Meitin juhannusillan menyy on nyt suunniteltu ;) Eli Peruna-fetasalaattia, tzatzikia
ja valkosipuli/yrtti maustettuja porsaan ulkofilepihvejä, patonkia ja hyvää punaviiniä ;) tosin valmistus vielä vaiheessa, perunat keitetty ja tsatsiki on valmiina jääkaapissa, tästä on hyvä jatkaa. Reseptit lainasin Liemessä - blogista, KIITOS! Terassihankekin etenee lujaa vauhtia.

Pilvisestä ja kylmästä säästä huolimatta Hyvää juhannusta!

1245615305_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kirsikkapuut kukkivat kauniisti (kuva meidän pihalta)

Seuraavassa vielä reseptit perunafeta salaattiin ja tzatzikiin.

Peruna-fetasalaatti (4 hlö)

8 pientä puikulaperunaa
1/2 sipuli
100 g fetaa
rucolaa

kastike:
0,5 dl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vahvaa sinappia
1 rkl sitruunamehua
hyppysellinen sokeria
suolaa
pippuria


Kuori, pilko ja keitä perunat. Jäähdytä perunoita jääkaapissa hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla voimakkaasti ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin sekaan ja nostele varovasti.


TZATZIKI

3-4 dl vähärasvaista maustamatonta jugurttia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 kurkku
1 kermaviili
Basilikaa
Suolaa
Pippuria

Voit käyttää esimerkiksi bulgarian jugurttia, joka tulisi valuttaa ensin n. tunnin ajan. Vinkki! Laita jugurtti suodatinpaperiin kahvinkeittimeen ja annan ylimääräisten nesteiden valua kahvinkeittimeen. Nopeammin pääset jos käytät turkkilaista ruokajugurttia, jota ei tarvitse valuttaa. Tzatzikin tulisi olla raikasta, joten valitse mahdollisimman vähärasvaista. Raasta kurkku ja annan myös valua hetki. Murskaa valkosipuli öljyn sekaan. Yhdistä valuneet jugurtti ja kurkkuraaste, kermaviili, valkosipuliöljy, basilikasilppu, suola ja pippuri. Anna seistä jääkaapissa maustumassa 30 min. ennen tarjoilua.

Sitten tein huomiseksi MEHUA ;)
Sain töistä raparperipiirakan ohjeen. En ole mitenkään ihastunut raparperipiirakkaan, ja samassa lapussa oli sitruunaraparperi mehun ohje, joten päätin kokeilla sitä, että pihalla kasvavat raparperit tulee käytettyä. Se on huomenna valmista, voipi olla että aamulla janottaa ;)

Tässä vielä ohje:
2 sitruunaa
1 kg raparperia paloiteltuna
1/2 kg sokeria
2 l vettä

Leikkaa pestyt sitruunat viipaleiksi. Pane sitruunat ja paloitellut raparperit ja sokeri isoon astiaan. Keitä vesi kiehuvaksi. Kaada vesi astiaan muiden ainesten päälle. Anna seistä seuraavaan päivään. Siivilöi mehu ja tarjoa vedellä laimennettuna. Vinkki: voit käyttää siivilöinnin jälkeen raparperit piirakan täytteeksi.

Loppuun kuva terassitekeleestä. Tässä siis uutta on vain ristikko-osa. Ja sekin on vielä maalaamatta. Viereiselle sivulle tulee siis puinen aidan pätkä jonka päälle samanlainen ristikko ja pieni portti. Koirat voivat viettää sitten aikaa terassilla meidän kanssa, eikä tarvii vahdata koko ajan että jompi kumpi ottaa hatkat kun silmä välttää :) Tuo varjon takana oleva ruskea ovi avautuu suoraan kodinhoitohuoneeseen josta pääsee pesuhuoneeseen, joten tässä on kiva istuskella saunasta "jäähyllä". Ja onpahan vähän näkösuojaa jos puolialasti istuskelee, vaikka aniharvoin tässä ketään kutsumattomia vieraita liikkuu :)
1245616283_img-d41d8cd98f00b204e9800998e