Siis ilmojen lämpötila ja lumimäärä vaihtelee päivittäin :( Maanantai-iltana tuuli ihan sikana oli lämpöasteita ja vettä tuli taivaan täydeltä. Siis sää oli sellainen että teki mieli kääriytyä vilttiin sohvan nurkkaan ja ottaa kirja esiin. Ensin ajattelin että en viitsi käydä kuin korttelin ympäri lenkit tuossa säässä... sitten sain kuningasidean matkalla kauppaan. Ajoin auton Palonkylään metsän reunaan entisten lenkkipolkujen viereen. Kävelin metsän ja peltojen ja asutusalueen läpi Titon kanssa Saloisten Essolle ja matkalla soitin Markolle että tuo Petu Essolle. Siellä sitten vaihdettiin koiria, Tito lähti Markon kyydissä kotiin ja minä Petun kanssa kohti Palonkylää. Sateesta ja tuulesta huolimatta lenkkeilypohja metsässä ja pellolla oli tosi hyvä, ei ollu yhtään liukasta, pojat saivat painatella rauhassa irti. Kadulla sen sijaan tie oli peilijäällä. Petun kanssa kun lähdettiin kävelemään vastaan tuli sellainen musta sekarotuinen koira joka käytti kaiken mahdollisen äänivarantonsa ja riuhtoi meitä kohti. Menin Petun kanssa ojan reunalle ja pyysin Petun istumaan ja odotin että josko ne meidät ohittaisi. Aikansa siinä omistaja yritti piipittää "hiljaa" sille koiralle, kunnes kääntyi takaisin ja meni muutaman talon päähän ilmeisesti kotipihaansa. Kun me Petun kanssa ohitettiin se piha koira raivosi entistä isommalla äänellä. Se ääni kuului vielä metsään saakka. Olin tosi tyytyväinen Petun käytökseen, löysällä remmillä tuli vierellä eikä noteerannu koiraa miksikään. Lenkkeilyyn meni aikaa reilut 2 tuntia, ja voin sanoa että olin "hieman" märkä kun pääsin kotiin.
Petu voi nyt paljon paremmin kun eturauhastulehdus on toivottavasti lopullisesti voitettu. Se syö ruokansa todella hyvin, myöskin Yrjölän puuroa mikä ei aiemmin ole sille kelvannut. Lopetin sunnuntaina antibioottikuurin Petulta, koska sillä turposi ihan ihmeellisesti silmän ympärykset lauantaina, enkä keksi kyllä mitään muuta mistä se olisi tullut. Se saa nyt puolikkaan c-vitamiinin aamuin illoin ja lisäksi sitä luontaistuotetta minkä pitäs auttaa eturauhasvaivaan.

Eilen sitten käytiin Titon kanssa tällä kertaa LUMISESSA metsässä Sinkkiniemessä (ja pikku pakkasessa) lenkillä. Aamulla alkoi sataa lunta, ja sitä tulikin koko päivän. Tito sai kaahottaa taas irti ja oli ihanteellinen lenkkisää. Petun kanssa menin sitten peltojen läpi kummattiin ja sieltä pyöräteitä pitkin takaisin kotiin. Tavattiin matkalla pikkuinen saksanmetsästysterrieri. Petu olisi kovasti halunnut sen kanssa leikkiä, mutta annoimme vain sen haistella Petua takaapäin koska se terhakkaasti tuli kyllä kohti mutta lähemmäs päästyään Petun koko alkoi sitä hirvittää. Lenkkeiltiin siinä suoran verran yhtä matkaa, ja Petu katseli moneen kertaan taapäin kun ne lähtivät eri suuntaan, että eikö se kaveri tulekkaan enää mukana :)

Tänään sitten olikin lisää lunta ja 14 astetta pakkasta. Tuntui oikeasti kylmältä. Käytiin Titon kanssa kaupassa ja sitten mentiin kaupunginmetsään juoksentelemaan. Ensimmäistä kertaa Titolla paleli tassuja alkulenkistä. Ikinä ennen en ole huomannut että sitä elohiirtä palelisi :) Kotiin päästyäni kävin kiertämässä Junnilanmäen ympäri Petun kanssa, Petulle laitoin toppaloimen päälle ettei saa kylmää. Sitten oli pakko lähteä tankille, Petun otin kyytiin. Nämä ilmanvaihtelut saavat aikaan sen, että mun auton tankki on aina jäässä. Marko sulatti sen mulle valmiiksi, ja kun pääsin kilsan matkan huoltoasemalle, se oli taas jäässä! Onneksi älysin ottaa pussin jossa kuumaa vettä matkaan. Siellä varmaan 10 min. sulattelin sitä että sain auki. Pistin nyt tankin niin piripintaan kuin mahdollista ettei ihan heti tarvii olla korkkia sulattelemassa. Ostin kauppareissulla sellaista porkkamössöä joka oli pakastettu sellaisiin pyöreisiin palloihin. Oli tietty poistomyynnissä, 0,60 eur iso pussi ! Keitin ison kattilan riisiä koirille ja hulautin sekaan sitä puoli pussia porkkanaa. Kotona vasta tajusin kuinka käyttökelpoista se on Yrjöän puuroihin yms. pitänee huomenna käydä varastoimassa isompi satsi mikäli niitä vielä on...

Eilen illalla (lue: yöllä) tein Pialle uuden blogipohjan. Sitä voi ihailla täältä.
Huomenna on taas jo torstai. Loppuviikoksi on luvattu vieläkin kovempaa pakkasta, saa nähdä onko viikonloppuna helle :)
Loppuun taas kaivellaan muistojen arkistoa, kun nykyisin ei ole tullut kuvattua sitten yhtään. Iskä ja poika poseeraa. Petu on kuvassa aika lailla just samanikäinen kuin Tito nyt. Voi miten ihmeellisen näköinen naama Petulla on ;)

Aku ja Petu Jutan pihalla toukokuu 2006