Eilen tokoteltiin Titon kanssa. Olin kahden vaiheilla lähteäkkö treenaamaan vaiko ei, joka paikka peilijäällä, niin myös treenikenttä. Mentiin kuitenkin, ja olin hyvin tyytyväinen Titon käytökseen ja keskittymiseen.
Ensin otettiin paikallaoloa, Tito ei suostunut menemään kylmään maahan makaamaan, otin sitten paikallaoloa istuma-asennossa. Sitten otettiin seuraamisia siten että keskityttiin hyviin aloituksiin ja palkattiin niistä. Ne meni meillä hyvin. Sitten otettiin seuraamisia siten, että oltiin kaikki 6 koiraa rivissä, ja jokainen pujotteli vuorollaan koirien välistä, muut olivat sillä aikaa perusasennossa. Tito malttoi hyvin olla paikallaan, seuraaminen makupala kiinni nenässä meni myös hyvin. Meikä ihmetteli jossain vaiheessa että miten Tito on NIIN RAUHALLINEN nuuskuttelee maata, eikä ole ollenkaan muista koirista kiinnostunut. Sitten tajusin että kun olin hanska kädessä ottanut namia taskusta, taskun vuori oli tullut ulos hanskan mukana, ja namit iloisesti levinneet lumihankeen :) niitähän se Tito sieltä haisteli :) Loppuun otettiin vielä liikkeestä seisomista, se menee Titolla hyvin, poseeraa oikein näyttelyasennossa :)
Treenien jälkeen lenkkeilin Petunian kanssa tuossa kotimetsässä, lenkkiseurana Johanna puhelimen välityksellä :)
Tänään sitten tokoteltiin vuorostaan Petun kanssa. Alkuun otettiin paikallaoloja. Petu meni reippaasti maahan hankeen ja niissä ei ollut mitään sanomista. Sitten harjoiteltiin seuraamisen liikkeellelähtöjä, niissä ei myös mitään sanomista. Sitten otettiin liikkeestä seisomista, se menee myös hyvin, ainoa on perusasennon ennakointi. Otin sitten erikseen seisomisia jossa tökötin Petun vierellä ja palkkasin seisomisesta. Sitten otettiin kaukokäskyjä istu - maahan. Pari ekaa harjoitusta meni nappiin, mutta sitten Kirsi ja Kirsin heeleri meni meidän vierestä ohi viemään roskikseen pussia, sen jälkeen Petun keskittyminen herpaantui, ja sitä olisi kiinnostanut enemmän heeleri tyttösen hajut :) Selkeästi sitä näytti myös palelevan, lopetimme sitten treenit siihen. Petu ihastui tyystin yhteen noutajatyttöön, niinkin harvinainen rotu kuin Chesapeakelahdennoutaja. Annoin aluksi vähän haistella sitä, ja Petu olisi heti halunnut sen kanssa leikkiä. Treenien välissä se loi kaihoisia katseita noutajatyttöön :) Lähtiissä väkisin yritti kiskoa sen luo. Joskus voisi antaakkin Petun juosta ja leikkiä muidenkin kuin Titon kanssa, mutta tokotreenien yhteydessä en sitä iloa suo :) Eilen tavattiin nuori berni neitonen ja alustavasti sovittiinkin että meitin pojat saa leikkiä sen kanssa. Kotiin päästyäni lenkkeilin vuorostaan Titon kanssa metsässä. Kävin myös töiden jälkeen Mustissa ja Mirrissä täydentämässä pakasteliha varastoja.