Titosta siis tuli tänään setä, kun Viiru sai yhden ainokaisen fawnin tyttövauvan. Painoa tällä tyttösellä oli 545 gr. Isänä siis englantilainen Copperfield Zamiel.

Sitten palataan ajassa meidän tän viikon treenauksiin. Petun kanssa treenailtiin tiistaina, ja nyt jäi oikeasti hyvä fiilis treeneistä. Huvitti kun mentiin paikalle, mukana oli uusi kultainennoutaja uros, Petu huomasi heti uuden treenikaverin. Pää pitkällä haisteli uuden tulokkaan suuntaan, mutta sitten kiinnostus lopahti siihen. Alkuun otettiin seuraamisen liikkeelle lähtöjä, ja heti hyvästä kontaktista iso palkka ja vapautus. Sitten otettiin paikallaoloa. Petunia oli hienosti paikalla, ei valittamista mistään. Kävin useampaan otteeseen seisoskelemassa Petun vierellä, ei tietoakaan perusasennon ennakoinnista.
Sitten saimme valita kaksi "vaikeinta" liiketta johon saatiin kotiläksyjä. En osannut pistää liikkeitä "vaikeusjärjestykseen" mutta valitsin seuraamisen ja liikkeestä maahanmenon. Tein molemmat liikkeet kisamaisesti liikkurin käskytyksestä. Seuraaminen meni TODELLA hyvin, ainoastaan täyskäännöksen jälkeen Petu alkoi haistella hetken maata, mutta kun siitä käskytettiin juoksuun, sekin unohtui ja loppu meni hyvin. Kotiläksynä pitää nyt harjoitella skarppaamista täyskäännösten ja käännösten jälkeen. Sitten liikkeestä maahanmeno. Ekalla kerralla se meni nappiin, mutta ohjaajan mielestä itse "varmistelin" liikaa. Itse en edes huomannut omaa varmistelua, joten sen jälkeen otimme harjoituksia siten että keskityin itse siihen että jatkan saman tien matkaa, enkä anna vartaloapuja, enkä jää varmistelemaan. Useiden toistojen jälkeen Petu alkoi ennakoida perusasentoa, sitä taas pitää harjoitella lisää.
Petu ja Molla olivat taas niin kiinnostuneita toisistaan, välillä säntäiltiin toisten luo. Myös Corginaikkonen kiinnosti Petua siihen malliin, että vuorotellen yritti liehitellä molempia :)
Titon kanssa käytiin iltasella remmilenkki vielä Sinkkiniemessä osittain teitä ja osittain luontopolkua pitkin.

Keskiviikkona oli sitten Titon vuoro treenata. Jälleen aloitettiin seuraamisen liikkeellelähdöillä. Alkukankeuden jälkeen Tito jaksoi keskittyä, ja saatiin useampi onnistunut suoritus. Sitten harjoiteltiin luoksetuloja eteen, ne Titolla meni joka kerta nappiin. Sitten otettiin liikkeestä seisomista. Liikuttiin koiran ympärillä ja takana, ja pariin otteeseen kiersin koko koiran. Tämä seisomisliike ei Titolle tuota ongelmaa. Sitten se otettiin paikallaoloa. Jonkin aikaa Tito malttaa olla maassa, mutta pienikin häiriö saa sen helposti nousemaan. Kuten naapurikoiran palkkaaminen, tai naapurikoiran ohjaajan liikkuminen. Samoin jos itse kaivan esim. namia taskusta, se ponkaisee istumaan. Hyviä pätkiä saatiin, huolimatta muutamasta ylösnoususta. Sää oli todella tuulinen, tuulta voisi kutsua myrskytuuleksi. Tämä aiheutti sen, että Tito jahtasi maassa lentäviä lehtiä vähän väliä. Tosin samaa teki treenikaveri bortsu ;)
Treenien jälkeen käytiin vielä lenkkeilemässä meren rannassa ja luontopolulla. Sitten painelin kotiin hakemaan Petuniaa, ja käytiin lenkki välikylässä. Tuuli sen
kun yltyi, mutta se ei Petunian menoa haitannut.

Eilen sitten ajattelin että on aika päästää Titosta "höyryt pihalle" ekaa kertaa hieronnan jälkeen. Mentiin Tuomiojan metsiin ja herra painatteli kyllä antaumuksella keppi suussa menemään. Petunian kanssa lenkkeiltiin kotimaisemissa pyöräteitä pitkin Kummatissa.

Tänään sitten Tito pääsi vuorostaan välikylän lenkin, ja Petunia lenkkeili Sinkkiniemessä luontopoluilla. Petunialla otin vähän kontakti/seuraamisharjoituksia, kun huomenissa olisi tarkoitus osallistua kerhon cup-kisaan. Anita aikoi tulla meitin henkiseksi tueksi ja ottamaan kuvia ;)
Titoa kysyttiin jalostukseen ulkomailta, mutta pitänee vielä pureskella asiaa ja tehdä päätös rauhassa.
Ilmoitin molemmat herrat Gällivaren näyttelyyn. Tuo näyttely sattuu loma-ajalle niin suunniteltiin että vuokrataan mökki jostain, ja lomaillaan samalla useampi päivä.
Loppuun vielä yksi kuva Titosta viime viikonlopulta...

1243632528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meitin Aksa näyttää edelleen olevan "julkkis" tällä erää se poseeraa Bas Boschin uudessa kirjamainoksessa, joka löytyy täältä.
Hanna oli teettänyt upean mainoksen ko. kirjaan. Olen tilannut ko. kirjan, joten sitä odotellaan täällä jo innolla :)