taas alkoi. Neljän päivän loma tuntui yllättävän pitkälle, ja nyt sitten ei auta ku painaa täysiä viikkoja lomaan saakka ;)
Palatakseni lomaan... perjantaina me käytiin syömässä Kiinalaisessa pitkästä aikaa. Sitten käytiin taas katsomassa yhtä myytävänä ollutta mökkiä Pyhäjoen suunnalla. Se oli kyllä "keskellä ei mitään" mutta kyläpahasen kaikki mökit oli survottu samalle pellolle, joten se sitten siitä. Tonttia oli kyllä useampia hehtaareja ja paikkaa mainostettiin rauhaa ja luontoa rakastavalle sopivaksi... mutta ei taas kerrottu sitä että näköetäisyydellä oli toinen talo. No thank you! Ei ole sitä mitä haemme. Etsintä jatkuu...
Meidän isä oli mukana,  ja siinä keskellä ei mitään karautimme auton metsätielle ja kävimme kävelemässä aikamoisen lenkin todellakin rauhallisessa paikassa ;) Välillä paistoi aurinko ja välillä tuli vettä taivaan täydeltä. Mutta koirat nautti. Metsäautotien reunamilla oli isot ojat, ja Titosta on NIIIIIN kivaa käydä vähän väliä juomassa niistä ojista vettä ;)
Vielä iltasella käytiin Sirkan ja Petunian kanssa kaupunginmetsässä aikamoinen lenkki. Annoin Petun juosta irti, ja meillä oli iltasella väsyneet koissut :)

Lauantaina sitten starttasimme aamupäivästä kohti Haukipudasta, veljen pojan ristiäisiin. Matkalla haimme kyytiin Oulusta tätini ja sitten matka jatkui. Jälleen säät vaihtelivat että välillä tuli vettä, ja välillä paistoi aurinko. Leevin velipojan nimeksi tuli Lenni Antti. Ihanat ristiäiset ja hyvät tarjoilut. Mun veli oli tehny voileipäkakun ihan itse. Täytyy sanoa että en pystyisi parempaan ;)
Tässäpä yksi kuva kummipoika Leevistä kera veljensä Lennin. (Leevillä on ihana letti, ilmeisesti joku muotivillitys että pitää olla pitkä letti, se ei anna sitä leikata :))
1243285180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Leevi ja Lenni

Tullessa me ajeltiin Bauhausin kautta kotiin. Pitkään siellä kierreltiin, mutta mitään "wautsi wau" elämystä en kyllä saanut, enkä myöskään uusia sisustusideoita. Yksi taulu sieltä ainoastaan tarttui matkaan. Sieltä ajoimme lähimmälle huoltsikalle syömään piffit. Minä otin TIETENKIN aurajuustokastikkeella ja lohkoperunoilla, Marko taas pippuripihvin ja kastikkeen. Sitten vielä kaupan kautta kotio.

Kotiin päästyäni aurinko porotti niin kirkkaasti, että hetken huumassa keksin että nyt vois lähteä kuvaamaan koiria... Niinpä laitoin Eijalle viestiä että olisko intoa kuvaamaan... Tiesin että Eija oli ollu päivän Hailuodossa, mutta intoa vielä riitti kuvaamiseenkin ;)
Joten menimme Mikonkariin kuvailemaan. Eija olikin sopivasti mökillään Minkonkarissa, joten nappasin sen matkalla kyytiin. Eija kuvasi ja minä yritin epätoivoisesti saada Titoa esiintymään mallina... Ihan nappiin ei mennyt... Mie en saanu super hyper energistä elukkaa olemaan paikoillaan ja kameran säädötkin olivat vähän pielessä. Tai mun kamerassa oli jatkuva tarkennus päällä, ja Eija oletti että tarkennus lukittuu kun hän painaa napin puoleksi pohjaan. Näin ei ollut, ja siksi iso osa kuvista oli epätarkkoja. Mutta harjoitus tekee mestarin ;) ja siksihän me kuvailemaan mentiinkin, kun Eija on ostanut samanlaisen kameran että opittais lisää. Meikä raahasi vielä jossain hetken huumassa matkaan Titon kolmen viimeisen näyttelyn palkinnotkin. (Norja, Vaasa ja Ruotsi) olipas järkevää... Häiriötekijöitäkin oli ihan riittämiin, milloin joku tuli uittamaan koiraansa ja nakkelemaan sille keppiä veteen viereen, ja välillä siellä oli lenkkeilijöitä ja pari pikku poikaakin sinne ilmestyi ;)
Mutta tässä pari otosta pikku miehestä, itse tykkään kyllä väreistä ja valosta.
1243285229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito kera kolmen viime näyttelyn palkintojen... ruokasäkki tästä puuttuu, mutta se on jo osittain cottoni Emman paremmissa suissa :)

1243285241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
ja tässä poseerataan muuten vaan ilta-auringossa ;)

Petunian kanssa lenkkeilin sellaisen "yökävelyn" kotiinpäästyäni. Ensin tuntui että en jaksa käydä ku korttelin ympäri, mutta kun vauhtiin päästiin, kierrettiinkin aikamoinen lenkki.

Eilen sitten päivällä kokkailin taas sitä ihanaa broilerikastiketta johon tulee smetanaa ja suolakurkkua. Sitten piti kattoa formuja-ajoja, ottaa päikkärit yms. vaikka rästissä olis ollut ties mitä hommia. Petunian kanssa kävin tosi pitkän lenkin. Ajoin autolla Tekun taakse tien päähän ja lähdin siitä kävelemään soratietä pitkin. Läpätin samalla Hannelen kanssa puhelimessa ja matka meni niin rattoisasti, että yht äkkiä tajusin olevani melkein Pursimajalla, ja olin kävellyt 3-4 kilometriä. Eipä siinä muuta kuin sama takaisin. Petu jaksoi tosi hyvin ja ravasi melkein koko ajan.
Kotiin päästyäni koira vaihtoon ja Titon kanssa kohti Piehinkiä. Mentiin Maisalle kylään pitkästä aikaa. Maisalla on ollut juoksut, joten ollaan pidetty vähän etäisyyttä ;) Voi hitto miten upeat ulkoilumaastot lähtee melkein Maisan kotipihasta!!! Käytiin pitkä lenkki metsäautoteitä pitkin. Maisa ja Tito leikkivät vähän ja suureksi osaksi annoimme niiden juosta irti vuorotellen. Pelkään että Tito loukkaa Maisaa, kun on sen verran isompi ja rajumpi. Ja Maisa on edelleen vähän "ujo" ja saattaa säikähtää Titon rajuja otteita. Takaisin tultuamme illalla yhdeksän jälkeen näpsin maisasta muutaman kuvan heidän ratsastuskentällä. Pilvisen sään ja myöhäisen ajankohdan takia valoa ei ollut tarpeeksi, mutta kyllä näistä Maisulin tunnistaa :)
1243285273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Maisa poseeraa

1243285292_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Maisan 1 vuotis pääposeeraus ;)

Tänään oltiin Titon kanssa fysioterapeutilla. Hyviä uutisia oli se, että lonkan koukistajalihas ei ollut enää olleskaan niin jumissa ku ennen. Jumikohtia oli nyt vähän selän alaosassa vasemmalla puolella. Oikea puoli oli ok, Tito antoi sen hieroa yhteen menoon ja nautti. Vasemmalla puolella piti aluksi taas riuhtoa seisomaan kun selkä oli niin arka. Mutta kun jumit saatiin sieltäkin auki, niin se alkoi rentoutua. Pikku hiljaa herra alkaa tottumaan tähänkin hommaan. Lopuksi Tito sai taas "sähköhoitoa" siihen selkäänsä. Otettiin vielä kuukauden päähän uusi aika. Sitten kun molemmat puolet ovat samanlaiset kuin tänään oikea puoli, olen tyytyväinen :)
Tulomatkalla piti käydä taas Tassulassa täydentämässä pakastevarastoja. Tällä erää otin neuta, vogelia ja lohirisottoa sekä mahalaukkua. Kaksi muovikassillista taas tarttui mukaan :) Tito sai perinteisesti sian hännän.
Kotona sitten lenkkeiltiin ihan lähimetsissä, jo yksistään sen takia että Titon on viisasta ottaa hieronnan jälkeen rauhallisemmin. Illan päätteeksi tuli tehtyä taas Englantiin aikamoinen tilaus. Punta on vähän korkeampi, mutta edelleen sen verran alhaalla että tilaukset sieltä kannattavat :) Tilasin nyt mm. autoon sellaisen merkkikohtaisen ylhäältä alas asti tulevan turvakalterin. Ajattelin että se on hyvä noilla kimppa näyttelyreissuillakin, kun voin kallistaa takapenkit, ja siirtää entisen verkon etupenkkien taakse ja jakaa takatilan kahtia. Ei tarvi Maisankaan olla häkissä jos mennään yhdessä näyttelyreissuille :) Lisäksi tietenkin tilailin kaiken maailman niveljuttuja ja kampoja ja korvanpuhdistusainetta yms. Postarit oli vaan 20 puntaa, vaikka kyseessä on noinkin iso tavara. Ebaysta olisin saanut saman puolella hinnalla, mutta postikulut olisivat olleet törkeät 50 puntaa ! Ystäväni joka on tulossa elokuussa Suomeen Englannista katsomaan erikoisnäyttelyä lupautui myöskin sen tuomaan, mutta en jaksanut odotella elokuulle saakka. Eli nyt vaan odottelemaan sen "pikku paketin" saapumista ;)