Ei sitten vietettykään Juhannusta Rovaniemellä... Empimisen jälkeen päätin kuitenkin että jätetään näyttelyreissu välistä, kun Titon päässä on vieri vieressä pieniä karvattomia kohtia joissa on ollut sääsken syömä ja vielä yksi isompi karvaton kohta jonka se onneton ehti aiemmin kynsiä auki. Kivempi kuitenkin esittää koira tuomarille kun se on kunnossa, eikä "pää purtuna" :) Onneks ne on nyt ruvella että ei tässä auta ku odotella karvan kasvua :)
Aiempina kesinä ei ole näin pahoja syömiä Titolle tullut, mutta täytyy myöntää että sinä iltana jolloin iso osa näistä tuli, en ole koskaan ikinä aiemmin kokenut tällä alueella sellaista sääskimäärää. Oltiin siis mökillä ja lähdin kävelemään Titon kanssa läheiseen metsikköön. Pääsin 10 metriä kun tajusin että koira alkaa piehtaroida ja yrittää hangata niitä sääskiä pois päästään ja pää on ihan täys sääskiä. Niitä hyökkäs jostain kokonainen armeija kimppuun. Kun sain koiran pystyyn niin juostiin takaisin mökin pihaan ja suoraan autoon. Omat jalat olivat kans ihan täynnä kutisevia patteja vaikka mulla oli pitkät housut, sukat ja kengät jotka olin valellut sääskimyrkyllä. Onhan niitä osumia tullut lisää joka ilta, mutta tää oli se kaamein kokemus :(
Tässä tän päivän tilanne Titon kallosta...
1309211670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vietimme siis juhannuksen siis ihan kotosalla, hyvästä ruoasta nauttien ja ulkoillen. Aattoiltana oli varsinkin niin tuulinen ja viileä sää, että pystyimme taas käymään useamman kilometrin lenkin metsäautoteitä pitkin. Meillä kaikilla oli vaan vähän eri tahti :)
1309212901_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Seuraavana minä ja viimeisenä Tito joka jäi syömään heiniä muutaman metrin välein :)

Illalla grillasimme lohta, ja tein lohelle kaveriksi salaattia uusista perunoista, reseptin löysin Kotilieden sivuilta. Retiisit jätin reseptistä pois.

Lauantaina lenkkeilimme ystävän kanssa. Taas oli ötököitä liikenteessä, mutta kohtuullisesti lenkistä selvittiin. Räpsykin kulki lenkillä mukana, tässä yksi kuva Petusta.
1309213713_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito jäi piehtaroimaan sammalikkoon ja Petu odottelee kypsänä...

Eilen kävimme pikaisen reissun Haaparannassa ilman koiria. Löysin voidetta jota voin jatkossakin laittaa sekä itselle että koirille sääsken puremiin. Testasin sitä jo eilen, uskomattoman nopeasti voide imeytyy, vaikka vaikuttaa paksulta. Lisätietoja täältä. Perinteisesti ostin yhden 10 kg laatikon helfoderia, vaihtelua lihoille ja Petunia nirsokekin syö tätä hyvin :)
Kaikkea muutakin pientä auton takakontti oli pullollaan kotimatkalla, vaikka ei edes käyty Ikeassa. Kotimatkaevääksi oli pakko hakea pizza Gränseniltä.
1309214035_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Husen's kebab pizza, ei voi moittia :) 

Kotiintulo oli vähintäänkin IKIMUISTOINEN. Voi itku! Petu oli ripuloinu mun työhuoneen lattialle ja matoille (vaalea laminaatti ja lankamatot!!!) ja Tito vuorostaan oli raapinu poskensa verille. Ei siinä auttanut kuin 1.5 tuntia siivota työhuonetta yökkien, kolme kertaa piti vaihtaa vesi että sain lattiat puhtaaksi. Kymmenen jälkeen illalla pääsin vasta lähtemään lenkille. Onneksi ystävä lähti mukaan, vaikka myöhään menikin. Sain vähä parannettua maailmaa :) Kotiin tultua suihkuttelin Titon pään ja posken ja totesin että onneksi se näytti pahemmalle mitä olikaan. Siitä oli tullut vähän verta, ja se oli levinnyt karvoihin ja näytti alkuun että koko poski on verillä. Lenkin ja Titon suihkuttelun jälkeen oli jo rauhallisempi mieli :)
Iloinen ja positiivinen yllätys kotiintulossa oli paikallislehti. Se oli nimittäin tupsahtanut laatikkoon päivän aikana. Mökkijuttu oli julkaistu, ja minun ottamia kuvia oli julkaistu jutun yhteydessä perätin kahdeksan! ( tai yksi etusivun vinkkauksessa ja 7 itse jutun yhteydessä) Lisäksi juttu ja kuvat oli saanu mukavasti tilaa lehdessä: koko aukeaman verran. Pari kuvaa oli laitettu todella isoon kokoon, ja muutama todella pieneen kokoon. Minun mielestä pienemmistä kuvista ei saanu enää kunnolla selvää, ja isot kuvat olisivat näkyneet vähän pienempinäkin :) mutta itse näihin ei voi vaikuttaa...

Tämän päivän olen siivonnut. Tuntui että täällä edelleen lemuaa ripuli, joten suursiivous päälle! Viitisen tuntia siinä meni, mutta nyt on puhdasta (ainakin vähän aikaa).
Tänään käytiin tunnin verran kävelemässä koirien kanssa meren rannassa + lähimaastoissa. Lämmintä ei ollut kuin 13.5 astetta ja mereltä tuuli niin ei ollut pahemmin sääskiäkään. Loisto lenkki siis :) Mentiin ilmeisesti liian lähelle linnun pesää, tämä kun hyökki kohti ja lenteli pään päällä ihan urakalla :)
1309214682_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
menkää pois, tää on mun reviiri :)

Huomenissakin on puuhaa riittämiin. Tältä päivältä peruuntunut mökkikuvauskeikka siirrettiin huomiseksi. Mökki on saaressa joten matkoineen siellä varmaan menee useampi tunti. Iltasella menen verijälkikurssille :) Ja varmaan kurssin ja koirien lenkityksen jälkeen on jo alettava selailemaan mökkikuvia, mikäli aion ne saada tän viikon lehteen valmiiksi. Keskiviikkona kutsuu Kokkola ja iltatori, torstaina kuvaillaan vanhassa kaupungissa erästä taloa ja perjantaina tiedossa ihan ensi luokkaiset luokkabailut :)
Kyllä tää on kivvaa tää lomailu :)