Oli meidän teema viime viikonloppuna  maaherran residenssissä Oulussa valokuvauksen työpajassa. Yksistään sunnuntai päivälle pituudeksi tuli 14 tuntia ! Huippu koulutus huippuseurassa. Kiitos työpajan vetäjälle Tiinalle! Tiina on juuri ollut tekemässä valaisusta kirjaa (suomentanut kirjan), suosittelen lämpimästi kaikille valokuvaajille. Kirjaa voi tilata täältä
Lauantaina syötiin thaimaalaista ruokaa, eka kertaa kävin thai-ravintolassa :) Pitkälti mun kana-annos muistutti tavis kiinalaista. Mutta kurssikaverin kala-annos näytti todella herkulliselle!

1336769708_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
laadukasta kännykuvaa :)

Seuraavassa yhden kuvan verran tunnelmia kurssilta. Kimmo oli hieman uupunut, kävi heittämässä päivällä toisaalla valokuvauskoulutuksen, ja tuli illaksi kuvaamaan meidän kanssa, pitihän ne pikku nokoset ottaa lattialla :)
1336769792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
näkymiä maaherran residenssistä

Lauantaina kuvasin uusien tuttavuuksien Ailin ja Marian kanssa. Meidän tiimityö toimi loistavasti, ja saatiin hyvä palaute kuvista. Oli kiva tutustua uusiin ihmisiin jotka olivat käyneet saman valokuvauskoulutuksen samassa paikassa kuin minäkin.

Sunnuntaina söimme Amarillon antimia. Jälleen kännyotosta kurssikaverin sapuskasta, sen verran hyvälle tämä lihalla varustettu salaatti näytti :)
1336769923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina kuvattiin ensin Ailin kanssa meitin "villi kortti" kuva, joka ei ehkä ole julkaisukelpoinen koska toimin itse myös mallina :) Iltasella olin assarina Kimmon sello-kuvaukselle jossa oli tarkoitus kuvata kuvia erääseen kalenteriin. Mielenkiintoinen kuvaus, valitettavasti pitkän hionnan jälkeen kun saatiin kaikki kohdalleen, aika loppui kesken :( 
Yksi kurssin tavoitteesta oli saada laadukkaita kuvia Lääninhallituksen esitteeseen, toivottavasti onnistuimme tässä tavoitteessa. 

Olin onneksi kaukaa viisas, ja otin maanantain vapaaksi. Oli mahtavuutta nukkua pitkään, muu päivä menikin sitten ikkunan pesussa ja verhojen vaihdossa :) Iltasella käytiin vielä mökillä, vaikka koirat olivatkin mökkeilleet jo edellisenäkin päivänä. Ihana aurinkoinen keväinen sää, oli nautinto päästä viikonlopun sisälläolon jälkeen pitkälle lenkille ! 

1336771093_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
lenkin jälkeen leikittiin tennispallolla :)

Viikollakin oli yksi hieman erilainen kuvausjuttu liittyen työhön. Siitä enemmän lisää myöhemmin.
Huomenissa on Raahessa ekotori-tapahtuma jonne kannattaa tulla paikalle, sillä jos sattuu mun kameran eteen, voi päästä paikallislehteen :)
Sunnuntaille on myös luvassa erään pikkupojan kuvausta, saa nähdä miten onnistun, eka kertaa kuvaan lasta "aatamin asussa" :)
Rasti seinään, olen ilmoittanut Titon Kempeleen näyttelyyn, samaiselle reissulle oli sovittuna hääkuvaus katselmus Oulunsaloon. Siellä on tuomarinmuutos, ja pitänee miettiä viitsiikö mennä tuomarille, jolla ollaan vajaa vuosi sitten käyty:( niin tätä meidän tuuria :( Rahat onneksi on mahdollista saada takaisin.

Pakko hehkuttaa mun uudesta retro-hankinnasta. Siis olen NIIIIIIIIIIIIIIN myyty viri-kaakaopurkkeihin, jotka muistan mummolasta. Kun näen purkin kuvan, mieleeni herää ihanat muistot mummolasta ♥ Näitä purkkeja on saanut vain ne, jotka ovat ostaneet Viri-kaakaota, niitä ei ole ollut muutoin myynnissä. Ja ennen kaikkea ne jotka ovat säilyttäneet purkit 70-luvulta!  Tavoitteena on saada näitä koristeeksi 4 purkkia, mutta näistä kahdestakin olen NIIIIIIN onnellinen. Suuri kiitos siis Kirsille, joka raaski luopua purkeistaan!
1336772522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Loppuun vielä ajatuksia herättävä lause, joka oli erään tuttavan facebook päivityksessä:

"Kun yksi onnen ovi sulkeutuu, toinen aukeaa.
Me vain tuijotamme niin kauan sulkeutuvaa,
ettemme näe sitä toista, joka on meille auennut.
-Helen Keller-"