaista sitten kaukosäätimellä :) Hienoja laitteita ! Jalusta oli niin korkea että sinne piti kiivetä tikapuiden avulla :) Mukavaa oli taas ! Sen jälkeen lenkkeiltiin Saloisten suunnalla. Sula keli teki sen, että taas oli kuraista. Onneksi ei niin kuraista, että olisin joutunut pesemään koirat.
Eilen sitten olin intona menossa Petun kanssa treenaamaan pitkästä aikaa, mutta valitettavasti kouluttaja oli sairaana, joten treenit peruttiin :( Tyydyin sitten menemään kaupan kautta Tekun taakse metsään luontopolulle lenkkeilemään, kiertelin mökkitietä ja sitten metsän kautta takaisin. Oli uskomattoman valoisaa, taivas valaisi jotenkin ihan eri tavalla kun muina iltoina. Illalla sain vielä jonku virtapiikin ja tein makaroonilaatikon valmiiksi ruoaksi tälle päivälle.
Tänään sitten oli ihan upea kuutamo ja pieni pakkanen. Ei muuta kuin koirat autoon ja Tuomiojan tien varteen lenkille. Koirat juoksivat innoissaan irti ja minä ihailin kuutamoa ja tähtiä.
Vimpat joulumainokset sain taitettua alkuviikosta, Pia lupasi pikkasen lisää armon aikaa :) Kiitos Pia. Varsinkin omaan mainokseen ei tahtonut enää riittää ideoita, mutta jonkinlaisen sain väsättyä. Nyt odotellaan innolla lehteä!
Mulla on TAAS lauantaina koulutushommia, joten viikonloppu jää lyhyeksi. Nyt en ota mitään ylimääräistä enää tälle vuodelle, tosin lähes kaikki viikonloputkin ovat jo varattuja Jouluun saakka. Jyväskylään ei olla menossa, mutta sinne oli kuulemma vaihtunut tuomari Annukka Paloheimoon. Ko. tuomari on ilmeisesti vastikään saanut oikeudet rodulle, olisi ollut kiva käydä katsomassa hänen arvosteluaan. Mutta ehkä joskus toiste sitten.
Pia laittoi viestiä, ja kertoi Kokkolassa olevan lunta. Toivotaan että se lumisade siirtyy tänne pohjoisen suuntaan yön aikana.
Loppuun vielä kuva Aksasta, jonka löysin kun etsin kuvaa joulumainokseen. Kuva on otettu 15.7. ja olen nimennyt sen "Aksa toipilas" nimellä. Aku on tässä just toipunut siitä kamalasta hot spotista mistä kaikki sai alkunsa, karva alkoi kasvaa takaisin. Minusta Aksa näyttää tässä oikein pirteälle, vaikkakin samaisena iltana iltalenkillä Aku kaatui ensimmäisen kerran ja silloin säikähdin todella että mistä tässä on kysymys.
2061038.jpg
Täältä löytyy viime perjantaina tekemäni Aksan in memoriam ilmoitus joka tulee B & M lehteen.