Palaan otsikkoon myöhemmin, mutta myönnettäköön että otsikko viittaa vahvasti minuun ;)

Viikko on taas vierähtänyt, viime torstaina tokoteltiin Tipsunian kanssa, en niinkään vielä pyri tarkkuuteen liikkeissä, vaan siihen että se tekee töitä ja keskittyy minuun eikä koko ajan seuraa mitä vieressä oleva koira tekee, ja voisiko sen kanssa vaikka leikkiä ;) Siinä Tito on mennyt eteenpäin. Kentälle tullaan suht hallitusti nykyään, eikä se yritä säntäillä joka ihmisen ja koiran luo.

Perjantaina onneton sain idean mennä metsään Tuomiojalle Titon kanssa sen jälkeen kun Petun kanssa oltiin lenkkeilty tielenkki välikylässä. En voi sanoin kuvailla mitenkään sitä sääskien määrää. HUOH! Niitä oli joka paikassa ja ihan mustanaan. Ei tuullut ja oli lämmin sää, niin kaikki olivat liikenteessä. Metsätien päässä oli upea kesantopelto jossa Tito otti muutaman spurtin.
1245269686_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Upea kesäilta ja tälläinen iso kesantopelto, voisiko muuta toivoa ?
Mutta NE sääsket :(


1245269846_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Titon menoa sääsket ei niin paljon haitanneet :)

Tietenkin ennen kotiinlähtöä Tito kävi rypemässä pellon reunalla olevassa ruosteojassa, ja se piti taas pestä kotona :(
Tito varmaan ihmetteli että minkähän virtapiikin emäntä kavereineen on saanut, me juostiin sieltä metsästä pois ja LUJAA. Kun pääsimme autoon, kotimatka menikin mukavasti ikkunat auki ajaessa ja sääskiä metsästellen. Pienessä hetkessä auki olevista auton ovista autoon tunki ziljoona sääskeä. Osa oli täynnä verta. YÖK!

Perjantaina sain kauan o1245270613_img-d41d8cd98f00b204e9800998edottamani paketin Englannista! (viitaten otsikkoon ;)) tilasin mm. autoon ylhäältä alas asti ulottuvan rautakalterin, tämä oli se "päähankinta". Tyytyväinen olin ostokseen, oli juuri sellainen mitä ajattelin. Sivutuotteena tuli tilattua jos jonkinlaista "pientä". Eli mm. punkkitipat niskaan molemmille (yhden ison koiran annos naurettavat 3,90 puntaa. Hintataso meikäläisten apteekissa on ihan toista) sitten sellaista nivelöljyä joka kyllä sisältää kaikki mahdolliset aineet, siis perinteisten glucosamiinin ja condroitin lisäksi se sisältää mm. magnesiumia, c-vitamiinia, b-vitamiinia, sinkkiä, Yucca-uutetta ja MSM:ää. Se ei ollut ihan edullisimmasta päästä, samaa hintatasoa kuin Suomessa nuo nivelaineet, mutta nehän eivät sisällä noita muita aineita. Toistaiseksi se jääköön nyt odottelemaan varastoon, voisi vaikka syksyllä antaa siitä kuurit molemmille. Sitten tilasin korvatippoja. Siis luulin tilaavani korvien puhdistusainetta, mutta pullo oli todella pieni, ja ajattelin että tästä puhdistaa korkeintaan kaksi kertaa korvat... Kunnes luin ohjeen... olivatkin jotain tippoja tulehtuneeseen korvaan, pistetään 6 tippaa korvaan 7 pvän ajan. Jääkööt sekin varastoon odottamaan tarvetta.

Lauantaiaamuna sitten huomasin Titolla punkin päässä. Ilmeisesti se sai sen itseensä tuolta sääskien täyttämältä metsäreissulta. Kivuttomasti se lähti pinseteillä onneksi pois. En ehtinyt tietenkään niille vielä noita tippoja laittaa. Aamusella sitten asennettiin kalteri autoon paikoilleen, ja hyvä tuli :)
Sen jälkeen mentiin porukoille syömään. Tarjolla oli itse savustettua siikaa, uusia perunoita ja salaattia, NAM! Jälkkäriksi raparperikiisseliä ja jätskiä. Vähän myöhemmin juotiin vielä mun synttärikaffet, meikä nimittäin vanheni taas vuodella. Niin ne vuodet vierii, että perässä ei pysy. Ennen lähtöä availin ihanat lahjat jotka olin saanu postissa. Muutaman ihanan lahjan haluan mainita: Pialta sain koirakuiskaaja DVD:t 4 kpl ja yhteensä 11 tuntia :) Ihanaa, lomalla voin aamusella kääriytyä peittoon sadesäällä ja katsoa muutaman jakson ;) Suuri kiitos Pia ihanasta lahjasta !!!1245271187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Saijalta sain aivan ihanat korut: kaula ja rannekorut, just mun tyyliset ja väriset. Kiitos Saija! Kummitäti oli itse tehnyt aivan ihanat koira-aiheiset tyynyliinat ja lisäksi sain marimekon meikkipussin. Äitiltä sain oikean toivelahjan !!! Se liittyy mun uuteen harrastukseen skräppäykseen ;) Eli sain "skräppäyspaketin" jossa albumi, papereita, sakset yms. tarvikkeita ja lisäksi skräppäyskirjan. Kyllä kelpaa lähteä nyt skräppäyskursseille Kälviälle :) Ai ja ei pidä unohtaa Sirkan tuomaa kesäkukkaa, se on tällä hetkellä mun ainoa kesäkukka :)

1245271229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Synttärijuhliin tuli Oulusta myös kummipoika Leevi ja Lennikin vieraili ekaa kertaa Raahessa.
Markon lahjaa en olekkaan saanut vielä. Sekin liittyy tähän mun nettishoppailu holicciin... Itse toivoin ja siis tilasimme minulle pari valokuvauskirjaa Englannista. Toinen sellainen yleisopas ja toinen on ihan mun kameraan liittyvä kirja ja siihen sisältyy vielä cd-levy. En malttanu olla samalla tilaamatta paria koirakirjaa, toinen mm. koiran stressistä. Mikäs siinä tilaillessa, kun postikuluja ei mennyt ollenkaan. Tää nettikauppa tarjoaa ilmaisen lähetyksen joka puolelle maailmaa. Tätä pakettia ei ole vielä ole tullut.
Juhlinnan jälkeen lähdettiin käymään mökillä. Otin matkaan vain Titon koska tiesin että sääskiä on siellä ihan ziljoona, niin piti kävellä koko ajan. Otimme imurin matkaan ja Marko imuroi mökin ja puisteli matot ja vuodevaatteet sillä aikaa kun me lenkkeilimme Titon kanssa. Sääskiä oli siedettävä määrä, koska tuuli jonkin verran. Kuviakin piti taas räpsiä, tässä pari.
1245272004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito nauttii kesästä

1245272022_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito katselee lintuja totisena

1245272038_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
tälläiset maisemat oli poislähtiissä

Kotiin päästyäni Petunian kanssa baanalle. Sovimme kaverin kanssa tärskyt kaupunginmetsään ja siellä sitten lenkkeilimme kera sääskien. Kotiin päästyämme piti vielä ennen saunaa grillata makkaraa kun mökillä grillailu jäi väliin.

Sunnuntaipäivä oli onnettoman HIOSTAVA ja kostea. Välillä satoi. Onneksi sain tehtyä sisällä hommia, ja siivoiltua. Jossain välissä grillailimme kalkkunavartaita, söimme salaattia ja uusia perunoita. Nyt se grillikausi on täysillä päällä :)
Illalla sääskiä uhmaten painelin taas Tuomiojalle, tällä kertaa vähän eri paikkaan. Pitkää lenkkiä ei Titon tarvinnu juosta kun se läähätti ihan hulluna. Itsellänikin oli vaatteet kuin olis kosteassa pesuhuoneessa seissyt. Petunian kanssa käytiin vielä tielenkki tokolanperällä.

Alkuviikko olikin onneksi viileämpi. Maanantaina mentiin Titon kanssa tekun taakse autolla, sieltä kierreltiin metsien ja tien kautta lenkki kaatosateessa. Tito kastui ihan läpimäräksi kuten minäkin. Petunian kanssa lähdettäessä sade oli onneksi lakannut, se kissa ei olisi muuten lähtenyt minnekkään. Mentiin kotoa lähiseutuja kierrellen tielenkki.

Tiistaina treenailtiin Petun kanssa ja tänään Titon kanssa. Samaa kaavaa menivät molempien treenit. Alkuun seuraamisessa rytmivaihteluita, juoksua ja hidasta kävelyä.
Sitten otettiin hyppyä ja noutoa ja loppuun vielä rivissä harjoitus jossa olivat vaan sivulla perusasennossa siten että ei tehty mitään. Paikallaolo otettiin tällä kertaa istuen.
Petun treeneissä otettiin hauska harjoitus jossa lähdettiin liikkeelle seuraamalla. Nakattiin kapula ja pyydettiin noutamaan. Tulomatkaa jatkettiinkin esteen yli kapula suussa ja sitten luovutus. Eka kerta meni petulla hyvin, mutta parilla muulla kerralla kapula tipahti suusta hypyn aikana.
Tito taas kunnostautui noudossa, se itse kiinnostui noutokapulasta kun huomasi ne esteen vieressä. Ja toi mulle useampaan kertaan raskaan puisen perinteisen kapulan.
Akullahan treenasin sellaisella omalla kapulalla aina, jossa oli leveä suuosa ja isot laipat. Myöskin hypyt meni Titolla tosi hienosti, jäi seisomaan käskystä esteen taa. Petunialla oli vaikeuksia olla istuultaan paikallaolossa, kerran meni itse maahan kesken istumisen. Tito pysyi hyvin istullaan. Vielä ensi viikolla treenaillaan, sitten ohjatut treenit jäävätkin noin kuukauden tauolle.

Ai ja vielä yksi lisäys mun viime viikon netshop holicciin. Tilasin viime viikolla Jerseyn saarelta kosmetiikkaa. Paketti tuli eilen !!! Hajuvettä, yhden kampaamosarjan shampoota ja huulikiillettä ja kajal. Olin todella tyytyväinen! Hinnat ovat todella edulliset, ja postikuluja ei mene, ja paketti tulla tupsahtaa postilaatikkoon! Tässä on sekin hyvä puoli, että ei voi hullaantua ja tilata kerralla liikaa, kun pitää muistaa tullirajat. Ja vähän tasoitustakin sain näihin shoppailuihin viime viikolla. Töissä tuli puhetta mun "hajuvesivarastosta" (myönnettäköön että muutama virhehankinta on tullut tehtyä ;)) ja joku heitti sitten että myy ne meille. Nooh, seuraavana aamuna pakkasin matkaan 4 virheosto purnukkaa, ja sain ne kaikki myytyä hetkessä ;) Nyt voi hyvällä omalla tunnolla siis ostella uusia :)

Hannaltakin tuli uusia kuvia pentusista muutama päivä sitten, päivät vierii ja ne kasvaa silmissä. En jaksa nyt alkaa niitä lisäilemään tänne, odotellaan seuraavaa kuvasatsia :)

Tänään käytiin ostamassa tarvikkeet terassia varten. Juhannusmökkeilyt Rovaniemellä muuttuivatkin terassin tekoon kotona ;) Mennään sunnuntaina vain päiväselti käymään näyttelyssä kun kehä on vasta puolen päivän aikaan.
Huomenna onkin sitten vimppa herätys pitkään aikaan. Meikällä alkaa L O M A !!!