Viimeinkin maa on valkoinen, otsikko siis viittaa tähän monen viikon odotettuun unelmaan :)

Olen yrittänyt ehtiä päivittää blogia useaan otteeseen, ja tekstit on aina jääny kesken, ja nyt sitten muuttelin tekstejä, joten täällä on vanhojakin asioita toissa viikonlopulta, melekeen rommaani luettavaksi :)

Siis johtuen hitaista päivityksistä ja aiemmin kirjoittamistani teksteistä palaan vielä toissa viikonloppuun. Lauantaina olin kuvaamassa häissä. Ihanat, hieman erilaiset häät, jossa koristelut oli kaikki toteutettu luonnon kukista / materiaaleista. Me like! Ei ainuttakaan ostettua kukkaa, edes hääkimpussa :) Hääpari vihittiin Pattijoen kirkossa siitä syystä, että Raahen kirkko ei ehtinyt valmistua ajoissa. Itse hääjuhla vietettiin Raahen seurankuntakodilla. Koristelut oli kerrassaan ihanat, mm. jokaisen vieraan paikkaan koristivat tälläiset upeat syksyisistä lehdistä kuivatetut nimikyltit joihin oli kirjoitettu hopeatussilla vieraan nimi
1323124142_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Samaisena päivänä oli marttojen myyjäiset Heikun talossa. En luonnollisesti päässyt paikalle, mutta Ritva onneksi otti vastaan ostoslistani, ja nyt pakastimessa odottaa joulun herkuttelua varten mm. lanttu, -porkkana - sekä punajuurilaatikot. Lisäksi taivaallisen ihana Arabilainen maustekakku sekä saaristolaisleipää ja paholaisenhilloa. Suuri kiitos näistä kuuluu Ritvalle
♥!
Em. herkuista puheenollen, lauantaina ilmestyneessä Raahen seudun ja Raahelaisen joululehdessä julkaistiin juttu marttojen jouluvalmisteluista otsikolla "
Joulu on kaikkien aistien ihanaa juhlaa" johon olin kuvannut kuvat. Olen todella pettynyt jutun taittoon. Kuvat olivat postimerkin kokoisena ilman kuvatekstejä (lukuunottamatta pääkuvaa joka oli kuvasarjan huonoin kuva), päätän aiheesta kirjoittamisen tähän ettei tule sanottua TODELLA rumasti. Tässä kuitenkin pari kuvaa marttojen kauniisti kattamista ruoista:
1323125576_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
jouluinen voikuusi á la Kaisa Tilus

1323125591_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Paholaisen hillopurkki on ihana joulutuliainen

1323125605_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
possurulla sopii aaton pääruoaksi

Samaisessa lehdessä julkaistiin Vihernikkareiden juttu joulukukista, jonka kuvasin toissa maanantaina. Pääkuvana oli alla oleva jouluinen ikkunakuva, josta itsekkin pidän. Olisin kuitenkin toivonut edes yhden kukan kuvan kukka-aiheiseen juttuun :)
1323124858_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
vihernikkareiden jouluinen ikkuna

Seuraavassa vielä yksi kukkakuva, johon liittyy Kirstin jostain löytämä tarina ;)
1323125865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jouluruusu on monivuotinen laji, jonka voi istuttaa keväällä avomaalle. Legendan mukaan muuan tyttö puhkesi itkuun, koska hänellä ei ollut lahjaa tallin seimessä makaavalle Jeesus-lapselle. Kyynelet tippuivat lumeen ja niihin kohtiin nousi pieniä valkoisia ruusuja. Tyttö poimi kukat ja lahjoitti ne Jeesukselle.

Toissa sunnuntaina kävin kuvailemassa lehtijuttua varten erästä autiotaloa, joka on tällä hetkellä kaupungin omistuksessa koska vuokrasopimusta ei jatkettu kaavoituksellisten syistä. Huvila on ollut aikanaan "herrojen huvila" ja se sijaitsee upealla paikalla meren rannalla. Mielenkiintoinen, ja vähän erilainen kuvausjuttu, harmittaa huvilan viimeisimpien asukkaiden puolesta etteivät saaneet tätä upeaa paikkaa enää pitää.
Kuluvaan viikkoon on mahtunut paljon muitakin kivoja tapahtumia, mm. kampaajalla käynti. Kiireisellä aikataululla saatiin laitettua värit sekä tyvikohotus, kiitos taas Johanna ♥ Mukaan sain joululahjaksi mm. ihanan uutuusshampoon, KIITOS! Tokottelemassakin kävin Titon kanssa, mieluisat liikkeet meni loistavasti kuten hyppy ja ruutu, mutta tylsemmissä liikkeissä olikin keskittymisvaikeuksia :) Meillä oli lopuksi pikkujoulut, kouluttaja oli tuonut meille limua ja pipareita :)

Viime lauantaina minulla piti olla Mac-kurssi jälleen, mutta oli pakko todeta, että jostain on luovuttava kaikkeen ei vaan ehdi. Kurssimaksu meni omasta edestään, mutta huusholli hohti puhtauttaan lauantain siivousurakan jäljiltä. Iltasella käytiin pitkä lenkki metsäautoteillä.

Sunnuntai menikin sitten mökkeillessä päivällä. Sää oli pilvinen ja vettä sateli mutta nautin täysin siemauksin kun sai ulkoilla päivänvalolla. Kotiuduttuani kasasin kuvauskamat vartissa autoon, ja hain assarin matkalla kyytiin ja ilta menikin kuvaillessa vauvamasua, 4-vuotiskuvia sekä joulukorttikuvia. Joulukorttikuvista mainittakoon, että meillä oli aikas ihana rekvisiitta, oikea karitsa
♥ Muu rekvisiitta oli myös hyvin talliaiheista: vanhat ladonovet ja lattialla heiniä :) Seuraavassa karitsan kuva rajattuna joulukorttikuvasta:

1323375635_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Mulla oli Petu matkassa, ja 4 tunnin kuvaussession jälkeen aloin olla sen verran väsynyt ja nälkäinen että näppäsin 4 kuvaa Petusta, joista viimeisin on meitin joulukorttikuva. Kaikki Petulle suunniteltu rekvisiitta jäi kiireessä kotia, assarilla oli jotain joulukoristeita mukana, ja niihin oli tyydyttävä :)
Sillä välin meille oli asennettu uusi kiuas, ja olipas ihana käydä kunnon löylyissä pitkästä aikaa ! Entisen kiukaan toinen vastus oli palanut, ja lämpeäminen kesti valovuoden.

Maanantaina mulla oli vapaapäivä, ja vietimme koko päivän shoppailemalla Haaparannassa. Jonkin verran joululahjoja, ja itsellekkin löytyi kauan etsimäni jouluiset tuolinpäälliset ja jouluverhot, lisäksi ostin Titolle autoon uuden petin ja pakastimeen tuli 10 kg täytettä köttkrossista. Systembolagetissakin tuli vierailtua, jouluksi on nyt Luciaa suklaalla ja pari muutakin glögi vaihtoehtoa :)
1323378950_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
uudet tuolinpäälliset ja samaa ruutusarjaan löytyi myös verhot

Tiistaina kävimme uusilla lenkkimaastoilla. Aivan mahtava paikka, kiitosta vaan sille joka paikan meille neuvoi ! Koirat juoksivat itsensä väsyksiin, ja itsellänikin oli kunnon hiki lenkin jälkeen. Upea luminen metsä ja sää!
Ilta menikin ripustaessa uusia verhoja ja tuolinpäällisiä. Lisäksi karitsajoulukortti kuvat piti tehdä valmiiksi valintoja varten. Täytyy sanoa että itselläkin olisi ollut valinnan vaikeus :)

Eilen sitten tein meitin joulukorttikuvatuksen valmiiksi, ja laitoin kortin teetteille, onneksi tällä kertaa ei ollut vaihtoehtoja valittavissa:)  Huomenissa voisi jo toivoa niiden olevan valmiina postilootassa :) Toivottavasti, sillä olen aikatauluttanut viikonlopun korttien kirjoittamiselle. Tänään oli työpaikan joululounas, meikä vaihtoi sen mexicanpihviin chilimajoneesilla sekä maustelohkoilla. ei kaduttanut :)
1323379853_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
mexicanpihvi chilimajoneesilla ja maustelohkoilla

Viikonlopun ehdottomasti SUURIN uutinen on se, että Titon siskon tyttö Nuusku (B. Queniva) messukeskuksessa nuo luokan voitto, VSP, SERT & CACIB & Helsinki Winner 2011 ! (Tuom. Marja Talvitie) ihan huikeaa ! Onnea Hanna & miun lemppari Nuusku!

Viikonloppuna on luvassa mm. pikkujouluilua perinteiseen tapaan Tiiranlinnassa (josko tällä kertaa nauttisi perinteisen jouluruoan), ja lisäksi jouluvalmisteluihin menee muu aika. Aika menee niin nopeasti! Jouluun on enää 16 yötä :)