Voi miten ihana sää lauantaina oli ;) piti jo juoda kaffet terassilla ja nauttia auringosta. Tuli tosiaan fiilis että kesä on tulossa !
Kävimme päivällä Raahe-cityssä vähän shoppaamassa, mukaan tarttui hintavat ulkoiluhousut ja farkut. Ulkoiluhousut oli laadukasta kangasta, ja olivat kalliimmat kuin farkut ;) Mutta todellisuudessa enemmän mulla tulee pidettyä vapaa-ajalla ulkoilutamineita kuin farkkuja. Eli eipä sitä aina tarvii lähteä "merta edemmäs kalaan" ;)
Iltapäivällä lähdettiin ajelemaan Siikajoelle. Siellä on ollut jonkin aikaa yksi talo myytävänä, jota ollaan vähän kiinnostuneina katseltu "mökki/ 2. asunnoksi". Päätettiin käydä katsastamassa se livenä. Mutta eipä tarvinnu talon kohdalla edes vauhtia hiljentää, sijainti oli ihan muuta mitä netin kuvat antoivat ymmärtää. Se sitten siitä.
Ajeltiin sieltä Revonlahden ja Siikajoen välimaastoon lenkkeilemään. Aivan upeat ja ennenkaikkea vaihtelevat ja mäkiset lenkkipolut sieltä löytyi. Sää oli ehkä hiukan liian lämmin ja mukaan ei tullut koirille vettä mutta pitkä lenkki tehtiin. Fyssari suositteli Titolle mäkimaastoja, ja niitä nyt sitten olikin (ja niitä lähdettiin hakemaan), herra sai ottaa muutaman "mäkilähdön" ;) Ensin rauhallisesti kävellen, sitten ravaten ja pari kertaa sai päästellä omaan tahtiin.
1241552036_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tito ja mäkilähtö ;)

Kun aikamme näitä polkuja kävelimme päädyimme tosi isoille pelloille. Ihana maalaismaisema ja hiljaisuus. Piti antaa poikien ottaa pienet spurtit pellolla, mutta suurin into oli jäänyt jo lenkkipolulle. Joten vaaraa "päättömästä menosta" ja Titon revähdyksen pahenemisesta ei tällä erää ollut. Harmitti että ei tullut kysyttyä fyssarilta pitikö Tito pitää remmiliikunnalla käsittelyn jälkeen, viimeksi ohjeena oli remmiliikuntaa 2 päivää. Nyt käsittelystä oli kulunut se kaksi päivää.
1241552457_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
poikien spurttiareena

Takaisinpäin meno oli rauhallista ;) Koirat läähättivät ja onneksi löytyi pieni puro josta koirat saivat juoda. Itselläkin oli kamala hiki, tuulihousut olivat liikaa :)
Metsästä ajeltiin vielä anoppilaan kylään. Koirat kerjäsivät kilvan rapsutuksia, ihan älytöntä huomion hakua. Sielläkin käytiin vielä isossa pihapiirissä kävelemässä lenkki, kyllä uni maistui kun päästiin kotiin. Nälkä oli myös herännyt reissun aikana, tein tonnikala/majoneesi täytteisiä rullarieskoja jonne lisäsin väliin vielä kurkkua ja tomaattia ja oliiveja. NAM!

Sunnuntai olikin sitten rästien tekopäivä: vaatteiden silitystä, laskujen maksua, ikkunoiden pesua yms. Katselin ja suunnittelin myös kesän näyttelytourneeta Titolle. Alkuillasta kävimme koissujen ja yhden kaverin kanssa metsälenkillä. Menimme paikkaan jossa ennen emme ole käyneet, ja lähdimme seuraamaan metsätraktorin tekemää jälkeä. Alkumatkasta polku oli todella hyväkuntoinen, mutta pikku hiljaa se huononi, ja vastassa oli kaatuneita risuja ja puita. Loppujen lopuksi rämmimme lähes umpimetsässä. Raskas lenkki, mutta teki hyvää meille kaikille ! Täältäkin löytyi onneksi iso oja josta koirat saivat välillä juoda.
1241553071_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
juomavettä riitti ;)

1241553084_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
lenkkeilymaastoa

Eilen sitten sunnuntain rämpimisten jälkeen päätin valita vähän helpommat lenkkimaastot. Kauppareissun yhteydessä ajelin Sinkkiniemeen jossa oli treffit lenkkikaverin kanssa, ja kävelimme noin puolet tietä ja puolet metsäpolkuja. Sää oli nyt sateinen ja kolea. Tie oli aika kurainen, ja jalat sekä mahanalukset olivat aika kivassa kunnossa kun pääsin kotiin. Ei auttanut kuin suihkuttaa koirat.
Petunia oli oksentanut maanantaina päivällä makkariin, ja syykin on selvä. Tein niille lauantaina sitä puuroa, mutta sehän on selvää että puuro ei Petulle kelpaa. Kun muuta ei ollut tarjolla, herra paastosi pari päivää, ja nyt sitten tuli sappinesteet pihalle. Maanantaina sitten tarjosin murren lihakasvismixiä, sehän herralle maistui, ja ruoka on pysynyt sisällä.

Tänään treenattiin tokoa Petun kanssa. Alkuun otettiin liikkeestä seisomisia. Ei ongelmaa. Käskyn muotoon pitää kiinnittää huomiota, kerran sanoin venyttämällä seiiiii-sooo niin herra pamahti maahan, koska sanon maaaaaa-han käskyn samalla tavalla. Sitten mentiin riviin, ja liikkurin ohjaamana mentiin käskyjen mukaan porukalla seuraamista, pysähdyksiä, juoksua, täyskäännöksiä ja käännöksiä. Muuten Petulla meni hyvin, yhdellä suoralla jossa Molla noutaja meni edellä ote herpaantui hetkeksi, ja olisi ollut kivempaa haistella Mollan peräpäätä. Sitten otettiin sama pareittain, meidän parina oli Molla. Nyt kuitenkin Petu kuunteli ja keskittyi. Sitten tehtiin iso neliö ruutumerkeistä ja valittiin jokainen yksi merkki. Siitä lähdettiin liikkeelle ja otettiin neliössä seuraamista ja pysähdyksiä. Sitten otettiin noutoa. Pääsin edistämään meidän noutoa viime kerrasta siten, että kun Petu oli tuomassa kapulaa käännyin siihen selin, ja ohjasin sen sivulle, ja otin luovutuksen sivulla. Innokkaasti petu teki useamman toiston. Lopuksi otettiin paikallaoloa. Hanna juoksutti häiriötekijänä edestakaisin doggiaan paikallaolijoiden edessä. Ei häirinnyt Petua mitenkään, vaikka välillä huutelin Hannalle kommenttia. Kävin palkkaamassa pari, kolme kertaa yhteensä paikallaolo kesti varmaan 5 minuuttia.
Marko oli mun ollessa treeneissä haravoinut melkein koko pihan! Kiva ylläri !
Treenien jälkeen lähdin remmilenkille Titon kanssa pyöräteitä pitkin kummattiin. Virtaa oli ku pienessä pitäjässä ja totesin ettei remmilenkki riitä mitenkään. Vielä kun kaverin kanssa jäätiin läpättämään tuohon meidän eteen, niin Tito ehti syödä jostain viimeisistä lumikinoksista lunta naamaan että veti sen jälkeen hirveän oksennuksen tuohon tien reunaan :( Ilmeisesti lumen seassa oli kaikki talven suolat. Päätin mennä keräämään pa***aa vielä aitaukseen kun loputkin lumet ovat sulaneet. Otin Titon matkaan ja juoksutti itse itseään kepin kera aitauksessa. Ihan hillitöntä rumbaa ympäri aitausta ;)
Tänään tuli Piteån laput, tällä kertaa numero ei ollut 69 vaan 32. Hotellia ollaan jo alustavasti katseltu, tarinahan kertoo etten minä aja sataa kilsaa pidempään  ilman hotelliyöpymisiä :) Tällä kertaa pitää yrittää ajella se 180 km Tornioon tai Haaparantaan saakka, jonne on tarkoitus jäädä illaksi shoppaamaan, ja sieltä sitten aamusella kohti Piteåta. Petu jää Markon kanssa kotiin me mennään akkaporukalla kera Titon.
Ja iloisia uutisia tuli Hannalta lauantaina, Lappu oli tiine ja siellä useampia pentuja ;)
Tällä viikolla Hanna menee tapaamaan myös Titon veljeä Hessua, toivottavasti saamme tuoreita kuvia herrasta.
Viime viikolla näitä perheenlisäys uutisia tulikin riittämiin, nimittäin minusta tuli toistamiseen täti, kun veljen perheeseen syntyi toinen poika tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Onnittelut sinne Kellon suuntaan !